Jeg har en idé om, at de fleste inkarnerede chokoladefans sværger til forholdsvis høje kakaoprocenter. Det gør jeg også. Tit! Men I kan tro, at jeg også elsker mælkechokolade og hvid chokolade, hvis det er et stykke kvalitetschokolade, jeg får på tungen.
Til gengæld er det sjældent, at smagssatte chokoladeplader formår at begejstre mig. Det er imidlertid lykkedes for denne Ivoire Framboise 35% fra Valrhona.
Kombinationen af delikat og cremet hvid chokolade med den fineste smag af mælk og vanille sammen med sprøde syrligt søde små stykker hindbær er ganske enkelt fantastisk. Og da jeg intet problem har med at erkende, at chokolade for mig er følelser, så kan jeg godt afsløre, at det var en lykkelig stund, da jeg smagte denne chokolade. Desuden er de lyserøde “prikker” en fryd for øjet. Mine veninder Simone og Kristina var også imponerede, da jeg bød dem et stykke.
Er I til hvid chokolade?
Jeg vil lige takke alle jer, som deltog i konkurrencen om at vinde den skønne American Pie kagebog. 541 nåede at deltage, og jeg har sendt besked til den heldige vinder Louise, som vandt bogen ved lodtrækning. Hvis I har lyst til at se en lille film om kagebogen, så kig med her.
Rigtig god weekend. Byder den på chokolade? 🙂
Simon skriver
Hej Anne.
Det var sjovt at læse dit indlæg, da vi købte hele Valrhona paletten her for et par uger siden. Og vi kom frem til nøjagtigt samme konklusion som dig, nemlig at det er en spot-on kombi af den fløjsbløde mælke-smagende choko samt de syrlige hindbær.
Har du smagt Valrhona, Guanaja Grué (med kakaonibs)?
Tak for en god blog, som man jo godt kan læse som Mand/Dreng 🙂
Simon
Betina, Styled Our Way skriver
Orv den ser god ud. Jeg er både til helt mørk og til hvid chokolade, og denne her skal helt klart prøves. Ved du hvor den kan købes?
Anne au Chocolat skriver
Kære Simon,
Nej hvor sjovt! Det lyder som en dejlig lille chokoladeskat, I har gemt derhjemme så 🙂 Eller er det hele blevet spist?
Ja, jeg har smagt alle de smagssatte chokoladeplader fra Valrhona og holder faktisk af dem alle, nu jeg tænker over det 🙂 Men normalt er jeg mest til ren chokolade. Har du en favorit?
Kh Anne
Ps. Dejligt at du læser med!
Anne au Chocolat skriver
Kære Betina,
Tak for din kommentar! Du kan købe chokolade i Magasin og garanteret også en del andre specialforretninger, som har Valrhona.
Hvor bor du henne?
Kh Anne
Simon skriver
Det hele er ikke spist, nej 🙂
Hvad angår favoritten er det faktisk enten Guanaja, som jo er en klassiker. Men ellers er Caraibë også en helt hæderlig chokolade.
Nu siger du selv, at du har prøvet alle pladerne, men har du nogensinde prøvet Celaya? (Chokomælk). Jeg har ikke selv prøvet den, så ville godt lige have et “kvalificeret” bud på om den er pengene værd…
Simon
Anne au Chocolat skriver
Kære Simon
Guanaja er også en dejlig balanceret og fyldig “chokoladet” chokolade. Caraïbe er nu min “go-to” chokolade, når jeg skal bage kager. Tror det er fordi at jeg nok godt kan lige en lidt lavere kakaoprocent, når jeg bager. Måske det bare er en vanesag.
Ja, jeg har smagt Celaya mange gange! Det kan bestemt anbefales.
Bor I i Kbh?
Kh Anne
Jane skriver
Hvid chokolade er så smuk i mange sammenhænge. Jeg ville ønske, at jeg kunne lide hvid chokolade, men efter at have afprøvet flere forskellige må jeg indse, at det slet ikke er min yndling. Jeg elsker mørk (især caraibe) og lys chokolade. Jeg har også prøvet Celaya, den kan klart anbefales.
Anne skriver
Jeg er også stor fan af caraïbe, har hele 3 kg. ( som jeg dog ikke er nået så langt med endnu 🙂 ). Jeg er ikke så vild med hvid chokolade, da jeg ikke synes at det smager af så meget. Men måske har det noget at gøre med, at jeg endnu ikke har fået smagt Valhronas version ;). Og med hindbær i lyder det altså helt fantastisk. 😉
Tusind tak for at jeg må læse med på din skønne blog – chokoladekærlighed en masse 😉
Kh. Anne
Piskeriset skriver
Om jeg gør! Men det vidste du godt i forvejen 😀
Jeg er til gengæld blevet mere til lys chokolade, nu hvor jeg er blevet ældre. Da jeg var barn, var det den mørke chokolade, der var den klare favorit. Måske skyldes det, at jeg har smagt flere ordentlige lyse chokolader nu, end da jeg var barn (hvor det mest var skod-chokolade, man fik). Men jeg synes nu stadig, at jeg savner flere slags kvalitetschokolade i de almindelige supermarkeder.
Jep, der er skam plads til chokolade denne weekend – tilmed Valrhonas hvide chokolade, der skal indgå i en cheesecake… selvfølgelig kombineret med månedens benspænd 😉
Simon skriver
Jeg/Vi bor i Aarhus, så jeg har jo egentlig adgang til det meste fra Valrhona via Salling, men jeg dropper da af og til forbi Magasin på Kgs. Nytorv, hvor man lige kan få sig lidt inspiration 🙂
Simon
Line / Lines Aarhus skriver
Jeez, det chokolade ser drøngodt ud! Er vild med hvid chokolade – og i kombi med søde hindbær, kan det kun være win!
Line skriver
Kjaere Soede Anne!
Den sjokoladen lignet paa deg! Soed og fargerik 🙂
Jeg elsker som sagt hvid sjokolade saa den vil jeg gjerne smage en dag! Deilig!
Ha en supersoed soendag!
KNUS
S skriver
Hvid chokolade og hindbær? For real? Perfekt kombi, hvis du spørger mig! Hvor kan det købes henne?
Charlotte G skriver
Jo, Chokoladefabrikkens hvide chokolade med engelsk lakrids er skøn, virkelig lækkert. Lakridsen er drysset over chokoladepladen og hvis man er heldig er der klumper af lakrids som eksploder i munden. Mums. Bjørnstad laver en øko hvid chokolade med masser af vanilie, den er osse bare god. Det er de 2 hvide chokolader som jeg holder meget af. De smager af noget og alligevel har en sart fint smag….hvis du forstår.
Valhronas hvide chokolade har jeg ikke fået smagt endnu. Men det kommer en dag…
God søndag.
Vh Charlotte G
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Har du Caramélia’en? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Tusind tak for en livsnydende lækker kommentar! 🙂 Glæd dig til at sætte tænderne i et stykke Ivoire Framboise snart!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske,
Tak for en god kommentar. Jeg er helt enig 🙂
Og uhm, hvid chokolade cheesecake – det lyder skønt!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Simon,
Det lyder godt! Hvis du er i Kbh på fredag, så kig forbi Magasin, hvor jeg laver demo!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Det er så meget WIN! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Line,
Nu ved jeg allerede hvad jeg skal have med til Indien til januar 😉
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære S
Ja, jeg er helt enig! 🙂 Du kan købe chokolade i Magasin og garanteret også en del andre specialforretninger, som forhandler Valrhona.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte G,
Lov mig at du prøver Valrhonas hvide chokolade. Den er en klasse for sig 🙂
Kh Anne
Louise skriver
Desværre ikke Louise som i mig Louise…
Ja jeg er faktisk ret så vild med hvid chokolade, selv lige fra den billige billige man køber på tanken med crunche i, til de helt lækre dyre kvalimærker. Sjovt nok er hindbær og chokolade aldrig en dårlig kombination…
Rigtig god søndag til dig Anne!
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Nej desværre ikke! Men jeg synes at du skal ønske dig bogen i julegave 🙂
kh Anne
Jane skriver
Jeg har desværre ikke caramélia`en på lager lige i øjeblikket, men jeg er ret vild med den. Jeg har set, at den også er kommet som en chokoladeplade, men har ikke smagt den endnu. Har du smagt den?
Nina skriver
Mums!
Er også glad for stort set alt chokolade!
Har her i weekenden kastet mig ud i at lave dine chokolade trøfler, jeg siger dig det var et hit! Så mange tak for den 😀
Jeg har linket til din opskrift på min venindes og min ny op startede mad blog, måske du vil tage et kig?
Hilsen Nina 🙂
FamilienDanmark skriver
Som chokoladefreak er jeg flov over at indrømme, at mit seneste stykke chokolade, var et stykke kogepladechokolade. I mangel af bedre, og fordi jeg er gravid. Men det her, det skal prøves! Også bare fordi det ser så fint ud med de lyserøde prikker 🙂
Zoë Escher skriver
En interessant kombination, som lyder interessant. Da jeg slet ikke er til hvid chokolade, så vil den ikke være at finde i min indkøbskurv.
Sonja {Dagmars Kitchen} skriver
Hej Anne! Jag hittade din blogg bara för någon vecka sedan när jag letade efter recept på brunsviger. Jag är halvdansk och “helt vild” med de danska bakverken…
Och jag är så glad att jag hittade hit, för jag är också passionerat förälskad i choklad – och särskilt Valrhona. Jag använder numera bara Valrhona när jag bakar och när jag äter ren choklad.
Jag tycker om vit choklad, men äter det inte så ofta. Men den här ser helt fantastisk ut – nu blev jag sugen på att springa iväg till butiken och se om de har den!
Johan skriver
Jeg har lige smagt den hvide chokoladedrøm fra Valrhona… Uhhhmmmm, guf og savl!!! Og mig, der ellers ikke kan lide hvid chokolade.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Ja, den er super god som plade med knasendesprøde chokoladeperler i 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nina,
Det kan du tro, at jeg vil 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære FamilienDanmark,
Det kan jo ske! Selvom det ALDRIG sker for mig 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Zoë,
Tak for din kommentar 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sonja
TUSIND tak for din søde kommentar! Det glæder mig, at du kan lide min chokoladeblog.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Johan,
Ja, det er en lille bid af chokohimmelen 🙂
Kh Anne
TARTESANDCARO skriver
this look like a pure pleasure !
good degustation
Amalie Wibrand skriver
Elsker chokolade, specielt hvid! Er nok lidt ligesom dig, lidt af en chocoholic 🙂
awibrand.blogspot.dk
Anne au Chocolat skriver
Kære Amalie,
Det lyder godt 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Dear Tartes and Caro
Oh yes, pure joy!
Betina, Styled Our Way skriver
Jeg bor i Roskilde, men kommer tit i KBH. Måske Irma har det?
Anne au Chocolat skriver
Kære Betina,
Jeg tror ikke, at Irma forhandler det, men Magasin gør i hvert fald!
Kh Anne