E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Karameller fra Nice

3. marts 2010 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

P1030651

Sidste uges trøffel-eventyr sluttede af med en dagstur til Nice, hvor foråret havde vist sit ansigt i en grad, der tillod min kæreste og jeg at spise salade chèvre chaud på en udendørscafé. Det var rart at nyde maden og samtidig kunne dufte og mærke et varmere vejr end herhjemme.

At jeg havde spist desserter mindst én gang om dagen på køkkenskolen afholdt mig ikke fra at besøge mit yndlings-issted Fenocchio på Place Rossetti i den gamle bydel i Nice. Fenocchio har bogstaveligt talt 100 forskellige slags is, og da jeg jo er en is-fanatiker var det en umådelig svær opgave at vælge deriblandt. Til sidst faldt valget dog på un pot (et bæger) med pistache, confiture de lait (bedre kendt herhjemme som dulce de leche), pêche (fersken) og gianduja (en sød chokolade som normalt indeholder 30 % hasselnøddepasta). Jeg var meget tilfreds – og delte selvfølgelig isen med kæresten!

Man skulle så tro, at jeg var færdig med de søde sager den dag. Men nej. Med iskuglerne velliggende i maven gik vi et par hundrede meter videre for at besøge næste sted på den søde dagsorden, La Cure Gourmande som er en karamel-, chokolade-, og biscuitbutik. Butikken kalder sig artisan sucrecuitier, som vel kan oversættes til noget à la håndværks-sukkerkogeri. Og netop butikkens sukkerkogeri i form af karamellerne er fantastisk. Jeg elsker faktisk karamellerne så meget, at jeg ikke kan være i Nice uden at aflægge dette søde sted et visit. Så snart man tager en af deres karameller i munden, kan man mærke det håndværk og den kærlighed, der er lagt i dem; og deres lækre smag af sukker, smør og fløde kombineret med deres bløde men seje konsistens gør dem uimodståelige. Derfor blev tre af de fire forskellige slags karameller, vi købte, også spist samme dag. Kun karamellen med fleur de sel, som ses på billedet, er tilbage. Den bliver dog spist i dag.P1030683

Haps! Og sjældent får man så fin en pose som den nedenfor. Den er vist en gemmer.

P1030695

Skrevet i: Uncategorized Tags: fenocchio, is, karameller, la cure gourmande, nice

Previous Post: « Trøffel-vanilleis
Next Post: Himmelsk hindbær-havregrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. ida skriver

    4. marts 2010 kl. 11:39

    ih jeg elsker deres karameller og dåser 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. marts 2010 kl. 13:45

    Åh, jeg tænker 2.g’s studietur lige nu 🙂

  3. Ann-Christine skriver

    7. marts 2010 kl. 06:25

    Min søde tand får både lyst til is og karameller nu 🙂
    Det lyder som en dejlig tur

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2010 kl. 08:23

    Jeg har også lyst til karameller her til morgen! Det var en dejlig tur/spiseuge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap