E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Triple chocolate cookies

4. marts 2013 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

For ikke så længe siden inviterede min dejlige veninde Najaaraq på en lækker grøntsagssuppe, som havde fået sin fine lyserøde farve af en rødbede. Smuk og velsmagende sundhed!
Da suppen var blevet nydt, gav vi os til at hakke tre slags chokolader – mørk, mælk og hvid. Aftenens søde højdepunkt var nemlig de triple chocolate cookies, som vi skulle i gang med at kreere.
De blev et kæmpe hit. Knasendesprøde og med en chewy kerne. Chokoladerne udgjorde den skønneste trekløver og løftede smagen. Det er ikke sidste gang, vi bager triple chocolate cookies.

HAPS og her får I opskriften på 25 cookies er:

200 g smør, blødt
150 g brun farin
150 g sukker
2 æg
250 g mel
150 g havregryn
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
100 g hakket hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
100 g hakket mælkechokolade, gerne Jivara 40% eller Caramélia 36% fra Valrhona
100 g hakket mørk chokolade, gerne Guanaja 70% eller Caraïbe 66% fra Valrhona

Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt æg. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende chokoladerne i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, chokoladecookies, cookies, ivoire, jivara, valrhona

Previous Post: « HELT honning med ingefær
Next Post: Konkurrence: Vind Camilla Plums bog “Helt i kage” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    4. marts 2013 kl. 07:36

    Sidder og overveje om man mon kan spise sådanne til morgenmad, men jeg må vist i stedet nøjes med en gang havregryn.

    Men de lyder virkelig lækre

  2. Tina Hoeberg skriver

    4. marts 2013 kl. 08:04

    Uhmm, de skal proeves i denne uge – definitely:-) Ser superlaekre ud….

  3. Christina skriver

    4. marts 2013 kl. 10:16

    Hvor ser disse her cookies lækre ud! mmh 🙂 Hvis du vil prøve en lidt sundere udgave, så skulle du helt klart prøve disse http://healthup.bloggersdelight.dk/?s=cookies

  4. Lotte skriver

    4. marts 2013 kl. 21:40

    @ Mette: Der er jo havregryn i, så jeg vil sige, at det kan man godt 🙂

    Anne – opskriften minder om dine festival cookies, som jeg lige har bagt og som smager super super godt (børnene hilser og er enige:-) ) Men denne variant skal vist også lige skal afprøves:-)

  5. Line Klausen skriver

    5. marts 2013 kl. 08:42

    Mums. De lyder total lækre!!! Du har vel ikke opskrift på din venindes supper?

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2013 kl. 18:22

    Kære Mette,
    Jeg er helt enig med Lotte 😉

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2013 kl. 18:22

    Kære Tina
    De er også super lækre!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2013 kl. 18:23

    Kære Christina

    Tak for tippet 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2013 kl. 18:23

    Kære Lotte

    Det glæder mig at høre, at de var et hit 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2013 kl. 18:24

    Kære Line

    Hvis du følger mig på Instagram, har Najaaraq faktisk delt opskriften på mit billede af suppen 🙂

    Kh Anne

  11. Maja skriver

    6. marts 2013 kl. 18:15

    Jeg lavede dem igår – MUMS! Virkelig gode… Men kan de mon fryses ned? Der blev til virkelig mange 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2013 kl. 18:20

    Kære Maja
    Jeg har ikke prøvet, men kan du ikke dele ud af dem? 🙂
    Jeg spiste én en hel uge efter dem var bagt, og den var stadig sprød og lækker!

    Kh Anne

  13. Fototosse.blogspot.dk skriver

    7. marts 2013 kl. 14:08

    MUMS ;o)

  14. Begynderkagebager skriver

    23. juni 2013 kl. 21:44

    Lækkert og nemt! Lav dem! 🙂

  15. Janni Sørensen skriver

    20. november 2013 kl. 16:56

    Kan man komme mandler i ? 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2013 kl. 21:50

    Kære Janni
    Sagtens 🙂
    Kh Anne

  17. Maria skriver

    27. august 2019 kl. 15:42

    Kan man mon fryse dem eller alternativ fryse dejen i portionsformer så man nemt kan tage dem op og have friskbagte cookies? 😋😍🍪

    På forhånd tak for svar,

    Venlig hilsen
    Maria

  18. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2019 kl. 16:01

    Kære Maria,
    Ja det kan du sagtens gøre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap