Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Rabarberkage med crumble

26. april 2010 af Anne au Chocolat

Rabarbertid. Jeg er opvokset med rabarbertærter, rabarbercrumbles og min farmors jordbær-rabarber syltetøj. Rabarber er en af mine foretrukne årtidsbestemte råvarer i kager og desserter. Hvert år venter jeg derfor tålmodigt på, at det bliver den tid på foråret og sommeren, hvor rabarberne titter frem i haven eller kan findes hos grønthandlerne.
Jeg elsker rabarbernes syrlige og friske smag, og at man rent faktisk kan bevare denne syrlighed, selvom man gør dem lidt sødere ved at tilsætte sukker, som i min opskrift her.
Rabarberne i mine forældres have er endnu ikke store nok, men heldigvis kan de netop nu erhverves hos grønthandlerne og vist også i supermarkederne. Så gi’ den gas med rabarberne i det søde køkken – jeg elsker faktisk også rabarber sammen med svinemørbrad og kylling.

Opskriften her fandt jeg på i går, og kagen blev meget lækker. Pund-til-pund + rabarber + crumble = et KÆMPE hit! 🙂

P1050016

Til rabarberfyldet

750 g rabarber, skåret i mindre skiver
120 g sukker
1 stang vanille
1 dl vand

Bland alle ingredienser til fyldet og læg dem i et ildfast fad. Put sølvpapir på fadet og bag ved 125 grader i ca. 1 time. Rør lidt undervejs. Si lagen fra rabarberne og reducér den godt. Bland derefter på ny rabarberne og lagen. Stil til side.

Til kagedejen

190 g smør, blødgjort
190 g sukker
3 æg
190 g mel

Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst melet i med en dejskraber.

Til crumble-dejen

75 g mel
75 g sukker
75 smør, koldt
40 g mandler, hakkede

Bland mel og sukker og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan. Bland til sidst mandler i.

Samling af kagen

Hæld dejen i en kvadratisk kageform (ca.22cm x 22cm) foret med bagepapir. Fordel derefter rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen på.

Bag kagen ved 180 grader i 50-55 minutter. Serveres lun eller afkølet med flødeskum eller fuldfed creme fraiche.

P1040989 P1050004 P1050017

 

 

Skrevet i: Kager Tags: creme fraiche, crumble, rabarber, rabarberkage, vanille

Previous Post: « Panna cotta – en sexet og simpel dessert!
Next Post: Godt gået noma! »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap