I går havde jeg som nævnt lige lidt travlt med at nå alt det, jeg gerne ville. Så derfor lod rabarbersnitte-opskriften vente på sig. Til gengæld havde jeg en virkelig interessant og skøn eftermiddag i Kbhff på Nørrebro, hvor jeg sammen med en veninde lavede smagsprøver til de glade folk, der kom for at hente deres ugentlige pose af lokale og økologiske grønne sager. Det gør jeg gerne igen, for ihh hvor jeg elskede at se glæden i folks øjne i går, da de satte tænderne i eksempelvis et stykke brød med kejserhattestuvning ovenpå for derefter at smage på rabarberkompotten med den bagte hvide chokolade.
Bagefter smagstjansen tog jeg videre til næste madgilde sammen med to af mine gamle og allerkæreste veninder fra barndommen i Aalborg. Vi spiste spaghetti bolognese og drak rødvin. Til dessert fik vi rabarbersnitterne, og de vakte glæde og begejstring.
Og nu kan opskriften ikke vente mere. Dog har jeg lige et par indledende bemærkninger. Da jeg gik i køkkenet i går, fulgte jeg som sædvanligt mit hoved i stedet for en opskrift; intuitionen i stedet for konkrete instrukser. Jeg valgte at lave en mørdej uden for meget sukker i, da jeg tænkte, at glasuren skulle være den store sødmefulde kilde til rabarbersnitten. I rabarbersyltetøjet tilsatte jeg dog en del sukker, men det var mere for at give konsistens end en reel sød smag. Mit intention var nemlig at få en sprød snitte med smag af smør, syrlig rabarber og sød glasur. Min veninde Sille forærede mig for et par uger siden en pose med frysetørrede jordbær, som I kan se på billedet længere nede. Jeg har altid elsket kombinationen af jordbær og rabarber og har til tider i min barndom nærmest levet af min farmors guddommelige jordbærrabarbersyltetøj. Som en tak til Sille og en stor respekt for min seje farmor fik jeg derfor lyst til at drysse med de frysetørrede jordbær. Det ser også super godt ud, hvis jeg selv skal sige det.
Til rabarbersyltetøjet brugte jeg rabarber fra Din Baghave, som jeg skar i mindre stykker og kogte sammen med sukker, vanille og lidt vand, til det fik en lækker konsistens. Derefter kølede jeg det lidt af, inden jeg hældte det på glas. Jeg brugte kun noget af syltetøjet til snitterne.
Jeg brugte
320 g rabarber
160 g sukker
1/2 stang vanille
2 spsk vand
Til dejen brugte jeg
220 g mel
30 g mandelmel
10 g flormelis
150 g smør, koldt og i mindre stykker
1 spsk koldt vand
Bland mel, mandelmel og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret i og ælt med fingrene, til dejen netop har samlet sig. Tilsæt vand, hvis det er nødvendigt. Lad den samlede dej hvile på køl i 30 minutters tid.
Efter det lille hvil, skal dejen deles i to stykker. Rul begge stykker tyndt ud. Drys eventuelt med mere mel eller rul i stedet dejen ud i mellem to stykker bagepapir. Før den ene plade dej på bagepapiret over på bagepladen. Smør syltetøj på dejen ved hjælp af bagsiden af en ske eller en spatel. Læg den anden dej ovenpå syltetøjet og tryk den forsigtigt lidt mere flad med hjælp af jeres håndflader. Prik til sidst overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver uønsket op under bagningen i ovnen.
Bag ved 195 grader til let gylden (ca. 20-25 minutter, tror jeg).
Køl den store rabarbersnitte af og lav en glasur, som smøres på, inden de frysetørrede jordbær smukt drysses ud over hele herligheden. Til sidst skal I bare skære den ud i de individuelle størrelser, der passer jer. God fornøjelse!
Kira skriver
Hvor ser det bare lækkert ud! Perfekt som en lille søndags-kage. 😀
Linn skriver
Hvor ser det hele bare vildt lækkert ud!
Laura skriver
HVORNÅR åbner du det konditori!? 😉
Julie skriver
Hej Anne,
Bliver simpelthen så ærgerlig hver gang du poster en opskrift, hvor der skal bruges mandelmel – kan nemlig ikke finde det i København.
Kender du til et sted, hvor det kan købes? Håber du kan hjælpe, for det der ser så lækkert ud!
God weekend, Julie
Anne au Chocolat skriver
Kære Kira
Bager du dem søndag, så ? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Linn
Tusind tak for din kommentar. Det er lækkerhed i snitteform 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Hvor er du sød 🙂 Man ved aldrig, hvad jeg finder på i fremtiden!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
Du kan sagtens selv hakke 30 g mandler fint eller blende det. Ellers kan du købe det hos Fru Hurup i Lyngby 🙂
Kh A
Kasper Bergholt skriver
Jeg hader hindbærsnittet af et godt hjerte, men den her fortolkning / lignende sag, ja, det er jo et helt andet game!
Alt godt & go’ weekend,
Kasper
Anne au Chocolat skriver
Godt Kasper 🙂
Ditte Lykke Thuesen skriver
Mmm, de snitter ser skønne ud. Fantastisk idé med rabarber! Det må jeg altså prøve.
Anne au Chocolat skriver
Hej Ditte
Ja, man kan bruge rabarber til mere end man lige tror 🙂
Marianne skriver
Hej Anne,
Jeg bagte dine rabarbersnitter i weekenden. Dog lavede jeg hjemmelavet blåbærsyltetøj – hjemmeplukket fra de svenske skove og brugte det i stedet for rabarber. De blev SUPER gode og mange måtte have opskriften og besøge din blog. Tusinde tak – glæder mig til at prøve flere opskrifter;)
Maj erdmann svendstorp skriver
Hej Anne
Ved du tilfældigvis hvor man køber frysetørrede jordbær?
Tak for en mundvandsløbende blog!
Anne au Chocolat skriver
Kære Maj
Du kan blandt andet købe frysetørrede jordbær hos Specialkøbmanden og hos Fru Hurup i Lyngby 🙂
Og garanteret også i andre kagespecialiserede butikker!
Kh Anne