E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Din Baghave åbner i dag på Islands Brygge

18. maj 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Lige et lille indlæg som ikke er så dessertorienteret, til gengæld handler det om de gode grønne råvarer – og dem banker mit hjerte også for.
Min kære veninde Mette Helbæk fra Din Baghave åbner om en time nemlig nyt stade på Islands Brygge. Denne glædelige nyhed vil jeg gerne dele med jer, og jeg synes, at I skal tage forbi og lade jer forelske i de lokale lækkerier. I dag serveres der æblecider og rabarbersaft samt andre små skønne smagsprøver.
Hvis man skal slå en sød sløjfe på indlægget, har Mette adskillige gange solgt mig de lækreste saftigt søde jordbær, sprøde æbler og smukke rabarber og har på den måde bidraget med ganske meget til mig og min blog. Hun er en stor stor inspiration!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Din Baghave, Islands Brygge, Mette Helbæk

Previous Post: « Der bor en bager..
Next Post: Det sidste skud på Valrhonas hvide chokolade-stamme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna Ewald Stigel skriver

    18. maj 2011 kl. 09:48

    Det var dog en herlig nyhed! Tak for den.

    Vil fluks trille forbi min nye baghave…

  2. Kira skriver

    18. maj 2011 kl. 18:32

    Hvor lyder det bare lækkert! Og som altid er dine billeder super smukke og inspirerende. (:

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. maj 2011 kl. 12:41

    Kære Nanna
    Ja, det er dejligt med lokalt grund i nærområdet. Kom du forbi i går ? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. maj 2011 kl. 12:41

    Tusind tak kære Kira!

  5. Christine skriver

    19. maj 2011 kl. 18:41

    Asparges kan sagtens bruges til en dessert!
    Til den årlige Aspargesfrokost 2011 i Odense i sidste weekend fik jeg en dessert med dampede asparges og aspargesis – og det var ganske glimrende 🙂

  6. Nanna Ewald Stigel skriver

    25. august 2011 kl. 09:52

    Hej Anne,

    Jeg har da vist ikke fået svaret dig. Jeg kom forbi baghaven i sin tid – og mange gange siden. Elsker den!

    Synes bare den skulle flytte til Christianshavn… 🙂

    Kh Nanna

Trackbacks

  1. Din Baghave åbner i dag på Islands Brygge siger:
    18. maj 2011 kl. 08:45

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. En ny baghave på bryggen siger:
    3. april 2012 kl. 08:10

    […] dag kom jeg ved et tilfælde forbi den her blog, hvor jeg kunne læse, at Din Baghave åbner en ny filial på Islands […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap