E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Karamelliseret hvid chokolade

28. december 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

0050Tilbage på dansk jord efter at have taget de første par bidder af det Store Æble. Det har været fortryllende uden sidestykke af opleve New York og tilmed i juleklæder. En slags appetitvækker vælger jeg at betragte denne dejlige juleferie som, og jeg har i hvert fald allerede planer om at tage tilbage næste år. I skal nok få flere farverige fortællinger fra New York hen ad vejen.
I dag får I dette billede, som tryllebinder mig, hver gang jeg ser det. Det er resultatet af min leg med karamelliseret hvid chokolade, som min ven Ulf Svane har fotograferet. Er det ikke smukt? I mine øjne ligner det ren magi!

Jeg håber, at I har haft en glædelig jul med jeres kære.

Skrevet i: Uncategorized Tags: hvid chokolade, ivoire, karamelliseret hvid chokolade, madfotograf, madfotografi, Ulf Svane, valrhona

Previous Post: « Glædelig jul(emorgenmad) fra ALT for damerne
Next Post: Nytårstrøfler med Baileys Chocolate Luxe »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Turid skriver

    28. december 2013 kl. 17:33

    Kære Anne (og andre kvikke læsere for den sags skyld også) 🙂
    På et tidspunkt har du i et kommentarfelt nævnt en skyrcreme, som du har prøvet at lave til din chokoladeballade 🙂 jeg har ledt og ledt efter den ‘opskrift’ du kom med på cremen, men har ikke været heldig indtil videre – måske du husker den? 🙂 jeg vil nemlig mægtig gerne bruge den til nytårskagen i år 🙂

    Jeg er stor fan af din blog – du har så mange lækre opskrifter, desværre mestrer jeg ikke din evne til at sige ‘lidt men godt’ så har ikke turdet afprøve alt for mange af dem endnu 😉

    På forhånd tak 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 17:55

    Kære Turid

    Tak for din søde hilsen 🙂

    Her er opskriften på vanilleskyr:

    1/2 vaniljestang
    1 dl piskefløde
    2 spsk flormelis
    100 g skyr

    Flæk vanillestangen og skrab korn ud med en kniv.
    Pisk fløde, flormelis, vaniljekorn og skyr sammen til let skum i en skål. Put evt. cremen i en sprøjtepose med tylle, men den kan også smøres på kagen!

    Kh Anne og god fornøjelse!

  3. Line skriver

    29. december 2013 kl. 06:47

    Kjaere Anne!
    Det var et fantastisk bilde! Jeg gleder meg til aa hoere mer fra New York! Vi kom nettopp hjem fra Singapore og vi hadde det ogsaa kjempefint! Der burde du ogsaa reise en dag 🙂 Ha en fortsatt fin romjul!
    Stor juleknus fra Line

  4. Nanna skriver

    29. december 2013 kl. 14:36

    Kære Anne
    Først og fremmest rigtig glædelig jul og godt nytår.
    Dernæst skal Du have stor tak for en vidunderlig blog, med fantastiske opskrifter der aldrig skuffer.
    Jeg er så heldig at skulle stå for desserten til nytårsfesten i år. I den forbindelse vil jeg høre om du har lavet ganache af Dulcey? Mon jeg skal bruge samme mængdeforhold som den med hvid chokolade? Har længe ventet på en god anledning til at få lavet noget lækkert med Dulcey. Tænker at en Dulcey ganache vil klæde din lækre chokoladeballade, og så med lidt karamelliserede nødder og kerner på toppen.

    Jeg glæder mig til at følge dine chokoladeopfindelser i det nye år.

    Kærligt Nanna

  5. Turid skriver

    29. december 2013 kl. 15:28

    Tusind tak for hurtigt svar Anne 🙂 Det var dejligt – og sikke nemt det er at lave 🙂 Det vil jeg straks kaste mig ud i til nytåret 🙂

  6. Helle skriver

    29. december 2013 kl. 21:28

    Du bruger også valhrona chokolade ikke?
    Jeg har lige prøvet, IGEN IGEN IGEN og fulgt opskriften fra chocolat og det VIL bare ikke lykkes 🙁
    Det klumper og bliver aldrig flydende 🙁 Til sidst bliver det bare bittert 🙁
    Jeg har prøvet SÅ mange gange og jeg ser da mig som en ok haj i køkkenet og laver tonsvis af specielle kager og chokoladeknas – men det her kan jeg bare ikke og jeg VIL!!

    Jeg kan bare ikke se hvad jeg gør forkert, men det ligner i hvert fald ikke dit skønne billede.
    Velkommen hjem og god bag jul og godt nytår!

  7. Charlotte Christensen skriver

    11. juni 2014 kl. 22:48

    Har også lige prøvet at lave den karamelliserede hvide chokolade, og den ville heller ikke blive flydende igen. Jeg kan ikke gennemskue hvorfor, da opskriften er fulgt til punkt og prikke. Chokoladen smager som den skal, men gryner bare og blive ikke flydende igen… Hvad er tricket her?
    Jeg lod faktisk min bage videre i ca. 30 minutter udover den time som opskrifterne angiver og prøvede til sidst at skrue ned for varmen. Den var stadig bare grynet 🙁

  8. Pia skriver

    16. december 2014 kl. 20:47

    Samme problem her – den bliver aldrig flydende igen :-/
    Jeg lavede det færdigt over vandbad – hvad er det, der går galt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap