E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Det sidste skud på Valrhonas hvide chokolade-stamme

22. maj 2011 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

I dag kom en chokoladealf forbi med det sidste skud på stammen inden for hvid chokolade hos Valrhona. Chokoladen hedder Opalys, og den er væsentligt mindre sød end Ivoire’n. Jeg har intet imod Ivoire’ns sødme, men det er jo altid rart med lidt forandring. Opalys’ smag af mælk og vanille er fint balanceret, og jeg finder den ret interessant – for at sige det mildt. Den skulle egne sig særligt godt som overtrækschokolade, men på grund af den harmoniske smag og det fantastiske knæk det giver når man sætter tænderne i den hvide chokolade, har jeg egentlig mest lyst til at spise den, som den er (den kommer i de klassiske fèves). Dog kunne jeg også tænke mig at bruge den, som min madven Jonas har gjort flere gange: smeltet og vendt i letpisket fløde til at toppe en lækker rabarberkompot af med. Det frister!

I øvrigt kommer bloggen formentligt til at ligge midlertidigt underdrejet den næste uge, da jeg i morgen starter på to skriftlige eksamener. En uge-eksamen og en 24 timers eksamen – lige oven i hinanden. C’est la vie for den studerende. Heldigvis mangler jeg så kun specialet til efteråret – og det kommer til at handle om mad!!

Skrevet i: Uncategorized Tags: hvid chokolade, Opalys, rabarber, rabarberkompot, valrhona

Previous Post: « Din Baghave åbner i dag på Islands Brygge
Next Post: Om at råsylte rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    22. maj 2011 kl. 16:34

    Mmmh, hvid chokolade!
    Og held og lykke med eksamenerne! 😀

  2. Julie skriver

    22. maj 2011 kl. 16:43

    Den chokolade må testes! Jeg er knap så bekendt med Valrhonas chokolader som du, så jeg tror ikke en gang jeg har smagt Ivoire. Fornemmer at jeg har en ganske fornøjelig sammenlignende smagning til gode 🙂
    Hvor lyder det spændende med dit speciale. Jeg håber at du vil løfte sløret bare lidt for hvad det kommer til at omhandle.

    Julie/Gane&Gaffel

  3. Heidi - Chokoladeselskabet skriver

    22. maj 2011 kl. 16:54

    Den Chokolade er super god. Vi har prøvet at bruge den og den smager også dejligt rent. Den er knap så sød som den anden Valrhona chokolade. God fornøjelse 😉
    Knus
    Heidi

  4. Laura skriver

    22. maj 2011 kl. 17:10

    Hej Anne

    Hvad læser du? Held og lykke!

  5. Piskeriset skriver

    22. maj 2011 kl. 19:36

    Pøjpøj med eksamener!
    Jeg vil se, om jeg kan opspore den nye Valrhona – den lyder som noget for mig 🙂

  6. Losarinas mor skriver

    23. maj 2011 kl. 06:18

    Pøj pøj med dine eksaminer 🙂

  7. Koekkendagbog skriver

    23. maj 2011 kl. 08:33

    Den må prøves…jeg er normalt ikke vild med hvid chokolade, men hvis dette er en mindre sød version, kan det da godt være, at jeg kan lide den…

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:16

    Tak Kira! 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:17

    Hej Julie
    Jeg er sikker på, at du vil elske at holde Ivoire op imod Opalys 🙂

    Jeg skal nok komme med flere specialefortællinger på den anden side af mine eksamener 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:18

    Kære Heidi
    Jeg kan mærke, at jeg skal passe gevaldigt på med denne chokolade! Jeg har lyst til at spise det hele 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:19

    Kære Laura
    Tak! Jeg læser cand.ling.merc i fransk og kommunikation på Copenhagen Business School.

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:19

    Kære Piske
    Tak skal du have! Er sikker på at du vil elske Opalys’en 🙂
    Kh A

  13. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:20

    Kære Losarinas mor,
    Mange tak – den hvide chokolade hjælper på det hele 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2011 kl. 13:20

    Kære Køkkendagbog
    God idé 🙂

  15. Victoria skriver

    25. maj 2011 kl. 17:21

    Hej Anne!
    Hvor er det bare en lækker, lækker blog du har her! Har fulgt med i noget tid, og jeg bliver mindst lige så lækkersulten hver gang 😉 Jeg har dog et par spørgsmål: Hvor har du købt Opalys? Og hvad med resten af dit Valrhona?
    Hilsen Victoria

Trackbacks

  1. Det sidste skud på Valrhonas hvide chokolade-stamme siger:
    22. maj 2011 kl. 16:36

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap