E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner

6. december 2010 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

I går burde den have stået på eksamenslæsning hele dagen, da jeg skulle til min første eksamen i dag. Men da klokken blev 14, gik jeg ned i køkkenet for at julehygge med de andre danskere, og da jeg kom op igen, havde skolebogen lagt sig til at sove. Heldigvis gik eksamen godt her til morgen.
Nede i køkkenet blev der lavet æbleskiver, bagt brunkager, kokosmakroner, lavet konfekt, smeltet chokolade til konfekten og drukket kæmpe portioner af varm kakao med håndpisket flødeskum (jeg savner altså den danske fløde!). Og så hørte vi alle de gode klassiske julesange fra en af pigernes computere. Hyggestemningen var himmelsk! Jeg fik selvfølgelig spist for meget, da jeg alt for sjældent kan finde ud af at bruge min stopklods, når det kommer til spiselige julerier. På billederne ses den franske grønne marcipan (eller massepain som den kaldes hernede), som er længder fra den danske i lækkerhed. Men nu hvor I har set den, skal I vide, at jeg også spiste dansk marcipan i går – den lille snitte på tallerkenen var Anthon Berg’sk!
Hvad desværre ikke fremgår så tydeligt af de to billeder er, at kokosmakroner udover sukker, kokosmel og æggehvider var proppet med de fineste små vanillekorn. Det var et hit, og super smukt at kigge på de sorte prikker på og i den lyse kokosmakron, og det gav en fin lille nuanceret smag.

Glædelig december til jer alle 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbleskiver, brunkager, chokolade, julehygge, kokos, kokosmakroner, konfekt, marcipan, Paris, vanille, varm kakao

Previous Post: « ValrhonAnne
Next Post: Parisisk Panettone »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Faster Phiip skriver

    6. december 2010 kl. 18:01

    Mmmm, ikke dårligt Anne, ikke dårligt!! Massepain er nemlig drøn lækkert! Gid det var mig der var i Paris! Og rigtig glædelig December til dig også =D

  2. Lone Kjær skriver

    6. december 2010 kl. 19:31

    Uhm… hvor ser det dejligt ud. Jeg vil helt klart prøve vaniljekorn i mine kokosmakroner, hvis bund altid får fornøjelsen af at være dækket af et tykt lag god mørk chokolade. Det smager himmelsk.
    Også god december til dig og fortsat held og lykke med eksamen. Kh Lone

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2010 kl. 20:10

    Tak kære Faster Philip! 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2010 kl. 20:11

    Kære Lone,
    Jeg plejer også altid at spise kokosmakroner dyppet i mørk chokolade 🙂 I går var jeg bare for ivrig efter at tage et billede, at det blev uden choko på!
    Tak for din hilsen! Håber vi mødes på dansk jord i det nye! Kh Anne

  5. Julie skriver

    6. december 2010 kl. 21:25

    Det kan godt være, at jeg spørger dumt, men jeg er meget nysgerrig. Hvad er pointen med håndpisket flødeskum. Jeg spiser masser af maskinpisket flødeskum, som smager dejligt, men jeg bliver nødt til at vide om jeg går glip af noget!!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2010 kl. 22:50

    Kære Julie,
    Tak for spørgsmålet! Jeg kan nok kun give et subjektivt svar (som vist er meget psykologisk betinget for mit vedkommende) = Jeg spiser håndpisket flødeskum, fordi jeg synes, det smager bedre! 🙂

  7. foodfanatic skriver

    7. december 2010 kl. 16:33

    Kære Anne
    Dejligt at du får tid til at opdatere bloggen midt i eksamensræs og udlandsophold. Jeg var ikke så god til det i Hong Kong. Det lyder bare helt vildt hygggeligt med jeres juleri i går.
    Kh Nadia

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2010 kl. 18:33

    Kære Nadia,
    Tak for dejlig hilsen! Det er nu lidt svært at opdatere ordentlig hernede fra. Jeg lever lidt i min egen lille Pariser-boble 🙂
    Kh Anne
    Ps. jeg skriver lige en lille mail til dig i aften!

  9. Julie skriver

    12. december 2010 kl. 16:01

    Hej Anne
    Tak for svaret. Det må jo prøves – der er ikke andet for!

Trackbacks

  1. Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    6. december 2010 kl. 19:45

    […] See original here: Fransk konfekt og vanille’de kokosmakroner […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap