E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

À bientôt, Copenhague!

28. august 2010 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

DSC_3172

Om godt 12 timer befinder jeg mig i byernes by, Paris, som i de næste 4 måneder skal være min by. Jeg har lige drukket et lille glas af denne Armagnac fra ’61 (min fars årgang), fordi jeg elsker Armagnac men vel også en lille smule for at dulme nerverne og nervøsiteten ved tanken om alt det nye og spændende, jeg skal opleve på egne ben i det franske. Eller.. det bliver ikke på helt egne franske ben, da min kæreste skal bo i Lyon (også kendt som den gastronomiske højborg, ifølge Bergholt) i samme periode. Måske han skal gentage succesen som gæsteblogger på min blog, hvem ved ? Jeg ved dog, at jeg glæder mig til at sætte tænderne i en macaron eller to fra Pierre Hermé eller Ladurée allerede i morgen eftermiddag!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Armagnac, Ladurée, macaron, Paris, Pierre Hermé

Previous Post: « Friis-Holm nye chokoladeballader
Next Post: Chokovinderne af Copenhagen Food er… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina skriver

    29. august 2010 kl. 00:14

    Hvor bliver det spændende for dig Anne og jeg ønsker dig et fantastisk semester i min yndlingsby #1….

  2. Kasper Bergholt skriver

    29. august 2010 kl. 00:33

    Jeg læste det i første hug, som om det var mig, der skulle gæsteblogge; men det gør jeg gerne, hvis det er.

    Rhône- og Saone-floderne mødes. Og nordens smør mødes sydens olivenolie.

    Bressekyllinger og charolaiskvæg tæt på. Svampe i skovene. Og bourgognevine en masse.

    Og nordlig Rhône meget, meget tæt på også. Ung Crozes-Hermitage og Saint-Joseph serveret på Pot Lyonnaise-anordningen/flasken med tyk afkølet glasbund, så luksuspicheten holder temperaturen måltidet igennem. 50cl mener jeg, man vurderer til en voksen…

    Mange anbefaler at holde sig langt væk fra Bocuse. Men hans bistroer kan være ok; og klientellet af ældre pensionister rigtigt hyggelige og snakkesalige. Smør, fløde og vin…

    Mathieu Vianney var fantastisk, da var i Lyon for nogle år siden; er det måske stadig…

    Alt godt & tak for en go’ dag og aften!

    Kasper

  3. Lucie skriver

    29. august 2010 kl. 16:28

    Bonne chance Anne !
    Qu’est ce que tu vas faire en France ? Étudier ?
    Essaies aussi les glaces “Bertillon” sur l’île Saint Louis à Paris, et prends la framboise-rose : excellente.
    Et pour les macarons Ladurée, essaie ceux au mimosa : un délice !
    J’espère que tu te plairas à Paris (moi je viens du Sud -près d’Avignon)

  4. julie skriver

    29. august 2010 kl. 18:22

    Hav det nu aller skønnest min dejlige Anne, også ses vi engang når du kommer hjem. Pas godt på Paris, så passer jeg godt på nørrebro
    Bisous

  5. Lone Kjær skriver

    30. august 2010 kl. 08:37

    Kære Anne, Hvor var det ærgerligt, at vi ikke nåede at snakke sammen i lørdags under middagen, for nu går der jo lang tid inden vi får mulighed for at mødes. Rigtig god tur til Paris… Kh, Lone

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 10:13

    Tak kære Kristina! Husk lige at sende mig en masse gode Parisertips 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 10:15

    Kære Kasper
    Tak for dejligt selskab til symposiet og denne lange kommentar!
    Jeg glæder mig til at komme til Lyon snart også 🙂
    Du er mere end velkommen til at gæsteblogge!!!
    Vi tales,
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 10:20

    Coucou Lucie!
    Merci beaucoup 🙂
    Je vais étudier à ESCE Paris (une école de commerce). Tom Hansen (de chocoholic.dk) m’a déjà proposée d’aller manger une glace chez Bertillon – voilà il faut, j’imagine 🙂
    Quant aux macarons, je vais les manger 5 fois par semaine je crois 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 10:20

    Tak kæreste Julie! 🙂 Vi ses på Nørrebronx i 2011!

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 10:30

    Kære Lone,
    Ja, det var en skam! Jeg ville super gerne have været med til middagen på Knipps Kaj, men det var vigtigere for mig at sige ordentlig “À bientôt” til min familie!
    Jeg glæder mig til at se dig i det nye år!
    Alt godt,
    Anne

  11. beam skriver

    30. august 2010 kl. 14:55

    Ej, det var ondt. Første indlæg jeg læser hos dig, handler om at du rejser til Paris (MIN gamle by! ;o)) og at du så åbenbart også er helt vild med chokolade…..ondt! Nu bliver jeg nødt til at følge lidt med her – elsker nemlig selv det franske sprog – og chokolade, og din blog må vist være den første jeg er stødt på, som omhandler begge dele! Iiiiih! ;o)

  12. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2010 kl. 20:26

    Kære beam,
    Sig endelig til hvis du kommer til din by indenfor de næste 4 måneder – så kan vi mødes og spise chokolade og tale fransk 🙂

Trackbacks

  1. À bientôt, Copenhague! | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    29. august 2010 kl. 00:26

    […] Read this article: À bientôt, Copenhague! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap