E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

HELT honning med ingefær

26. februar 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Da jeg for et par uger siden gæstede årets Lakridsfestival som dommer ved The Liquorice Taste Award, mødte jeg den passionerede biavler og honningmager Anthony Lee, som står bag den lille honningproduktion Helt. Han opfordrede mig til at stikke skeen i de smagssatte honninger, og jeg fik lov til at tage en honning med hjem fra hans imponerende udvalg. Jeg nåede ikke at smage alle, men var vild med dem jeg smagte. Egentlig var det mest oplagte, at Chokoladepigen snuppede honningen med kakaonibs, men hun havde altså mere lyst til den med ingefær.

Som man kan læse på den fine hjemmeside, er der tale om en kærlighedshistorie af de HELT store. Anthony flytter til Danmark efter at have forelsket sig i en dansk pige, og før han ved af det, er han – for at gøre en lang historie kort – også blevet forelsket i de danske bier og honningproduktion. Hele den rare historie kan I læse her.
Der opstod også sød musik omkring vores morgenbord, da glasset blev åbnet. Den varme ingefær går super godt til den fløjlsbløde og cremede honning. Mon ikke den er lækker på pandekager 🙂

Har I smagt nogle af Anthonys honninger? I må meget gerne anbefale mig jeres favoritter.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Helt honning, honning, honning med ingefær

Previous Post: « Prinsesstårta hos Frk. Kræsen
Next Post: Triple chocolate cookies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie - Cocina Fragrante skriver

    26. februar 2013 kl. 17:14

    Jeg er personligt helt vild med dem med trane- og hindbær. Og havtorn! Men de er alle sammen skønne på hver deres måde. 🙂

  2. Mette skriver

    26. februar 2013 kl. 21:50

    Ja, den honning er intet mindre end vidunderlig.
    Jeg har været priviligeret at få lov at lege rigtig meget med Anthonys gode honning og har – foruden på morgenbrød – brugt det en hel del i min madlavning!
    STÆRKT vanedannende!!

  3. Christine Madsen skriver

    27. februar 2013 kl. 10:35

    Jeg var til Copenhagen Food Fair i mandags i Bella Centret, hvor jeg fik lov at smage den med kakaonibs. Jeg var helt vild med den! Min kæreste forelskede sig i den med ingefær – ligesom dig 🙂 Virkelig lækker honning.. Så lækker at der nu står to glas hjemme i skabet 😉

  4. La Cucina Nada skriver

    27. februar 2013 kl. 19:57

    Ja det er et imponerende udvalg!
    Selv er jeg mest vild med den med kanel i en kop urtethe, eller på en nybagt bolle.
    Havtorn-udgaven er godt nok også lækker, frisk og overraskende.

  5. Lisa skriver

    27. februar 2013 kl. 22:51

    Hej Anne.
    Hvis man har en form på 26cm i diameter, skal man så lave dobbeltportion af din chokoladeballade for at den fylder nok?

  6. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:24

    Kære Marie,
    Dem må jeg prøve 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:25

    Kære Mette,
    Det lyder dejligt 🙂
    Vi ses i weekenden.

    Kram

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:25

    Kære Christine

    Åh det lyder bare skønt 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:26

    Kære Nada,

    Den fik jeg ikke smagt – det må snart gøres 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:26

    Kære Lisa
    Lav halvanden portion 🙂

    kh Anne

  11. Cecilia / copenhagencakes skriver

    4. marts 2013 kl. 08:30

    Kære søde Anne,
    Hvor er det fint at se at du også er blevet forelsket i de fine honninger fra HELT. Jeg var så heldig at få en prøve på den med chili, og den er jeg helt tosset med. Den går skide godt i the, og så er den oplagt til at lave marinader med til diverse kød og fjerkræ. Og fik jeg nævnt, at jeg er noget så forelsket i honningglassenes fine design!! Jeg er en sucker for det fine layout, så dér har honningen allerede vundet stort…
    Kram herfra

  12. Mikkel skriver

    7. marts 2013 kl. 22:19

    Vi har efterhånden smagt dem alle, flere gange! Lynghonning, lakrids & ingefær er favoritterne. Men de er jo alle så så gode 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap