E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokolade fra Amedei

30. maj 2011 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

På årets chokoladefestival faldt jeg i snak med Pernille Kronborg, som havde genkendt, at jeg var Anne au Chocolat. Begejstret fortalte hun mig, at hun og hendes mand var kommet i kontakt med det italienske chokolademærke Amedei gennem lang tids arbejde med salg af andre lækre italienske specialiteter.
Passioneret som de er, har de nu skabt firmaet Chokomania og har fået Amedei til Danmark. Jubii! Pernille har forklaret mig, at deres plan er at sælge den dejlige italienske chokolade til specialforretninger samt kokke og køkkener, hvor man ikke vil gå på kompromis.
Men bare rolig kære læsere, I kan også købe chokoladerne på deres hjemmeside.

Jeg har fået tilsendt fem plader chokolade, som jeg har i sinde at fortælle jer om lidt løbende. I dag skal I høre om de to hvide chokolader, jeg har smagt. En hvid chokoladeplade Cioccolato al latte Bianco og en plade med hvid chokolade og pistacienødder Cioccolato al latte biano con pistacchi.
Den førstnævnte hvide chokolade har en vidunderlig cremet konsistens, som smelter perfekt på tungen. Den har en rig – men delikat – smag af vanille og mælk, og så er den rund, sød og blød i det. Lige noget for Anne au Chocolat! Og så er et lille plus, at man tilfredsstilles hurtigt af denne hvide sag, så der er ingen fare for, at hele pladen ryger med det samme (tør jeg godt vove at påstå, tror jeg.)
Hvad angår den hvide chokolade med pistacierne i, så har de smagssatte chokolader aldrig rigtig haft en plads i mit hjerte, da jeg tit synes, at fyldet så at sige fylder for meget og er for dominerende i forhold til chokoladen selv. Andre gange kan man næsten ikke smage fyldet, og hvorfor skulle det så overhovedet tilsættes? Inden jeg bliver for kritisk, vil jeg straks fortælle, at jeg faktisk godt kan lide Amedeis hvide chokolade med sicilianske pistacienødder. Det er en skøn forening af lækkerier, pistacienøddernes fedme og sprødhed passer i dette tilfælde smags- og konsistensmæssigt nemlig perfekt sammen med den hvide chokolade.

Jeg tror lige, at jeg skal smage begge chokolader en gang til lige NU!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Amedei, Chokomania, hvid chokolade, hvid chokolade med pistacienødder, mælk, vanille

Previous Post: « Om at råsylte rabarber
Next Post: Chokoladeballadekagen – nu med lys chokolade og nødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    30. maj 2011 kl. 15:27

    Årh, hvor lyder det lækkert! Men jeg elsker også hvid chokolade… og pistacienødder! 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2011 kl. 10:15

    Kære Kira! Hvid chokolade og pistacier er en guddommelig kombination, ja 🙂

  3. Rebecca Persson skriver

    18. juni 2011 kl. 17:02

    NUIIII – så fin en chokoladeblog! Hvor er jeg glad for at være stødt på den!
    Disse chokolader har jeg kigget længselsfuldt efter inde på Risteriet – og konstateret, at de var ret dyre…. og meget fristende. Bare ærgeligt, de ikke er øko…..

Trackbacks

  1. Hvid chokolade fra Amedei | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    30. maj 2011 kl. 13:36

    […] Continue reading here: Hvid chokolade fra Amedei […]

  2. Hvid chokolade fra Amedei siger:
    30. maj 2011 kl. 13:52

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap