E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Panna cotta – en sexet og simpel dessert!

19. april 2010 af Anne au Chocolat 34 kommentarer

pannacotta

Den italienske dessert panna cotta er en af mine yndlingsdesserter. Panna cotta betyder ”kogt fløde” på italiensk, og henviser til, at fløden til mange panna cotta’er koges (læs: simrer) et pænt stykke tid under tilberedningen.

Man kan hævde, at jeg snyder lidt med min panna cotta som jeg har lært på køkkenskolen, da fløden kun lige bringes op til kogepunktet i opskriften. Jeg mener dog ikke, det er snyd. Min panna cotta bliver let og lækker, og den får ikke et vandet udtryk på grund af den manglende reduktion af fløde, da den jo trods alt består af FULDFED fløde.

Der er flere årsager til, at panna cotta er en af mine yndlingsdesserter:

1) Tilberedningsmetoden er så simpel, at man ikke kan fejle – blandt andet fordi, at man i denne opskrift jo ikke koger fløden og derfor heller ikke skal bekymre sig om risikoen for at brænde fløden på undervejs.

2) Der er noget meget sexet over denne enkle og cremede dessert. I mine øjne skyldes sexetheden især den lækre smag af vanille kombineret med lidt kant fra citronskallen.

3) Som tidligere nævnt i indlægget om den gode dessert opfylder panna cotta mine krav til en god dessert, når den akkompagneres af syrlige bær og lidt sprødt.

Panna cotta har generelt behov for selskab af det syrlige og det sprøde på grund af sin dejlige sødme og cremethed.

Kast jer ud i denne dessert. Det er italiensk for begyndere!

6-8 personer:

1/2 liter piskefløde
1 vanillestang
50 g sukker
lidt citronskal
2 blade husblas

Kom fløden i en lille gryde, skrab vanillekornene ud i fløden, læg også den tømte vanillestang i, tilsæt sukker og citronskal. Varm op til kogepunktet.
Blød husblas op i lidt koldt vand, pres vandet af den og rør den ud i den varme fløde til den er helt opløst. Si fløden gennem en fin sigte og kom den i 6-8 forme. Skal stilles på køl 3-4 timer før den er klar til servering.

Skrevet i: Desserter Tags: dessert, fuldfed fløde, italiensk for begyndere, panna cotta

Previous Post: « Kage til Dronningen
Next Post: Rabarberkage med crumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne K skriver

    19. april 2010 kl. 09:08

    Kære Anne
    Uhmm, uhmmmmm …. elsker bare Panna Cotta:) Og med jordbær, så bliver det ikke meget bedre!
    Kh Hanne

  2. Anders skriver

    19. april 2010 kl. 09:23

    Lyder lækkert og står nu på dessert todo-listen:)

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2010 kl. 09:43

    Fedt Anders 🙂

  4. kristine skriver

    19. april 2010 kl. 09:50

    mmmmm….. meget lækkert.
    meget inspirerende blog.
    Komplimenter herfra

  5. Ann-Christine skriver

    19. april 2010 kl. 14:16

    Jeg har aldrig prøvet at lave panna cotta selv. Det må prøves

  6. Louise skriver

    21. april 2010 kl. 20:46

    Hej Anne!

    Jeg er SÅ glad for, at du har kommenteret inde på min blog, for det betyder, at jeg har fundet din blog. Og armene hænger stadig oppe i luften, fordi jeg eeeelsker mad og ikke mindst choko!
    /Louise:)

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2010 kl. 14:42

    Hej Louise, det glæder mig at høre – mad og chokolade er også bare sagen:)
    Jeg er også glad for jeres fine blog! Kh Anne

  8. Naja skriver

    4. maj 2010 kl. 21:00

    Hej Anne

    Jeg mangler inspiration til, hvad det sprøde indslag kan være til en Panna Cotta der også ledsages af friske sommerbær, Kan du hjælpe??

    Og I øvrigt tusind tak for masser af god inspiration!!

    KH Naja

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. maj 2010 kl. 08:15

    Kære Naja,

    Den nemmeste måde at lave crunch på er i mine øjne ved at hakke noget hvid chokolade groft og bage det i ovnen ved ca 180grader, indtil det er gyldent. Når chokoladen kølnes ned bliver den sprød og lækker!
    Denne hvide chokoladecrunch ses også på billedet 🙂
    Prøv det – og husk at købe en god hvid chokolade!

    Kh Anne

  10. Kirsten Topp skriver

    15. august 2011 kl. 15:32

    Hej Anne
    Jeg havde allerede Panna cotta som min favorit dessert før jeg fandt din blog, men i en version som jeg synes er endnu mere lækker. Nu er smag og behag jo som sagt forskellig, men jeg kan godt anbefale at prøve denne version:
    4 dl piskefløde, 50 g sukker, 1 stang vanilie, 1,5 bl husblas; det er næsten det samme som i din opskrift og fremgangsmåden er den samme. Forskellen ligger i tilbehøret:
    Lime marinerede blåbær; 3 dl frosne vilde blåbær, 2 lime og 0,75 dl sukker. Jeg tager de frosne bær op i en skål, river skallen af limefrugterne på den fine side af rivejernet, presser saften av limen. Blander det revne limeskal med saften, sukkeret i skålen med de frosne blåbær. Når bærene er tøet op er der selvfølgelig en del væske. Så derfor laver jeg altid pannacottaen ved hælde den i 4 whisky glas og fordele de limemarinerede bær ovenpå den stivnede panna cotta lige før servering. Jeg har også prøvet med hindbær og multebær, men blåbær er den klare vinder.
    venlig hilsen Kirsten Topp

  11. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2011 kl. 15:50

    Hej Kirsten
    Tak for din opskrift 🙂
    Kh Anne

  12. Astrid Werge skriver

    19. december 2011 kl. 21:54

    Den her panna cotta er SÅ god at jeg spiste den sidste portion til morgenmad i søndags! Uhm! 🙂

    TAK, fordi du gang på gang inspirerer Anne!

  13. Charlotte Agerskov skriver

    13. februar 2012 kl. 14:27

    Hej Anne
    Lavede denne skønne dessert da min familie besøgte mig i weekenden. Det var et KÆMPE hit 🙂 Jeg lavede den med Kirstens lime marinerede blåbær og prøvede din bagte hvid chokolade. Mums ! Jeg var meget overrasket over, hvor nem en dessert det egentlig er, så det skal helt sikkert prøves igen! Endnu en gang TAK for en fantastisk blog .
    Mvh Charlotte

  14. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2012 kl. 15:56

    Kære Charlotte
    Det lyder intet mindre end fantastisk! Jeg får helt lyst til panna cotta lige NU 🙂
    Kh Anne

  15. Vibeke skriver

    4. marts 2012 kl. 08:15

    Hej.
    Lækker pana cotta – min blev ekstra lækker med friskbagte ingefærsmåkager – jeg synes nemlig pana cotta er en lidt ‘flov’ dessert (tag ikke fejl: jeg elsker smagen), der godt kan tåle et kraftigt pift af frisk ingefær sammen med frisk frugt. Brugte selv et mix af jordbær og blåbær.

  16. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2012 kl. 19:28

    Kære Vibeke
    Det lyder lækkert 🙂

    Kh Anne

  17. Dorthe Flyvenring skriver

    23. december 2012 kl. 10:39

    Hej

    Har fået den lille opgave at lave en lækker italiensk dessert til nytår.. Men er ikke stærk på dessert feltet. Men synes at tyde at det skulle være nemt at lave panna Cotta og tilmed så mange der på din blog roser det.

    Tænker at lave det med hvid chokolade – men hvor meget chokolade skal der i og hvornår.. Samt ændre resten af opskriften sig?

    Har du andre opskrifter på noget lækkert italiensk – og ikke tiramisu Tænker om du evt har en ide eller opskrift hvor der indgår mascapone i?

    Mange hilsner fra Dorthe

  18. Mathilde skriver

    12. februar 2014 kl. 21:25

    Hej Anne,

    Opskriften ser herlig ud! Jeg vil bare høre om man kan lave Panna Cottaen dagen før man serverer den? Skal nemlig lave middag til et større selskab.

    Tak for en skøn blog!

    Kh. Mathilde

  19. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2014 kl. 09:57

    Kære Mathilde
    Det kan du tro 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  20. simon skriver

    21. maj 2014 kl. 20:52

    Når du skriver Husblads, hvor meget er det sådan i gram eller længde. Bor I brasilien og derfor får man ikke lige de størrelser man kender hjemmefra.

    Mange tak

  21. Astrid skriver

    30. juni 2014 kl. 08:47

    Kære Anne

    Jeg har netop igår forsøgt mig med Panna Cotta, som skal serveres i aften (!). Godt nok ikke efter din opskrift. Jeg brugte én hvor man blander flødeblandingen med skyr. Jeg har dog på fornemmelsen at have begået et fejltrin. Jeg glemte min fløde på komfuret. Og den nåede at bulderkoge i et ukendt antal minutter (ca. 2-3). Fløden var efterfølgende meget gul i det og ret tyndtflydende. Blandede dog alligevel med husblas og skyr… Men bliver fløden ødelagt af at koge så voldsomt? Mon man kan smage det? (har jo portionsanrettet så kan jo dårligt teste). Sidder nemlig og overvejer at starte forfra på projektet.

    Dbh,
    Astrid

  22. Jette Bygholm skriver

    14. december 2014 kl. 21:47

    Hej Anne
    Har aldrig lavet panna cotta og glæder mig til at prøve din opskrift. Vil gerne slå 2 fluer med ét smæk, og lave nok til 2 middage – går det an at fryse panna cotta?
    Hjertelig hilsen
    Jette

  23. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2014 kl. 16:24

    Kære Jette,
    Jeg har aldrig prøvet at fryse panna cotta, men umiddelbart tror jeg godt, at det kan lade sig gøre 🙂
    Kh Anne

  24. Sanne skriver

    29. december 2014 kl. 23:23

    Hej Anne.

    Vil gerne prøve din lækre panna cotta.
    Kan jeg lave den dagen før den skal bruges? Kan jeg evt piske røre den sammen lige før brug og forme den med en lille is-former i stedet?

  25. Suzan skriver

    30. december 2014 kl. 20:34

    Hej Anne 🙂
    Tænkte at jeg ville lave denne dessert i morgen men er i tvivl om hvor let den er at få ud af en form. Jeg ville forsøge mig med en stor firkantet form og så skære firkanter til anretningen, mon det, efter din erfaring og mening kan lade sig gøre?

    Med venlig hilsen
    Suzan 🙂

  26. Bently Akabueze skriver

    10. februar 2015 kl. 08:42

    Asbjørn bare elsker Panna cotta= kokt fløte

  27. Susanne Haugen skriver

    23. december 2016 kl. 20:58

    Hej Anne 🙂
    Dine opskrifter er megalækre.
    Hvor længe og hvor varmt bager du din hvide chokolader Crunch?
    På forhånd tak!
    Glædelig jul
    Susanne 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    24. december 2016 kl. 08:30

    Hej Susanne,
    Glædelig jul! 🙂
    Chokoladen laver jeg sådan:
    Hak den hvide chokolade groft og kom den i et ildfast fad. Bag chokoladen ved 170 grader i ca. 20 minutter. Hold øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Når den hvide chokolade køler af, bliver den knasende sprød.
    Kh Anne

  29. Heidi skriver

    17. maj 2019 kl. 17:13

    Hej Anne

    Kan man bruge agar agar i stedet for husblas? Det er jeg ikke så pjattet med grundet indholder i det.

  30. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2019 kl. 08:52

    Kære Heidi,
    Ja det tænker jeg godt – men jeg har ikke prøvet det selv.

Trackbacks

  1. Vanilla panna cotta with strawberries « Fifth Floor Cooking siger:
    13. juni 2010 kl. 09:06

    […] in the world! I found the recipe on the lovely Anne’s blog; and I highly recommend both this recipe and her blog in general; she really knows her cakes and […]

  2. Panna Cotta med skyr – ananas, karamelliseret rugbrød og chokolade | Anne au Chocolat siger:
    6. april 2011 kl. 09:40

    […] skyr, og at jeg fik Laura til at lave den til mig. Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til denne italienske dessert på kogt fløde. I Delien kan de også lide kogt fløde, men de har med rette givet den et nordisk twist i form af […]

  3. Panna cotta med rosmarinstegte æbler og sprød nøddekrokant med hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:21

    […] I dag serverer jeg dog som en starter min dessert her på bloggen: en fløjlsblød vanilleprikket panna cotta med rosmarinstegte syrligt søde æblestykker og sprød nøddekrokant vendt med smeltet hvid Ivoire […]

  4. Panna Cotta med skyr - ananas, karamelliseret rugbrød og chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:40

    […] skyr, og at jeg fik Laura til at lave den til mig. Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til denne italienske dessert på kogt fløde. I Delien kan de også lide kogt fløde, men de har med rette givet den et nordisk twist i form af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap