E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jeg photoshopper aldrig madbilleder!

6. oktober 2009 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Jeg elsker at tage billeder af mad. Der er noget helt særligt over at få mad til at fremstå enkelt og ærligt på et billede og samtidig at få det til at se interessant og appetitvækkende ud.

Som et hjælpemiddel kan man bruge Photoshop. Programmet kan eksempelvis hjælpe til at fremhæve kontraster og former i billedet, og det kan ændre billedets farver og nuancer. Disse eksempler har andre fortalt mig om, da jeg aldrig selv har brugt Photoshop.

Mit allerkæreste og mest appetitvækkende hjælpemiddel er dagslys. I mine øjne får dagslyset al (veltilberedt) mad til at se interessant ud, og det bidrager i sig selv til ekstra nuancer. Det eneste minus ved dagslys er, at det sætter en del begrænsninger for, hvornår maden skal laves. Især i vinterperioden. Derfor ser I flest billeder af kager og andre søde sager, som jeg kan lave om morgenen, for- og eftermiddagen. Jeg tager også flittigt billeder af aftensmad, men da det tit bliver ret sent, før maden er klar, er belysningen for dårlig til at tage rigtig interessante billeder. Det er i hvert fald min optik!

Når det så er sagt, anerkender jeg bestemt brugen af Photoshop til professionelle kogebøger og madblade. Hvis jeg i fremtiden udgiver (Når jeg i fremtiden…!) en kogebog, så kommer jeg med garanti også til at benytte programmet som hjælp.

Her er imidlertid et af mine urørte, men belyste madbilleder – en lille hjertemazarin:

hjerte

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Lækre karameller
Next Post: Riz au lait – en sød fransk risengrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    7. oktober 2009 kl. 21:27

    Ej Anne øv – jeg synes virkelig ikke, at det var retfærdigt. Jeg var helt vildt overrasket over, at det lige var jer to, der røg ud. Jeg synes virkelig, at du har gjort det godt. Noget af det mest udfordrende overhovedet må da være, at skulle lave eksempelvis chokolademousse til så mange mennesker, og det klarede i jo super flot. En gryderet eller en salat kan man noget nemmere ændre undervejs og ikke mindst til sidst, hvis ikke lige smagen er der. Og ja så er der det med smagen, som du har helt og aldeles styr på. Æv æv. Under alle omstændigheder så er det bare kæmpe stort at være kommet med. Det må have været en oplevelse uden lige.

    Stort knus Nadia

    Ps. Kagen for oven ser sindsygt lækker ud.

  2. anneauchocolat skriver

    8. oktober 2009 kl. 10:32

    Tak Nadia! Jeg synes ikke, at det var særligt delikat at lave storkøkken, men det var åbenbart en del af kokkekampskonceptet!
    En anden ting ikke særligt sexet ting var, at der skulle maizena i chokolademoussen – men den blev nu okay!

    Jeg er også glad for, at jeg i det mindste fik ros for smagen i min ossobuco-ret! Og derudover er jeg super taknemmelig for at have været med, og at programmet har givet mig så mange dejlige madvenner!

    Kh Anne

    Ps. Kagen er også lækker.. det er en miniudgave af mine mazariner 🙂

  3. foodfanatic skriver

    19. oktober 2009 kl. 23:02

    Anne, er du pist væk?

  4. anneauchocolat skriver

    20. oktober 2009 kl. 07:24

    Nadia, jeg er bare i Nice på ferie! Kommer hjem i morgen, så skal nok blogge snart igen 🙂

  5. foodfanatic skriver

    20. oktober 2009 kl. 07:59

    Aah phew. Jamen du kan jo ikke bare sådan rejse, uden at sige noget 🙂 Blev jeg helt nervøs for, at du havde fundet ud af, at du ikke gad blogge mere, så du havde mere tid til at bage.

    Lyder fantastisk med en tur til Sydfrankrig. Bare det var mig. Min kæreste og jeg snakker om et lynvisit til Rom i slutningen af november. Det ville nu heller ikke være helt skidt.

  6. anneauchocolat skriver

    20. oktober 2009 kl. 12:40

    No worries, jeg bli’r:)
    Det er også så dejligt hernede og jeg elsker jo den franske mad! Rom lyder nu også skønt. Sig endelig til hvis du skal have nogle tips.. 🙂 (alt hvis du skal have din Rom-debut)

  7. Lars skriver

    27. oktober 2009 kl. 09:36

    Jeg er også af den opfattelse at dagslys er herligt at arbejde med, men .. jeg redigerer altså mine billeder (i Picasa) hvis jeg ikke har ramt hvidbalancen, eller der skal lidt mere kontrast på. Eller de skal croppes lidt.

    Mht at arbejde under kunstigt lys, er det ikke uladsiggørligt, men man skal tænke noget mere over belysningen. Så der er viden om reflektorer og diffusere ret lækker at have, så man selv kan skabe et godt blødt lys over de emner man vil fotografere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap