E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Karameller fra Nice

3. marts 2010 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

P1030651

Sidste uges trøffel-eventyr sluttede af med en dagstur til Nice, hvor foråret havde vist sit ansigt i en grad, der tillod min kæreste og jeg at spise salade chèvre chaud på en udendørscafé. Det var rart at nyde maden og samtidig kunne dufte og mærke et varmere vejr end herhjemme.

At jeg havde spist desserter mindst én gang om dagen på køkkenskolen afholdt mig ikke fra at besøge mit yndlings-issted Fenocchio på Place Rossetti i den gamle bydel i Nice. Fenocchio har bogstaveligt talt 100 forskellige slags is, og da jeg jo er en is-fanatiker var det en umådelig svær opgave at vælge deriblandt. Til sidst faldt valget dog på un pot (et bæger) med pistache, confiture de lait (bedre kendt herhjemme som dulce de leche), pêche (fersken) og gianduja (en sød chokolade som normalt indeholder 30 % hasselnøddepasta). Jeg var meget tilfreds – og delte selvfølgelig isen med kæresten!

Man skulle så tro, at jeg var færdig med de søde sager den dag. Men nej. Med iskuglerne velliggende i maven gik vi et par hundrede meter videre for at besøge næste sted på den søde dagsorden, La Cure Gourmande som er en karamel-, chokolade-, og biscuitbutik. Butikken kalder sig artisan sucrecuitier, som vel kan oversættes til noget à la håndværks-sukkerkogeri. Og netop butikkens sukkerkogeri i form af karamellerne er fantastisk. Jeg elsker faktisk karamellerne så meget, at jeg ikke kan være i Nice uden at aflægge dette søde sted et visit. Så snart man tager en af deres karameller i munden, kan man mærke det håndværk og den kærlighed, der er lagt i dem; og deres lækre smag af sukker, smør og fløde kombineret med deres bløde men seje konsistens gør dem uimodståelige. Derfor blev tre af de fire forskellige slags karameller, vi købte, også spist samme dag. Kun karamellen med fleur de sel, som ses på billedet, er tilbage. Den bliver dog spist i dag.P1030683

Haps! Og sjældent får man så fin en pose som den nedenfor. Den er vist en gemmer.

P1030695

Skrevet i: Uncategorized Tags: fenocchio, is, karameller, la cure gourmande, nice

Previous Post: « Trøffel-vanilleis
Next Post: Himmelsk hindbær-havregrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. ida skriver

    4. marts 2010 kl. 11:39

    ih jeg elsker deres karameller og dåser 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. marts 2010 kl. 13:45

    Åh, jeg tænker 2.g’s studietur lige nu 🙂

  3. Ann-Christine skriver

    7. marts 2010 kl. 06:25

    Min søde tand får både lyst til is og karameller nu 🙂
    Det lyder som en dejlig tur

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2010 kl. 08:23

    Jeg har også lyst til karameller her til morgen! Det var en dejlig tur/spiseuge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap