Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarberkage med crumble

26. april 2010 af Anne au Chocolat 34 kommentarer

Rabarbertid. Jeg er opvokset med rabarbertærter, rabarbercrumbles og min farmors jordbær-rabarber syltetøj. Rabarber er en af mine foretrukne årtidsbestemte råvarer i kager og desserter. Hvert år venter jeg derfor tålmodigt på, at det bliver den tid på foråret og sommeren, hvor rabarberne titter frem i haven eller kan findes hos grønthandlerne.
Jeg elsker rabarbernes syrlige og friske smag, og at man rent faktisk kan bevare denne syrlighed, selvom man gør dem lidt sødere ved at tilsætte sukker, som i min opskrift her.
Rabarberne i mine forældres have er endnu ikke store nok, men heldigvis kan de netop nu erhverves hos grønthandlerne og vist også i supermarkederne. Så gi’ den gas med rabarberne i det søde køkken – jeg elsker faktisk også rabarber sammen med svinemørbrad og kylling.

Opskriften her fandt jeg på i går, og kagen blev meget lækker. Pund-til-pund + rabarber + crumble = et KÆMPE hit! 🙂

P1050016

Til rabarberfyldet

750 g rabarber, skåret i mindre skiver
120 g sukker
1 stang vanille
1 dl vand

Bland alle ingredienser til fyldet og læg dem i et ildfast fad. Put sølvpapir på fadet og bag ved 125 grader i ca. 1 time. Rør lidt undervejs. Si lagen fra rabarberne og reducér den godt. Bland derefter på ny rabarberne og lagen. Stil til side.

Til kagedejen

190 g smør, blødgjort
190 g sukker
3 æg
190 g mel

Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst melet i med en dejskraber.

Til crumble-dejen

75 g mel
75 g sukker
75 smør, koldt
40 g mandler, hakkede

Bland mel og sukker og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan. Bland til sidst mandler i.

Samling af kagen

Hæld dejen i en kvadratisk kageform (ca.22cm x 22cm) foret med bagepapir. Fordel derefter rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen på.

Bag kagen ved 180 grader i 50-55 minutter. Serveres lun eller afkølet med flødeskum eller fuldfed creme fraiche.

P1040989 P1050004 P1050017

 

 

Skrevet i: Kager Tags: creme fraiche, crumble, rabarber, rabarberkage, vanille

Previous Post: « Panna cotta – en sexet og simpel dessert!
Next Post: Godt gået noma! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    26. april 2010 kl. 10:54

    Den ser dælme god ud – må prøves snart!!!

  2. Julie skriver

    26. april 2010 kl. 11:09

    Uh det ser lækkert ud! Tror rabarbercrumble skal på menuen i aften. Dog uden pund-til-pund, da jeg er mere i crumble- end kage-humør 🙂

  3. Lone Kjær skriver

    26. april 2010 kl. 11:31

    Lækker, lækker, lækker… er selv lidt af en ‘rabarber-pige’. Sæsonens første rabarber er bare super lækre og jeg bruger dem i både det søde og salte køkken – og jeg kan slet ikke få nok…

  4. foodfanatic skriver

    29. april 2010 kl. 09:39

    Uhmmm, det ser godt nok lækkert ud Anne!

  5. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2010 kl. 09:43

    Det blev også helt god … af et rabarber-eksperiment at være 🙂

  6. Rebekka skriver

    15. maj 2010 kl. 13:59

    Hej Anne! Uhm, jeg lavede din rabarber-crumble-kage i går, med flotte, friske rabarber hentet ind fra forældrenes have – meget økologisk og autentisk! Den smagte fantastisk og var meget populær hos familien, så jeg siger mange tak for en lækker opskrift. 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. maj 2010 kl. 14:17

    Hej Rebekka,
    Jeg er glad for at høre, at kagen hittede! Den var jeg bare en jeg fandt på, men jeg synes også den er lækker!
    Og med rabarber fra haven… så bli’r det bare ikke bedre 🙂
    KH

  8. klappeklappekage skriver

    23. maj 2010 kl. 20:41

    Uhmm elsker både rabarber og crumble, så en kombination må da vœre perfekt 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2010 kl. 23:52

    Det er den også 🙂

  10. Michael skriver

    7. juni 2010 kl. 20:46

    Hej. Nu laver jeg den igen.Super lækker!!!

  11. Anne au Chocolat skriver

    7. juni 2010 kl. 21:12

    Hej Michael,
    Det glæder mig at høre! Jeg er glad for at jeg fandt på den 😉

  12. Hanne Bille Brahe skriver

    25. juli 2010 kl. 20:19

    Vi fik den igår hos noget familei. Jeg måtte bare have opskriften. Vi fik den med citronsorbet til- super, men soft Ice vil også være godt.

  13. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2010 kl. 22:36

    Kære Hanne,
    Så er det da godt, at du fandt min opskrift her! 🙂 Fortæl mig endelig hvordan det går, når du selv laver den!!

  14. Tina skriver

    7. maj 2011 kl. 17:02

    super god opskrift, jeg kom lige lidt kokos i fordi jeg troede mine mandler var sluppet op, men de kom også i crumble dejen hi hi det smager jo super lækkert.
    Tak for en god opskrift.

  15. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2011 kl. 19:44

    Kære Tina
    Det er da også en rigtig god idé med kokos! 🙂

  16. Camilla skriver

    14. juli 2011 kl. 19:53

    Hej Anne
    Ville bare lige fortælle at denne kage har været et stort hit til flere sommerkomsammener, hos alle gæsterne. Dog varieret en smule med lidt mere rabarber og så en smule hakket hvid chokolade inden crumblen kommer på :0)
    Tak for opskriften!

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. juli 2011 kl. 08:48

    Kære Camilla
    Hvor er det dejligt at høre, at du synes om rabarberkagen – og endnu dejligere at du selv har videreudviklet på den. Det lyder SKØNT med hvid chokolade.

    God sommer,
    Anne

  18. Maja og Thea skriver

    20. juli 2011 kl. 13:30

    Vi er netop ved at lave rabarberkagen med kokos og brunfarin da det alm. sukker slap op. Kagen skal bruges til en overraskelse, så vi håber det bliver et hit 😉

  19. Lene Nyhus skriver

    22. juli 2011 kl. 13:31

    Jeg elsker alt med rabarber, og denne kage er nem og hutig at lave og smager himmelsk. Den skal helt sikkert lave igen når der kommer gæster. Bon appetit!

  20. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:31

    Kære Maja og Thea
    Det lyder skønt! Hvordan blev kagen ? 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:37

    Kære Lene
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  22. Annika skriver

    29. juli 2011 kl. 15:13

    For pokker en herlig kage! Skal ha’ kage med imorgen til noget familiehalløj og googlede løs.. Nu har jeg så bagt den her og sikke en succes. Hurra, hvor er jeg dog begejstret og det bliver familien helt sikkert også imorgen;)

  23. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:44

    Kære Annika
    Sikke en dejlig dejlig kommentar! Tak for den 🙂

  24. Nahid Ebrahimkhani skriver

    23. maj 2012 kl. 22:00

    Hej , jeg har lavet den kage med det samme idag da jeg har læst opskriften. Den blev god og lækrererere. Tak for opskriften Anne 🙂

  25. Michaela skriver

    14. august 2012 kl. 10:40

    Super lækker kage!! Kan man evt. prøve med pærer i stedet for, og hvordan skal det så gøres?

  26. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:00

    Kære Michaela
    Jeg tror sagtens, at du ville kunne bytte rabarberne ud med små tern af rå pære 🙂

    kh Anne

  27. Maria skriver

    22. juli 2015 kl. 15:22

    Hej Anne. Er kagen stadig lækker hvis jeg bager den dagen før brug?

  28. Mette Ødegaard skriver

    26. september 2020 kl. 21:58

    Den var virkelig lækker!

Trackbacks

  1. Rabarber og Summerbird « Anne au Chocolat siger:
    5. maj 2010 kl. 08:39

    […] bagte rabarber er lavet efter præcis samme metode som beskrevet til den lækre rabarberkage med crumble. Fidusen er bare, at man lader rabarberne blive i det ildfaste fad, mens den ”frasiede” lage […]

  2. Rabarberkage version 2011 | Anne au Chocolat siger:
    3. juni 2011 kl. 12:47

    […] at Bornards vin ville smage godt til en ikke alt for sød rabarberkage. Jeg tog udgangspunkt i min rabarberkage fra sidste år men lavede den altså mindre sød, og så råsyltede jeg også lige en portion rabarber for at […]

  3. Rabarber til folket ! | Peekaboo siger:
    7. maj 2012 kl. 09:04

    […] rabarberne slår deres kæmpe blade ud og gør køkken haven frodig at se på. Jeg fandt opskriften her, og det eneste jeg lige har tilføjet er lidt sukker ( 2 skefulde.) strøet på toppen inden den […]

  4. Rabarber crumble med syltet ingefær - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:57

    […] syrlige lyserøde stængler i to forskellige kager med sprød crumble på toppen – altså en 2010 rabarberkage og en 2011 rabarberkage. Men jeg har vist aldrig delt en opskrift på en rabarbercrumble i ren […]

  5. Rabarberkage version 2011 - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:34

    […] at Bornards vin ville smage godt til en ikke alt for sød rabarberkage. Jeg tog udgangspunkt i min rabarberkage fra sidste år men lavede den altså mindre sød, og så råsyltede jeg også lige en portion rabarber for at […]

  6. Rabarber crumble med syltet ingefær - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:19

    […] syrlige lyserøde stængler i to forskellige kager med sprød crumble på toppen – altså en 2010 rabarberkage og en 2011 rabarberkage. Men jeg har vist aldrig delt en opskrift på en rabarbercrumble i ren […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap