Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Om at råsylte rabarber

26. maj 2011 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

Trods eksamensskrivning i stor stil denne uge, får I lige endnu et rabarberindlæg. Jeg har nemlig fundet ud af, hvor lækkert og smart det er at råsylte rabarber. Som det fremgår af billederne, behøver man bare smukke rabarber, fede vanillestænger og rørsukker.

Man skærer rabarberne i skiver af 5 mm tykkelse og vender dem med rørsukker og vanille.

Så hælder man blandingen i en skål eller plastikbeholder og lader den trække på køl natten over.

Dagen efter sier man væden fra rabarberne, som nu kan puttes i kager og andre desserter.

Hvis man reducerer den søde væde fra rabarberne, får man den lækreste karamelagtige rabarbersirup proppet med sorte korn af vanille. Her blandet op med vand til rabarbersaft.

Åh søde rabarber, jeg elsker jer!

Skrevet i: Uncategorized Tags: rabarber, råsyltede rabarber, rørsukker, vanille, vanillekorn

Previous Post: « Det sidste skud på Valrhonas hvide chokolade-stamme
Next Post: Hvid chokolade fra Amedei »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    26. maj 2011 kl. 13:05

    Det har jeg aldrig hørt om før, men det lyder smart og nemt! Jeg eeeeelsker rabarber, både som saft, kompot og i bagværk. Og så er de endda nemme at have i haven.

  2. Mads skriver

    26. maj 2011 kl. 13:29

    Rabarber ER vidunderlige. Udover at bruge siruppen til saft, så kan du også sagtens bruge den som smagsforstærker til trifli f.eks., til rabarberflødeboller eller lave en rabarberlikør… rabarber er for mig sommer, høje temperaturer og masser af udetid!!

  3. Julie/Gane&Gaffel skriver

    26. maj 2011 kl. 14:54

    Anne, dette indlæg var jo svaret på mine bønner! Sidste år fik jeg nogle rabarber på Manfreds, som smagte helt fantastisk: De var søde og lidt bløde men helt klart ikke tilberedt. Jeg var ved at falde ned af stolen af begejstring over dem, men fik ikke spurgt om hvordan de var tilberedt ( – dumt!). Jeg har tænkt på dem lige siden, men med dette indlæg, så tror jeg at jeg har brudt koden. Må straks efterprøves!
    TAK! 🙂

    Julie/Gane&Gaffel

  4. foodfanatic skriver

    26. maj 2011 kl. 15:15

    Dejlige billeder kære Anne. Hvad bruger man de råsyltede rabarber til?
    Kh Nadia

  5. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 15:19

    Kære Ida,
    Det er nemlig super nemt at råsylte rabarber og skønt at høre, at du er lige så stor fan 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 15:20

    Kære Mads
    Ja, der er et hav af søde idéer til lækkerier med rabarbersirup, nam nam nam!

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 15:21

    Hej Julie
    Yeah.. det glæder mig at høre, at jeg muligvis har en af Manfreds hemmeligheder! 🙂 Glæder mig til at høre hvad du synes! Kh A

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 15:24

    Kære Nadia
    Man kan eksempelvis bruge dem som fyld i mandelkager eller kager med marcipan i. Jeg elsker smagen af mandel og rabarber sammen. Ellers garanteret også i tærter! Eller bare som et syrligt sødt og blødt-men-med-bid-i tilbehør til kager og is og flødedesserter, som eksempelvis panna cotta 🙂
    Kh Anne

  9. Astrid Werge skriver

    26. maj 2011 kl. 15:24

    Hej Anne!

    Hvor køber du vaniljestænger henne? De ser nemlig rigtig lækre ud!

  10. Ann-Christine skriver

    26. maj 2011 kl. 18:36

    Uhmm, jeg savner en have med egne rabarber. Men så er det jo fantastisk at have ‘min baghave’ på Østerbro, jeg må vist hellere se om de ikke har nogle rabarber i weekenden.
    Elsker dem og drømmer om at lave en kage om indeholder bl.a rabarber og marcipan

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 23:35

    Hej Astrid
    Vanillen var en gave, jeg ved faktisk netop i dette tilfælde ikke, hvor den er købt henne. Men det er klart værd at gå efter de tykke vanillestænger 😉

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 23:37

    Kære Ann-Christine,
    Jeg er sikker på, at der er rabarber at finde på Victor Borges Plads i weekenden! God fornøjelse 🙂

  13. Nada Louise Cay skriver

    28. maj 2011 kl. 10:14

    Det skal afprøves!
    Rabarber & marcipan klæder hinanden utrolig godt, så en dessert med de to følgesvende, ja ja…
    Mon ikke også de råsyltede sager ville gå godt i spænd med en tyndstegt pandekage?

  14. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2011 kl. 12:04

    Kære Nada
    Jo! Jeg er sikker på, at de råsyltede rabarber smager himmelsk på en pandekage (og med hjemmelavet vanilleis til :-))

  15. Louise skriver

    29. maj 2011 kl. 11:58

    Hejsa, hvor ser de bare lækre ud, dine rabarber! Og fine fine billeder!
    God søndag fra Louise

  16. Anne au Chocolat skriver

    29. maj 2011 kl. 16:48

    Tak skal du have Louise 🙂

  17. Ulla-Britt Kronlund Olsen skriver

    30. maj 2011 kl. 19:34

    Hej Anne
    Dejligt at høre andre også er lige så VILDE med rabarber som jeg selv:) Har erfaret at saften også er rigtig god med danskvand i, med og uden citron “Rabarberbrus”…ja eller i sommerdrinks;) Som tyk sirup er den skøn på god, hjemmelavet is…nam nam!

  18. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2011 kl. 21:48

    Kære Ulla-Britt
    Det var da en genial idé med rabarberbrus! Det må jeg lave en af dagene. Tak for tippet 🙂 Alt godt
    Anne

  19. Katrine skriver

    5. juni 2011 kl. 14:42

    Hej Anne

    Først og fremmest tak for en rigtig dejlig blog, som jeg nyder at læse! Dejlige opskrifter.

    Hvordan får man nemmest den fine rabarbersirup frem i denne opskrift? Tager du bare rabarberne direkte fra kølskabet og presser dem i en saftpose? Det kunne være så lækkert med rabarbersaft, at jeg simpelthen er nødt til at prøve!

  20. Anne au Chocolat skriver

    5. juni 2011 kl. 18:02

    Kære Katrine.

    Tak for din søde kommentar!

    Når rabarberne har trukket med sukkeret og vanille natten over, dannes der den lækreste rabarbersaft, som man hælder i en gryde og reducere til sirup. Det er meget simpelt .. men jeg ved ikke om det er den bedste måde at lave rabarbersaft på. Jeg skal i gang med noget mere i næste uge tror jeg 🙂

    Alt godt,
    Anne

  21. Tinne Stentorp skriver

    5. maj 2012 kl. 09:21

    en anden anvendelse af rabarber:
    Folk med podogra skulle prøve som min mand.
    kog ca. et bundt rabarber i 4 l vand i 1/2 time si det og lad det afkøle sæt den plagede fod i rabarbervandet i ca. 1/2 time det tager hævelsen og letter smerten denne blanding kan bruges mange gange.
    med venlig hilsen Tinne

  22. Nada Louise Cay skriver

    5. maj 2012 kl. 10:24

    Hej Anne, igen:-)

    Jeg eeelsker også rabarber! De er synonym med forår/tidlig sommer for mig.

    Sjovt du gen-poster netop dette indlæg, jeg skulle have haft gæster til grydestegt kylling på klassisk vis med agurkesalat, kartofler, skilt sauce OG i stedet for kompot af rabarberne kom jeg i tanke om dine råsyltede….! Jeg ligger så desværre syg, og har måtte melde afbud:-( Men men, en anden gang er det klart det jeg vil gå efter, tænker at sprødheden til kyllingen vil være lige i øjet!

    Kan lige nævne at Irma lige nu har økologiske rabarber på tilbud.

    God lørdag til dig, Anne.

    Mvh La Cucina Nada

  23. Janne Munksgaard skriver

    5. maj 2012 kl. 17:42

    Har masser af rabarbere i haven, og bruge af dem hele tiden. De råsyltede rabarbere vil jeg prøve, men hvad med oxalsyren ? Bruger heller ikke NONOXAL i rabarbertærte.
    Dejlig blog du har lavet, kigger altid med og bliver inspireret….

  24. Kjartan skriver

    10. september 2018 kl. 10:51

    Hej Anne
    Kan man råsylte med honning istedet for sukker? I så fald, skal man gøre noget andet?

  25. Anne au Chocolat skriver

    10. september 2018 kl. 13:56

    Kære Kjartan,
    Det tror jeg sagtens, at du kan! Jeg ville bruge en ret flydende honning som acaciehonning så tænker jeg.

Trackbacks

  1. Om at råsylte rabarber siger:
    26. maj 2011 kl. 11:31

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap