E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner

6. december 2010 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

I går burde den have stået på eksamenslæsning hele dagen, da jeg skulle til min første eksamen i dag. Men da klokken blev 14, gik jeg ned i køkkenet for at julehygge med de andre danskere, og da jeg kom op igen, havde skolebogen lagt sig til at sove. Heldigvis gik eksamen godt her til morgen.
Nede i køkkenet blev der lavet æbleskiver, bagt brunkager, kokosmakroner, lavet konfekt, smeltet chokolade til konfekten og drukket kæmpe portioner af varm kakao med håndpisket flødeskum (jeg savner altså den danske fløde!). Og så hørte vi alle de gode klassiske julesange fra en af pigernes computere. Hyggestemningen var himmelsk! Jeg fik selvfølgelig spist for meget, da jeg alt for sjældent kan finde ud af at bruge min stopklods, når det kommer til spiselige julerier. På billederne ses den franske grønne marcipan (eller massepain som den kaldes hernede), som er længder fra den danske i lækkerhed. Men nu hvor I har set den, skal I vide, at jeg også spiste dansk marcipan i går – den lille snitte på tallerkenen var Anthon Berg’sk!
Hvad desværre ikke fremgår så tydeligt af de to billeder er, at kokosmakroner udover sukker, kokosmel og æggehvider var proppet med de fineste små vanillekorn. Det var et hit, og super smukt at kigge på de sorte prikker på og i den lyse kokosmakron, og det gav en fin lille nuanceret smag.

Glædelig december til jer alle 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbleskiver, brunkager, chokolade, julehygge, kokos, kokosmakroner, konfekt, marcipan, Paris, vanille, varm kakao

Previous Post: « ValrhonAnne
Next Post: Parisisk Panettone »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Faster Phiip skriver

    6. december 2010 kl. 18:01

    Mmmm, ikke dårligt Anne, ikke dårligt!! Massepain er nemlig drøn lækkert! Gid det var mig der var i Paris! Og rigtig glædelig December til dig også =D

  2. Lone Kjær skriver

    6. december 2010 kl. 19:31

    Uhm… hvor ser det dejligt ud. Jeg vil helt klart prøve vaniljekorn i mine kokosmakroner, hvis bund altid får fornøjelsen af at være dækket af et tykt lag god mørk chokolade. Det smager himmelsk.
    Også god december til dig og fortsat held og lykke med eksamen. Kh Lone

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2010 kl. 20:10

    Tak kære Faster Philip! 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2010 kl. 20:11

    Kære Lone,
    Jeg plejer også altid at spise kokosmakroner dyppet i mørk chokolade 🙂 I går var jeg bare for ivrig efter at tage et billede, at det blev uden choko på!
    Tak for din hilsen! Håber vi mødes på dansk jord i det nye! Kh Anne

  5. Julie skriver

    6. december 2010 kl. 21:25

    Det kan godt være, at jeg spørger dumt, men jeg er meget nysgerrig. Hvad er pointen med håndpisket flødeskum. Jeg spiser masser af maskinpisket flødeskum, som smager dejligt, men jeg bliver nødt til at vide om jeg går glip af noget!!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2010 kl. 22:50

    Kære Julie,
    Tak for spørgsmålet! Jeg kan nok kun give et subjektivt svar (som vist er meget psykologisk betinget for mit vedkommende) = Jeg spiser håndpisket flødeskum, fordi jeg synes, det smager bedre! 🙂

  7. foodfanatic skriver

    7. december 2010 kl. 16:33

    Kære Anne
    Dejligt at du får tid til at opdatere bloggen midt i eksamensræs og udlandsophold. Jeg var ikke så god til det i Hong Kong. Det lyder bare helt vildt hygggeligt med jeres juleri i går.
    Kh Nadia

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2010 kl. 18:33

    Kære Nadia,
    Tak for dejlig hilsen! Det er nu lidt svært at opdatere ordentlig hernede fra. Jeg lever lidt i min egen lille Pariser-boble 🙂
    Kh Anne
    Ps. jeg skriver lige en lille mail til dig i aften!

  9. Julie skriver

    12. december 2010 kl. 16:01

    Hej Anne
    Tak for svaret. Det må jo prøves – der er ikke andet for!

Trackbacks

  1. Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    6. december 2010 kl. 19:45

    […] See original here: Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap