E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Frysetørrede bær og 2 års fødselsdag

24. juni 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

I går hentede jeg med stor fornøjelse en sød pakke på posthuset på Nørrebro. Pakken kom fra Aroma Spices og indeholdt tre dåser med fine små frysetørrede bær – tyttebær, hindbær og blåbær. Jeg kunne ikke dy mig for at smage på dem med det samme.
Bærrene er utroligt smagskompakte, og ved frysetørring tager man så at sige højde for bærrenes kvaliteter, og det er en optimal metode til at bevare deres smag, form, farve og næringsværdi.

Jeg startede med at smage tyttebærrene, som var syrlige, let bitre og knasende sprøde. De havde stort set ingen sødme, og jeg har svært ved at se dem for mig i en dessert. Til gengæld kan jeg sagtens forestille dem i en salat serveret til confit de canard.

Næste bær på den smagssatte dagsorden var hindbærrene. De havde en fin smag af syrligt søde – ja – hindbær. De smeltede nærmest på tungen. Uden tvivl min favorit. Jeg glæder mig allerede til at spise dem sammen med chokoladeballaden eller oven på vanilleisen i løbet af sommeren.

De frysetørrede blåbær var jeg også ret pjattet med. De var søde og sprøde og havde en genkendelig fin smag af blåbær. Allerede i morges fungerede de som knas oven på min havregrød, og  inden længe skal de drysses ud over en  fløjlsblød vanillespækket panna cotta.

Hvad synes I om frysetørrede bær?

Ps. Bloggen havde to års fødselsdag i går. Jeg bager en kage snarest for at fejre den! 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: Aroma Spices, blåbær, frysebær blåbær, frysetørrede bær, frysetørrede hindbær, frysetørrede tyttebær, hindbær, tyttebær

Previous Post: « Cookies med ganache og pære
Next Post: Roskilde Festival cookies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    24. juni 2011 kl. 17:24

    Lækre ser de jo ud.. men af uransaglige årsager har jeg nu stadig ikke helt fidus til de der frysetørrede bær. Jeg ender altid med at vælge friske eller frosne.. ud over måske som fyld i chokolade, hvor de kan give et delikat twist :o)

  2. Heidi Lykke Andersen skriver

    24. juni 2011 kl. 21:51

    De lyder så lækre, jeg har stort set ingen erfaring med frysetørrede bær men det får jeg snart for jeg må straks bestille en sending . Tak for tip

  3. Maja skriver

    17. oktober 2011 kl. 15:39

    Ihh, gid det var mig, der fik sådan en sending ind ad døren. Jeg er vild med frysetørrede hindbær – og kunne snildt forestille mig, at frysetørrede blåbær og tyttebær også ville falde i min smag.

    Ved du, om man kan købe dem et sted i København? Så man er fri for at få dem tilsendt?

    Mvh Maja

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2011 kl. 19:47

    Kære Maja
    Du kan i hvert fald købe frysetørrede bær hos Fru Hurup i Lyngby 🙂
    Fin blog du har lavet dig!!!!

  5. Maja skriver

    17. oktober 2011 kl. 20:22

    Jamen, så må jeg ud og besøge Fru Hurup… i morgen! 😉

    Tusind tak. Oprettede min chokoladeblog for to-tre uger siden, så der er ikke så mange indlæg endnu. Meeen jeg arbejder stærkt på sagen 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2011 kl. 21:12

    God tur! Og hils min veninde Sille, som arbejder i butikken 😀

  7. Karsten skriver

    22. april 2017 kl. 17:18

    Hej

    Man kan også købe frysetørrede bær på nettet:
    https://www.lio-licious.com/

    De sendes direkte fra producenten.

    Karsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap