E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Friis-Holm nye chokoladeballader

28. august 2010 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

DSC_3124

I dag deltager jeg i Madbloggersymposium 2010 sammen med en kæmpe flok af Danmarks madbloggere. Den kære danske chokolademager Mikkel Friis-Holm var for lidt siden forbi symposiet med tre af sine nye chokolader fra Nicaragua – Johe, Chuno og Nicaliso – og så en af de gamle kendinger, som kaldes Nicaragua!

Vi lagde ud med den gamle kending (i den røde indpakning), som jeg har haft lejlighed til at smage før! Den har en kakaoprocent på 75 og har en meget klar, ren og lækker chokoladesmag, dog også med fine frugtnuancer.

Mikkels tre nye chokolader holder alle en kakao procent på 70 og er opkaldt efter den kakaobønne, de er lavet på.

Vi smagte først Johe (i den brune indpakning), som er dejlig sød og har en let frugtighed over sig, samt en fin afbalanceret eftersmag.

Dernæst kom Chuno (i den blå indpakning), som er en del mere frugtig en Johe. Mikkel påpegede også forskellige smagenoter – blandt andet grøn te og bitter tobak, hvoraf jeg især anede tobakken (ikke at jeg ryger!!!)

Til sidst kom Mikkels favorit på bordet – Nicaliso (i den orange indpakning). Den har en god sødme og smagenoter af rosiner og sorte oliven, samt en cremet og lang eftersmag. Det var nok også min favorit

Hej så længe fra symposiet! 🙂

DSC_3128

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, Mikkel Friis-Holm

Previous Post: « Anne au Chocolats første konkurrence
Next Post: À bientôt, Copenhague! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rasmus Greis skriver

    28. august 2010 kl. 14:34

    Orgh de lyder gode!
    De MÅ prøves snart – og hvilken fin indpakning… 🙂

  2. Klaus Thomsen skriver

    28. august 2010 kl. 19:09

    Jeg fik en plade af hver med hjem af Mikkel. Glæder mig rigtig meget til at smage på dem. Det blir godt 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2010 kl. 22:29

    Kære Rasmus,
    De er nemlig super flotte og du skal glæde dig til at smage 🙂
    Alt godt,
    Anne au Chocolat

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2010 kl. 22:30

    Kære Klaus
    Det bli’r nemlig rigtig godt! Mikkels chokolader er den pure livsnydelse og spreder glæde overalt! 🙂

  5. Faster Phiip skriver

    29. august 2010 kl. 00:17

    Ovra novra, det er sørme minimalistisk og lækkert look, ville ønske jeg havde været der til at smage indholdet 😉

    Gode billeder Anne, som sædvanligt!

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  6. Piskeriset skriver

    29. august 2010 kl. 07:22

    Hej Anne.
    Det var hyggeligt lige at sige hej til dig på symposiet! Håber du får et fantastisk ophold i Paris – god tur 🙂

  7. Klidmoster skriver

    29. august 2010 kl. 20:43

    Hej Anne

    Tak for i går, det var virkelig en skøn dag. Jeg håber at du får en fantastisk tid i Paris med en masse gastronomiske oplevelser 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 11:24

    Kære Faster Phillip
    Du kan jo bare købe en plade eller to 🙂
    Kram

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 11:25

    Kære Piskeriset,
    Jeg synes også at det var rigtig hyggeligt lige at sige hej til dig til symposiet! Næste gang må vi snakke noget mere 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 11:26

    Kære Malou
    Det var dejligt at se dig igen! 🙂 Håber middagen var skøn! Kh

Trackbacks

  1. Friis-Holm nye chokoladeballader | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    28. august 2010 kl. 14:41

    […] See the article here: Friis-Holm nye chokoladeballader […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap