E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Kage til Dronningen

14. april 2010 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Som bekendt har jeg enormt svært ved at modstå chokolade, kager og andre søde sager, og da jeg i går var så heldig at blive inviteret til et kage-pressemøde afholdt af Københavns Konditorlaug i forbindelse med Dronning Margrethes 70 års fødselsdag, kunne jeg overhovedet heller ikke finde ud af at takke nej.

Og hvor blev jeg glad for mit JA!

Københavns Konditorlaug har i år fået æren at kreere kagerne til Dronningens 70 års fødselsdag. I den forbindelse blev dette søde og flotte pressemøde afholdt i Conditori & Café H.C.Andersen i Rådhusarkaden ved Industriens Hus.

De smukke kager skal vises og spises i anledningen af Dronningens Gallaforestilling i morgen aften i Det Kgl. Teater. På pressemødet overværede vi en håndfuld af Konditorlaugets dygtigste konditorer udsmykke kagerne. Udsmykningen er baseret på temaer af H.C. Andersens eventyr “De vilde svaner”, ” Hyrdinden og Skorstensfejeren ” og “Svinedrengen”, som ses her på billedet:

Til mødet fik vi serveret en smagsprøve på selve kagen, som udsmykningerne og de spiselige kongelige monogrammer skal pryde i morgen. Udformningen af smagsprøven var uden sidestykke det fineste og sødeste, jeg længe har set, og utroligt passende til lejligheden.  Smagsprøven var nemlig lavet som blade dannende en marguerit, som jo siges at være Dronningens favorit blomst. Bladene bestod af en meget lækker noisettebund, hvori der var en rund og cremet chokolademousse og en let ananas-fromage. Mmm – en meget dejlig kombination. Til den endelige kage udskiftes ananasfromagen dog med romfromage, har jeg ladet mig fortælle. Det bliver garanteret også fantastisk.

Vi blev også trakteret med små lækre Sarah Bernhards med kransekagebund i stedet for makron – det hittede stort!

Til sidst fik vi disse små fine firkanter – årets kage 2006 –  bestående af chokolademousse med karamel og en puré af passionsfrugt på toppen.

Mit livs lækreste og sødeste pressemøde – flere af dem tak!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Årets kage 2006, chokolademousse, Conditori & Café H.C.Andersen, Dronning Margrethes 70 års fødselsdag, romfromage, Sarah Bernhard

Previous Post: « Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel
Next Post: Panna cotta – en sexet og simpel dessert! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    14. april 2010 kl. 18:19

    Øj, hvordan sagde du man blev inviteret med til den slags pressemøder?

  2. Linda skriver

    14. april 2010 kl. 18:51

    Hold op for et lækkert pressemøde. Hvorfor bliver jeg kun inviteret til de kedelige af slagsen? Nammenam, siger jeg bare.

  3. LMH skriver

    14. april 2010 kl. 19:53

    Daisy! Flotte billeder, Anne!

  4. Julie skriver

    14. april 2010 kl. 20:35

    Hvor ser det lækkert ud! Og super spændende at være med til sådan et pressemøde 🙂

  5. Signe skriver

    15. april 2010 kl. 07:55

    Hvor spændende og det lyder som en dejlig oplevelse

  6. Jette skriver

    15. april 2010 kl. 12:52

    Har hørt at kagekompagniet er med til at lave kagerne det syntes jeg er sjovt når jeg køber alle mine ting til mine egne kager der 🙂 så er man også lidt selv lidt kongelig.

  7. Mette skriver

    15. april 2010 kl. 21:34

    årh….:P

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2010 kl. 08:54

    Kære alle,

    Det var også et utroligt lækkert pressemøde. Jeg blev inviteret fordi jeg også blogger på Spiseliv her : http://spiseliv.dk/blogs/anne-au-chocolat/

    🙂 Kh Anne

Trackbacks

  1. Kage til Dronningen | Madbevægelsen -- gastronomi i vækstlaget siger:
    22. maj 2010 kl. 19:50

    […] Continued here: Kage til Dronningen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap