I dag deltager jeg i Madbloggersymposium 2010 sammen med en kæmpe flok af Danmarks madbloggere. Den kære danske chokolademager Mikkel Friis-Holm var for lidt siden forbi symposiet med tre af sine nye chokolader fra Nicaragua – Johe, Chuno og Nicaliso – og så en af de gamle kendinger, som kaldes Nicaragua!
Vi lagde ud med den gamle kending (i den røde indpakning), som jeg har haft lejlighed til at smage før! Den har en kakaoprocent på 75 og har en meget klar, ren og lækker chokoladesmag, dog også med fine frugtnuancer.
Mikkels tre nye chokolader holder alle en kakao procent på 70 og er opkaldt efter den kakaobønne, de er lavet på.
Vi smagte først Johe (i den brune indpakning), som er dejlig sød og har en let frugtighed over sig, samt en fin afbalanceret eftersmag.
Dernæst kom Chuno (i den blå indpakning), som er en del mere frugtig en Johe. Mikkel påpegede også forskellige smagenoter – blandt andet grøn te og bitter tobak, hvoraf jeg især anede tobakken (ikke at jeg ryger!!!)
Til sidst kom Mikkels favorit på bordet – Nicaliso (i den orange indpakning). Den har en god sødme og smagenoter af rosiner og sorte oliven, samt en cremet og lang eftersmag. Det var nok også min favorit
Hej så længe fra symposiet! 🙂

