Da jeg forleden bagte de små kager med hvid chokolade, var det umuligt for mig at proppe alle blommerne i dem. Derfor valgte jeg at bage resten af blommerne for sig selv med lidt kanel og sukker på.
Jeg halverede 8 blommer, dryssede omtrent 2 spsk sukker på og tilsidst et godt skvæt kanel. Jeg bagte blommerne i et ildfast fad ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de var blevet godt bløde, lidt karamelliserede men stadigvæk super saftige.
Efter afkøling spiste jeg nogle af dem på et stykke knækbrød med smør. En slags alternativ syltetøj kan man vel kalde de bagte blommer. Jeg er sikker på, at lidt hakket mørk chokolade (Guanaja 70% fra Valrhona er et godt bud) ville passe strålende til sådan en lille bittersød blommemad, men den idé kom jeg først på, da jeg for længst havde spist den.
Jeg brugte i øvrigt denne her ÆGTE kanel til blommerne. Den er min absolut favorit kanel, som jeg køber, når jeg besøger mor og far i Indien, eller også får jeg dem til at tage den med hjem til mig, når de er i Danmark. Den er fra Sri Lanka og er en sand eksplosion af aromaer og dufte i modsætning til den billige cassia-bark, som tit sælges herhjemme under navnet kanel. Der er virkelig en verden til smagsforskel. Så kære folk, husk at købe ægte kanel!
Stine skriver
Hej Anne!
Jeg har lige opdaget din blog i dag, og det er en skam jeg først gør det nu, for hold op den sidder lige i skabet. Dine opskrifter ser simpelthen så indbydende og lækre ud. Det må blive næste projekt at få bagt en af dem 😉
Bedste hilsner Stine
Katrine skriver
Hej Anne.
Jeg er vild med din blog og har fulgt med igennem længere tid. Den der kanel lyder helt fantastisk – tror du den er mulig at opstøve i Danmark, hvis man ikke lige har kontakter i Indien?
Venlig hilsen Katrine
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Tusind tak for din kommentar 🙂
Jeg har ladet mig fortælle, at man kan købe ÆGTE/Sri Lankansk kanel i de fleste helsekostbutikker. Prøv dér!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine
Mange tak! Det glæder mig at høre, at du synes om de søder sager på min lille chokoblog 🙂
Kristina skriver
Ved godt det er læææænge siden du har skrevet det her indlæg (har fulgt med på din blog i lang tid, men så begyndte jeg på uni :b Fantastisk blog!) Men vil bare lige tilføje at “det falske kanel” altså cassia bark også er skadeligt for leveren i for store mængder – og specielt for små børn, hvis de får meget grød med “kanel”!
Og ægte kanel er altså bare BEDRE 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina
Tak for dejlig info 🙂
Kh Anne