E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

I weekenden er der Lakridsfestival, og jeg er blandt dommerne ved The Liquorice Taste Award

8. februar 2013 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Selvom jeg er mest vild med chokolade, er jeg også ret pjattet med lakrids. Det fremgår også af indlæggets billeder, som viser nogle af de gange, jeg har leget med lakrids på bloggen. Søde aromatiske og sejt sprøde hindbærkys med lakrids. Cremet og frisk jordbæris med lakrids. Og den lille lakridstærte med syltede bær, skyr og mælkechokolade.

Haps.

Derfor er det mig en ære at være blevet inviteret med i smagspanelet til The Liquorice Taste Award sammen med en masse seje kokke og madskribenter, hvor vi i morgen skal kåre den bedste lakrids ved blindsmagning i forbindelse med årets Lakridsfestival, som afvikles for 2. år i denne weekend på Østerbro.

Skal I besøge den lækre Lakridsfestival i weekenden? Jeg satser på at være der det meste af lørdagen, så måske vi ses 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: lakrids, lakridsfestival, The Liquorice Taste Award

Previous Post: « En eftermiddag med jazz og lækkerier hos Brdr. Price
Next Post: Karamel-chokoladebrud med tørrede morbær, pistacier og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna skriver

    8. februar 2013 kl. 11:37

    Mmh ser godt ud ! Og lyder meget spændende med lakridsfestival – ærgerligt det er heeeelt ovre i KBH. (;
    Mvh Anna
    http://www.annaskage.com

  2. Per skriver

    9. februar 2013 kl. 08:39

    Hej Anne

    Kan du ik‘ hjælpe mig lidt? – Jeg nyder at sammensætte menuer og altså at være vært og forkæle mine gæster. Af erfaring har jeg dog lært. at for store ambitioner kræver, at jeg er mere kok end vært, og så går der lidt af hyggen.

    Jeg har et par gram safran, som jeg godt kunne tænke mig at bruge på en portionsanrettet fiskeret. Hovedretten bliver klassisk oksefilet med en svampesause og til dessert har jeg en dåse kastanjecreme, som kunne bruges til en syndig chokoladekage, jeg har en håndmalet opsats (for nu at lyde som hyacint) så dit forslag må godt være en hel kage, som så kan skæres for på bordet.

    Men jeg overvejer omvendt, om man måske burde lave en større rød tråd gennem menuen og lade et element gå igen hele vejen igennem, men jeg kan ikke se, at safran og kastanje kan sættes sammen, kan du?

  3. Ditte Ferdinand skriver

    9. februar 2013 kl. 14:10

    Hej Anne.
    Har du på et tidspunkt lagt opskriften på – Søde aromatiske og sejt sprøde hindbærkys med lakrids – ud på din blog? Kunne godt tænke mig at bage dem 🙂

  4. Piskeriset skriver

    9. februar 2013 kl. 15:24

    God fornøjelse! Jeg var af sted sidste år og var med til blindsmagningen der, og det var et hyggeligt, lille arrangement 🙂

  5. Ann-Christine skriver

    11. februar 2013 kl. 10:53

    Uhmm, det er et smukt og fristende billede med de smukke hindbær lakridskys. Fine farver!
    Rigtig god fornøjelse med lakridserne i weekenden, det lyder som en spændende oplevelse 🙂
    Kram fra AC

  6. Maria skriver

    11. februar 2013 kl. 12:41

    jeg er en stooooor sucker for lakrids.. uhm

  7. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2013 kl. 20:51

    Kære Anna
    Det var rigtig sjovt og lækkert at være med i smagspanelet 🙂

    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2013 kl. 20:52

    Kære Per,

    Jeg beklager, at jeg først ser din kommentar nu. Er det for sent at svare?

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2013 kl. 20:52

    Kære Ditte

    Nej desværre var det bare en improviseret opskrift!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2013 kl. 20:52

    Kære Piske,

    Det var sjovt og lækkert, og jeg ELSKEDE især lakridsisen fra Svaneke. MUMS

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2013 kl. 20:53

    Kære AC

    Tusind tak! Vi må ses næste gang du er i Kbh 😉

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2013 kl. 20:53

    Kære Maria

    Deeeeet forstår jeg godt 🙂

    Kh Anne

  13. Christine skriver

    12. februar 2013 kl. 12:00

    Hvor ser det lækkert ud!

    Har i ikke lyst til at svare på et spørgeskema angående chokolade?
    http://www.surveymonkey.com/s/QZKNGZ5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap