Tilbage på dansk jord efter at have taget de første par bidder af det Store Æble. Det har været fortryllende uden sidestykke af opleve New York og tilmed i juleklæder. En slags appetitvækker vælger jeg at betragte denne dejlige juleferie som, og jeg har i hvert fald allerede planer om at tage tilbage næste år. I skal nok få flere farverige fortællinger fra New York hen ad vejen.
I dag får I dette billede, som tryllebinder mig, hver gang jeg ser det. Det er resultatet af min leg med karamelliseret hvid chokolade, som min ven Ulf Svane har fotograferet. Er det ikke smukt? I mine øjne ligner det ren magi!
Jeg håber, at I har haft en glædelig jul med jeres kære.
Turid skriver
Kære Anne (og andre kvikke læsere for den sags skyld også) 🙂
På et tidspunkt har du i et kommentarfelt nævnt en skyrcreme, som du har prøvet at lave til din chokoladeballade 🙂 jeg har ledt og ledt efter den ‘opskrift’ du kom med på cremen, men har ikke været heldig indtil videre – måske du husker den? 🙂 jeg vil nemlig mægtig gerne bruge den til nytårskagen i år 🙂
Jeg er stor fan af din blog – du har så mange lækre opskrifter, desværre mestrer jeg ikke din evne til at sige ‘lidt men godt’ så har ikke turdet afprøve alt for mange af dem endnu 😉
På forhånd tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Turid
Tak for din søde hilsen 🙂
Her er opskriften på vanilleskyr:
1/2 vaniljestang
1 dl piskefløde
2 spsk flormelis
100 g skyr
Flæk vanillestangen og skrab korn ud med en kniv.
Pisk fløde, flormelis, vaniljekorn og skyr sammen til let skum i en skål. Put evt. cremen i en sprøjtepose med tylle, men den kan også smøres på kagen!
Kh Anne og god fornøjelse!
Line skriver
Kjaere Anne!
Det var et fantastisk bilde! Jeg gleder meg til aa hoere mer fra New York! Vi kom nettopp hjem fra Singapore og vi hadde det ogsaa kjempefint! Der burde du ogsaa reise en dag 🙂 Ha en fortsatt fin romjul!
Stor juleknus fra Line
Nanna skriver
Kære Anne
Først og fremmest rigtig glædelig jul og godt nytår.
Dernæst skal Du have stor tak for en vidunderlig blog, med fantastiske opskrifter der aldrig skuffer.
Jeg er så heldig at skulle stå for desserten til nytårsfesten i år. I den forbindelse vil jeg høre om du har lavet ganache af Dulcey? Mon jeg skal bruge samme mængdeforhold som den med hvid chokolade? Har længe ventet på en god anledning til at få lavet noget lækkert med Dulcey. Tænker at en Dulcey ganache vil klæde din lækre chokoladeballade, og så med lidt karamelliserede nødder og kerner på toppen.
Jeg glæder mig til at følge dine chokoladeopfindelser i det nye år.
Kærligt Nanna
Turid skriver
Tusind tak for hurtigt svar Anne 🙂 Det var dejligt – og sikke nemt det er at lave 🙂 Det vil jeg straks kaste mig ud i til nytåret 🙂
Helle skriver
Du bruger også valhrona chokolade ikke?
Jeg har lige prøvet, IGEN IGEN IGEN og fulgt opskriften fra chocolat og det VIL bare ikke lykkes 🙁
Det klumper og bliver aldrig flydende 🙁 Til sidst bliver det bare bittert 🙁
Jeg har prøvet SÅ mange gange og jeg ser da mig som en ok haj i køkkenet og laver tonsvis af specielle kager og chokoladeknas – men det her kan jeg bare ikke og jeg VIL!!
Jeg kan bare ikke se hvad jeg gør forkert, men det ligner i hvert fald ikke dit skønne billede.
Velkommen hjem og god bag jul og godt nytår!
Charlotte Christensen skriver
Har også lige prøvet at lave den karamelliserede hvide chokolade, og den ville heller ikke blive flydende igen. Jeg kan ikke gennemskue hvorfor, da opskriften er fulgt til punkt og prikke. Chokoladen smager som den skal, men gryner bare og blive ikke flydende igen… Hvad er tricket her?
Jeg lod faktisk min bage videre i ca. 30 minutter udover den time som opskrifterne angiver og prøvede til sidst at skrue ned for varmen. Den var stadig bare grynet 🙁
Pia skriver
Samme problem her – den bliver aldrig flydende igen :-/
Jeg lavede det færdigt over vandbad – hvad er det, der går galt?