E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kage til Dronningen

14. april 2010 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Som bekendt har jeg enormt svært ved at modstå chokolade, kager og andre søde sager, og da jeg i går var så heldig at blive inviteret til et kage-pressemøde afholdt af Københavns Konditorlaug i forbindelse med Dronning Margrethes 70 års fødselsdag, kunne jeg overhovedet heller ikke finde ud af at takke nej.

Og hvor blev jeg glad for mit JA!

Københavns Konditorlaug har i år fået æren at kreere kagerne til Dronningens 70 års fødselsdag. I den forbindelse blev dette søde og flotte pressemøde afholdt i Conditori & Café H.C.Andersen i Rådhusarkaden ved Industriens Hus.

De smukke kager skal vises og spises i anledningen af Dronningens Gallaforestilling i morgen aften i Det Kgl. Teater. På pressemødet overværede vi en håndfuld af Konditorlaugets dygtigste konditorer udsmykke kagerne. Udsmykningen er baseret på temaer af H.C. Andersens eventyr “De vilde svaner”, ” Hyrdinden og Skorstensfejeren ” og “Svinedrengen”, som ses her på billedet:

Til mødet fik vi serveret en smagsprøve på selve kagen, som udsmykningerne og de spiselige kongelige monogrammer skal pryde i morgen. Udformningen af smagsprøven var uden sidestykke det fineste og sødeste, jeg længe har set, og utroligt passende til lejligheden.  Smagsprøven var nemlig lavet som blade dannende en marguerit, som jo siges at være Dronningens favorit blomst. Bladene bestod af en meget lækker noisettebund, hvori der var en rund og cremet chokolademousse og en let ananas-fromage. Mmm – en meget dejlig kombination. Til den endelige kage udskiftes ananasfromagen dog med romfromage, har jeg ladet mig fortælle. Det bliver garanteret også fantastisk.

Vi blev også trakteret med små lækre Sarah Bernhards med kransekagebund i stedet for makron – det hittede stort!

Til sidst fik vi disse små fine firkanter – årets kage 2006 –  bestående af chokolademousse med karamel og en puré af passionsfrugt på toppen.

Mit livs lækreste og sødeste pressemøde – flere af dem tak!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Årets kage 2006, chokolademousse, Conditori & Café H.C.Andersen, Dronning Margrethes 70 års fødselsdag, romfromage, Sarah Bernhard

Previous Post: « Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel
Next Post: Panna cotta – en sexet og simpel dessert! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    14. april 2010 kl. 18:19

    Øj, hvordan sagde du man blev inviteret med til den slags pressemøder?

  2. Linda skriver

    14. april 2010 kl. 18:51

    Hold op for et lækkert pressemøde. Hvorfor bliver jeg kun inviteret til de kedelige af slagsen? Nammenam, siger jeg bare.

  3. LMH skriver

    14. april 2010 kl. 19:53

    Daisy! Flotte billeder, Anne!

  4. Julie skriver

    14. april 2010 kl. 20:35

    Hvor ser det lækkert ud! Og super spændende at være med til sådan et pressemøde 🙂

  5. Signe skriver

    15. april 2010 kl. 07:55

    Hvor spændende og det lyder som en dejlig oplevelse

  6. Jette skriver

    15. april 2010 kl. 12:52

    Har hørt at kagekompagniet er med til at lave kagerne det syntes jeg er sjovt når jeg køber alle mine ting til mine egne kager der 🙂 så er man også lidt selv lidt kongelig.

  7. Mette skriver

    15. april 2010 kl. 21:34

    årh….:P

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2010 kl. 08:54

    Kære alle,

    Det var også et utroligt lækkert pressemøde. Jeg blev inviteret fordi jeg også blogger på Spiseliv her : http://spiseliv.dk/blogs/anne-au-chocolat/

    🙂 Kh Anne

Trackbacks

  1. Kage til Dronningen | Madbevægelsen -- gastronomi i vækstlaget siger:
    22. maj 2010 kl. 19:50

    […] Continued here: Kage til Dronningen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap