E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Karamelliseret hvid chokolade

28. december 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

0050Tilbage på dansk jord efter at have taget de første par bidder af det Store Æble. Det har været fortryllende uden sidestykke af opleve New York og tilmed i juleklæder. En slags appetitvækker vælger jeg at betragte denne dejlige juleferie som, og jeg har i hvert fald allerede planer om at tage tilbage næste år. I skal nok få flere farverige fortællinger fra New York hen ad vejen.
I dag får I dette billede, som tryllebinder mig, hver gang jeg ser det. Det er resultatet af min leg med karamelliseret hvid chokolade, som min ven Ulf Svane har fotograferet. Er det ikke smukt? I mine øjne ligner det ren magi!

Jeg håber, at I har haft en glædelig jul med jeres kære.

Skrevet i: Uncategorized Tags: hvid chokolade, ivoire, karamelliseret hvid chokolade, madfotograf, madfotografi, Ulf Svane, valrhona

Previous Post: « Glædelig jul(emorgenmad) fra ALT for damerne
Next Post: Nytårstrøfler med Baileys Chocolate Luxe »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Turid skriver

    28. december 2013 kl. 17:33

    Kære Anne (og andre kvikke læsere for den sags skyld også) 🙂
    På et tidspunkt har du i et kommentarfelt nævnt en skyrcreme, som du har prøvet at lave til din chokoladeballade 🙂 jeg har ledt og ledt efter den ‘opskrift’ du kom med på cremen, men har ikke været heldig indtil videre – måske du husker den? 🙂 jeg vil nemlig mægtig gerne bruge den til nytårskagen i år 🙂

    Jeg er stor fan af din blog – du har så mange lækre opskrifter, desværre mestrer jeg ikke din evne til at sige ‘lidt men godt’ så har ikke turdet afprøve alt for mange af dem endnu 😉

    På forhånd tak 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 17:55

    Kære Turid

    Tak for din søde hilsen 🙂

    Her er opskriften på vanilleskyr:

    1/2 vaniljestang
    1 dl piskefløde
    2 spsk flormelis
    100 g skyr

    Flæk vanillestangen og skrab korn ud med en kniv.
    Pisk fløde, flormelis, vaniljekorn og skyr sammen til let skum i en skål. Put evt. cremen i en sprøjtepose med tylle, men den kan også smøres på kagen!

    Kh Anne og god fornøjelse!

  3. Line skriver

    29. december 2013 kl. 06:47

    Kjaere Anne!
    Det var et fantastisk bilde! Jeg gleder meg til aa hoere mer fra New York! Vi kom nettopp hjem fra Singapore og vi hadde det ogsaa kjempefint! Der burde du ogsaa reise en dag 🙂 Ha en fortsatt fin romjul!
    Stor juleknus fra Line

  4. Nanna skriver

    29. december 2013 kl. 14:36

    Kære Anne
    Først og fremmest rigtig glædelig jul og godt nytår.
    Dernæst skal Du have stor tak for en vidunderlig blog, med fantastiske opskrifter der aldrig skuffer.
    Jeg er så heldig at skulle stå for desserten til nytårsfesten i år. I den forbindelse vil jeg høre om du har lavet ganache af Dulcey? Mon jeg skal bruge samme mængdeforhold som den med hvid chokolade? Har længe ventet på en god anledning til at få lavet noget lækkert med Dulcey. Tænker at en Dulcey ganache vil klæde din lækre chokoladeballade, og så med lidt karamelliserede nødder og kerner på toppen.

    Jeg glæder mig til at følge dine chokoladeopfindelser i det nye år.

    Kærligt Nanna

  5. Turid skriver

    29. december 2013 kl. 15:28

    Tusind tak for hurtigt svar Anne 🙂 Det var dejligt – og sikke nemt det er at lave 🙂 Det vil jeg straks kaste mig ud i til nytåret 🙂

  6. Helle skriver

    29. december 2013 kl. 21:28

    Du bruger også valhrona chokolade ikke?
    Jeg har lige prøvet, IGEN IGEN IGEN og fulgt opskriften fra chocolat og det VIL bare ikke lykkes 🙁
    Det klumper og bliver aldrig flydende 🙁 Til sidst bliver det bare bittert 🙁
    Jeg har prøvet SÅ mange gange og jeg ser da mig som en ok haj i køkkenet og laver tonsvis af specielle kager og chokoladeknas – men det her kan jeg bare ikke og jeg VIL!!

    Jeg kan bare ikke se hvad jeg gør forkert, men det ligner i hvert fald ikke dit skønne billede.
    Velkommen hjem og god bag jul og godt nytår!

  7. Charlotte Christensen skriver

    11. juni 2014 kl. 22:48

    Har også lige prøvet at lave den karamelliserede hvide chokolade, og den ville heller ikke blive flydende igen. Jeg kan ikke gennemskue hvorfor, da opskriften er fulgt til punkt og prikke. Chokoladen smager som den skal, men gryner bare og blive ikke flydende igen… Hvad er tricket her?
    Jeg lod faktisk min bage videre i ca. 30 minutter udover den time som opskrifterne angiver og prøvede til sidst at skrue ned for varmen. Den var stadig bare grynet 🙁

  8. Pia skriver

    16. december 2014 kl. 20:47

    Samme problem her – den bliver aldrig flydende igen :-/
    Jeg lavede det færdigt over vandbad – hvad er det, der går galt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap