E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Der bor en bager..

15. maj 2011 af Anne au Chocolat 25 kommentarer

.. i San Francisco, men i fredags var han på besøg i København for at give en bage-masterclass for en masse brødentusiaster i Meyers Madhus. Bageren hedder Chad Robertson og ejer Tartine Bakery, der har opnået en kult-lignende status blandt passionerede brødspisere og ikke mindst glade (amatør)bagere verden over. Hvis man ser nedenstående fine video, forstår man godt hvorfor. Hans passion og oprigtige interessere for at lave det perfekte brød er vidunderligt inspirerende.

Jeg var så heldig at deltage i masterclass’en med Chad i fredags i Madhuset.

Hele den dejede seance tog udgangspunkt i de forskellige stadier af Chads brød (denne gang lavet på dansk mel);  vi så ham stikke fingrene i dejen, som han æltede og derefter formede til perfekte runde brød, som var det den nemmeste tjans i verden. Det så legende let ud. Vi så også ham også bage brødene – det foregik dog på video, da ovnene befandt sig i køkkenet nedenunder. Og så gav han os et godt indblik i sin viden om og holdning til mel, teksturer, temperaturer, salt, surdej og meget andet. En af de ting jeg blev gladest for at høre var, at en røremaskine ikke er en streng nødvendig del af processen. Man kan bogstaveligt talt lave Chads brød på egen hånd.

Vi kom helt tæt på hans surdej og fik også mulighed for at røre ved dejen til sidst. Og så smagte vi selvfølgelig på det, det hele handlede om – hans lækre brød – før, under og efter masterclass’en. I den ovennævnte video siger musikeren Marie Abe, at man ikke må dø uden at have smagt Chads brød. Det har jeg gjort nu.

Jeg spiste brødet med og uden smør, og jeg fristes til at sige, at man kunne smage Chads passion i brødet.

Imens Chad fortalte og demonstrerede, stod jeg ude på sidelinjen, hvor jeg lyttede, kiggede og duftede til brødet, mens jeg knipsede billeder. Det helt rigtige spot.

Min gode madven Jonas, som jo selv er en sand mester udi i brødets kunst, arbejder i Meyers Madhus og assisterede Chad, da brødene skulle bages.

Mens vi ventede på de helt nybagte brød, benyttede jeg mig igen af lejligheden til at komme ganske tæt på nogle af de friskbagte men afkølede brød. For nogle mennesker er det sikkert uforståeligt, hvordan brød kan være et fascinerende fænomen og ikke bare en (triviel) kilde til næring, men hvis de mennesker tog Chads brød i hånden, studerede de smukke lufthuller, duftede og smagte.. så tror jeg også, at de ville sige WAUW!

Til allersidst blev det nybagte brød placeret midt på bordet. Det kom direkte fra ovnen, rygende varmt og havde en vidunderlig duft.

Det var Jonas enig i!

Chad fortæller begejstret i videoen, hvor meget han holder af at smage og spise brødet, når det kommer direkte fra ovnen og særligt det at dufte de forskellige aromaer, brødet har udviklet. Det måtte Jonas og jeg også prøve. Det duftede himmelsk, og nybagt brød med iskoldt smør, der smelter, så bliver det ikke meget bedre.

Tak til Chad for en inspirende eftermiddag og til Claus Meyer og Meyers Madhus for et godt initiativ.

To dage efter har jeg stadig brød på hjernen, og Chad har en høj stjerne hos mig

Skrevet i: Uncategorized Tags: brød, Chad Robertson, Claus Meyer, mel, Meyers Madhus, surdej, Tartine Bakery

Previous Post: « Opskrift på rabarbersnitter med glasur og frysetørrede jordbær
Next Post: Din Baghave åbner i dag på Islands Brygge »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    15. maj 2011 kl. 12:03

    Utrolig smukt brød – hvis det bare smager halvt så godt, som det ser ud, så kan jeg forestille mig engle synge og spille trompet på samme tid – på den gode måde 🙂

  2. Kira skriver

    15. maj 2011 kl. 13:47

    Super spændende fortælling! Og de brød der ser virkelig smukke ud…

  3. Lonnie Boe Pedersen skriver

    15. maj 2011 kl. 14:10

    Lækker beskrivelse, næste som at være der selv 🙂

  4. Lasse skriver

    15. maj 2011 kl. 15:09

    Hej Anne,
    Friskt brød er altid dejligt… det er dog synd at der ikke dukkede en opskrift op på brødet, men den kommer måske? – eller måske nogle tips og tricks…
    MVH
    Lasse

  5. Martin Ø.V. skriver

    15. maj 2011 kl. 19:24

    Spændende at høre om arrangementet når nu man ikke havde mulighed for at deltage.. Lyder og ser virkelig lækkert ud.. Tror straks at jeg skal ha’ bestilt Chads bog så jeg kan studere hans brød lidt nærmere 😀

  6. Thomas MadFar skriver

    16. maj 2011 kl. 11:30

    Tak for en fed beretning, bogen er bestilt på amazon og nu sidder jeg og venter spændt. Synes der er lidt langt imellem de heeelt flotte brød der laves her i køkkenet.
    Hvad kostede sådan en dag, bare rent nysgerrig hvis der nu skulle komme et lignende…

    Thomas aka madfar

  7. Thomas MadFar skriver

    16. maj 2011 kl. 11:30

    …..Og flotte billeder iøvrigt.

  8. Kim Schulz skriver

    16. maj 2011 kl. 19:54

    Ok nu fik du mig overbevist til at jeg endelig skulle få taget mig sammen til at bestille hans bog (og en mindre stak af andre bøger…amazon du bliver min ruin!).
    De brøde der ser alt for lækre ud og man kan da kun sidde her og ærge sig over at man ikke lige var forbi.

    over and out,
    Kim Schulz

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:09

    Kære Piskeriset!
    Det var en guddommeligt smukt brød, som smagte himmelsk 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:09

    Tak kære Kira 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:10

    Kære Lonnie
    Tusind tak for kommentaren. Det var en fornøjelse at beskrive masterclassen!

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:12

    Hej Lasse,
    Det er godt at Philip har forklaret lidt mere dybdegående 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:13

    Tak Martin! Ja – bestil da lige bogen, hva’!? 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:15

    Kære Thomas Madfar
    Sejt at du har bestilt bogen – jeg mangler stadig at få det gjort! Masterclass’en kostede en plov, og det var det hele værd 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2011 kl. 21:16

    Kære Kim
    Det var nemlig skønne skønne brød!

  16. foodfanatic skriver

    17. maj 2011 kl. 20:57

    Kære Anne
    Jeg gider ofte ikke bage selv, da jeg tit føler, at det man køber, ofte er bedre. Jeg må dog sige, at hvis jeg selv kunne bage sådan et fantastisk flot brød som det på billederne, så ville jeg nok bage lidt mere. Har du været til andre kurser i Meyers Madhus? Jeg har før luret på dem, men jeg synes, at den slags er så dyrt.
    Kh Nadia

  17. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2011 kl. 22:24

    Kære Nadia
    Jeg har det faktisk på samme måde som dig. Men nu er jeg vist blevet lidt omvendt – dog mangler jeg stadig at kaste mig ud i at prøve at lave noget der ligner Chads brød. Men det må vist blive et sommerferieprojekt! 🙂
    Jeg har ikke været til andre kurser i Madhuset endnu, men jeg kunne godt tænke mig det! 🙂
    Kram fra Anne

  18. Ida skriver

    19. maj 2011 kl. 08:33

    Fien fine billeder! Jeg elsker Tartine Bakery. Specielt deres morning bun er helt fantastisk 🙂 Da jeg boede i SF var der nœsten altid kø hele vejen ud på gaden uden for butikken.
    Fandt forresten din blog igennem blog land, den er bare super fin!

  19. Anne au Chocolat skriver

    19. maj 2011 kl. 11:43

    Hej Ida
    Tak for en dejlig kommentar, jeg er helt vild misundelig på dig lige nu – at du har besøgt Tartine Bakery.. jeg må derover selv en gang i fremtiden 🙂
    Alt godt
    Anne

  20. Anne Sofie Iversen skriver

    26. maj 2011 kl. 14:31

    WOW! Jeg er jo helt forelsket!!! Både i ham – men især BRØDET.. det er jo intet mindre end vidunderligt!!!

    Elsker selv at bage, men kan da ikke (overhovedet) lave noget der bare ligner det der.. det er jo kunst!
    Har du en opskrift på noget af hans brød? Og bager han i gryder, eller hvad sker der lige for det ? 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2011 kl. 14:56

    Kære Anne Sofie
    🙂 jeg blev også lidt forelsket i Chad(s brød)! Han bager brød i gryder blandt andet ja!
    Du kan se en opskrift her på en opskrift fra Chad. Men ellers må du vist hellere anskaffe dig hans kogebog fra Tartine Bakery. Du kan købe den på Amazon!
    Alt godt
    Anne

  22. Monica Aiken skriver

    15. juli 2011 kl. 14:49

    I’m San Franciscan, living in Copenhagen for the past 3 years, and I’m totally bummed I missed that master class! His bakery is very popular in San Francisco. I miss it very much! Der er ikke rigtig noget her der ligner hans brød her i Danmark… :/ …måske den tættest man kan komme til det er Brødkunst på Jagtvej, men alligevel ikke…. Måske brødet fra Café Benedikt på Frederiksberg, men alligevel ikke…

  23. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:27

    Hey Monica,
    You should try the breads at Meyers Bageri in Jægersborggade!!!!

Trackbacks

  1. Der bor en bager.. siger:
    15. maj 2011 kl. 10:12

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Der bor en bager.. | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    15. maj 2011 kl. 10:28

    […] DANSKE MADBLOGSOMDer bor en bager..Posted by anneauchocolat on Sunday, May 15, 2011 · Leave a Comment  .. i San Francisco, men i fredags var han på besøg i København for at give en bage-masterclass for en masse brødentusiaster i Meyers Madhus. Bageren hedder Chad Robertson og ejer Tartine Bakery, der har opnået en kult-lignende status blandt passionerede brødspisere og ikke mindst glade (amatør)bagere verden over. Hvis man ser nedenstående fine video, forstår man godt hvorfor. Hans passion og oprigtige interessere for at lave det perfekte brød er vidunderligt inspirerende.Read the original post: Der bor en bager..google_ad_client="pub-2941637122112958";google_alternate_color="FFFFFF";google_ad_width=336;google_ad_height=280;google_ad_format="336x280_as";google_ad_type="text";google_ad_channel="1838017730";google_color_border="";google_color_link="";google_color_bg="";google_color_text="";google_color_url="";google_ui_features="rc:0"; Filed under anne au chocolat, gastronomi-nyt, Uncategorized · Tagged with benyttede-jeg, claus meyer, friskbagte-men, imens-chad, mel, mennesker-tog, nogle-mennesker, tartine-bakeryLeave A Comment Click here to cancel reply. Name (required) Mail (will not be published) (required) Website […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap