E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Det sidste skud på Valrhonas hvide chokolade-stamme

22. maj 2011 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

I dag kom en chokoladealf forbi med det sidste skud på stammen inden for hvid chokolade hos Valrhona. Chokoladen hedder Opalys, og den er væsentligt mindre sød end Ivoire’n. Jeg har intet imod Ivoire’ns sødme, men det er jo altid rart med lidt forandring. Opalys’ smag af mælk og vanille er fint balanceret, og jeg finder den ret interessant – for at sige det mildt. Den skulle egne sig særligt godt som overtrækschokolade, men på grund af den harmoniske smag og det fantastiske knæk det giver når man sætter tænderne i den hvide chokolade, har jeg egentlig mest lyst til at spise den, som den er (den kommer i de klassiske fèves). Dog kunne jeg også tænke mig at bruge den, som min madven Jonas har gjort flere gange: smeltet og vendt i letpisket fløde til at toppe en lækker rabarberkompot af med. Det frister!

I øvrigt kommer bloggen formentligt til at ligge midlertidigt underdrejet den næste uge, da jeg i morgen starter på to skriftlige eksamener. En uge-eksamen og en 24 timers eksamen – lige oven i hinanden. C’est la vie for den studerende. Heldigvis mangler jeg så kun specialet til efteråret – og det kommer til at handle om mad!!

Skrevet i: Uncategorized Tags: hvid chokolade, Opalys, rabarber, rabarberkompot, valrhona

Previous Post: « Din Baghave åbner i dag på Islands Brygge
Next Post: Om at råsylte rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    22. maj 2011 kl. 16:34

    Mmmh, hvid chokolade!
    Og held og lykke med eksamenerne! 😀

  2. Julie skriver

    22. maj 2011 kl. 16:43

    Den chokolade må testes! Jeg er knap så bekendt med Valrhonas chokolader som du, så jeg tror ikke en gang jeg har smagt Ivoire. Fornemmer at jeg har en ganske fornøjelig sammenlignende smagning til gode 🙂
    Hvor lyder det spændende med dit speciale. Jeg håber at du vil løfte sløret bare lidt for hvad det kommer til at omhandle.

    Julie/Gane&Gaffel

  3. Heidi - Chokoladeselskabet skriver

    22. maj 2011 kl. 16:54

    Den Chokolade er super god. Vi har prøvet at bruge den og den smager også dejligt rent. Den er knap så sød som den anden Valrhona chokolade. God fornøjelse 😉
    Knus
    Heidi

  4. Laura skriver

    22. maj 2011 kl. 17:10

    Hej Anne

    Hvad læser du? Held og lykke!

  5. Piskeriset skriver

    22. maj 2011 kl. 19:36

    Pøjpøj med eksamener!
    Jeg vil se, om jeg kan opspore den nye Valrhona – den lyder som noget for mig 🙂

  6. Losarinas mor skriver

    23. maj 2011 kl. 06:18

    Pøj pøj med dine eksaminer 🙂

  7. Koekkendagbog skriver

    23. maj 2011 kl. 08:33

    Den må prøves…jeg er normalt ikke vild med hvid chokolade, men hvis dette er en mindre sød version, kan det da godt være, at jeg kan lide den…

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:16

    Tak Kira! 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:17

    Hej Julie
    Jeg er sikker på, at du vil elske at holde Ivoire op imod Opalys 🙂

    Jeg skal nok komme med flere specialefortællinger på den anden side af mine eksamener 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:18

    Kære Heidi
    Jeg kan mærke, at jeg skal passe gevaldigt på med denne chokolade! Jeg har lyst til at spise det hele 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:19

    Kære Laura
    Tak! Jeg læser cand.ling.merc i fransk og kommunikation på Copenhagen Business School.

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:19

    Kære Piske
    Tak skal du have! Er sikker på at du vil elske Opalys’en 🙂
    Kh A

  13. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:20

    Kære Losarinas mor,
    Mange tak – den hvide chokolade hjælper på det hele 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:20

    Kære Køkkendagbog
    God idé 🙂

  15. Victoria skriver

    25. maj 2011 kl. 17:21

    Hej Anne!
    Hvor er det bare en lækker, lækker blog du har her! Har fulgt med i noget tid, og jeg bliver mindst lige så lækkersulten hver gang 😉 Jeg har dog et par spørgsmål: Hvor har du købt Opalys? Og hvad med resten af dit Valrhona?
    Hilsen Victoria

Trackbacks

  1. Det sidste skud på Valrhonas hvide chokolade-stamme siger:
    22. maj 2011 kl. 16:36

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap