E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nytårstrøfler med Baileys Chocolate Luxe

30. december 2013 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

chokoladebaileys1

I morgen skal jeg til nytårsfest hos min søde veninde Marie. Vi bor i samme gade. Hun i nummer 20 og jeg i nummer 18. Meget praktisk 🙂
Mad og vin er der sørget for, men jeg tager disse chokoladetrøfler med. De er lavet med den nye Bailey Chocolate Luxe, som er den klassiske Baileys tilført belgisk chokolade. Jeg har derudover puttet Guanaja 70% fra Valrhona samt piskefløde i ganachen, som blev trillet til kugler og rullet i knuste kakaonibs og frysetørrede hindbær, både for øjnenes og ganens skyld. Det smager nemlig godt, og så knaser det tilmed noget så skønt, inden trøflerne smelter på tungen. I kan sagtens nå at lave dem til i morgen, hvis I får lyst. Ganachen er lavet på 5 minutter, og så skal den bare sætte sig et par timer på køl, inden den kan trilles til kugler.

chokoladebaileys

Nytårstrøfler
(ca. 25 stk)

1 dl piskefløde
120 g mørk chokolade
2 spsk Baileys Chocolate Luxe
25 g AMMA Chocolate kakaonibs
3 spsk frysetørrede hindbær

Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring piskefløden i kog. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i 1 minut. Rør da rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen, har samlet sig og har en blank overflade. Tilsæt Baileys og rør godt rundt. Hæld massen i en form forret med film eller bagepapir og sørg for, at massen er dækket godt til (film eller papirskal helt ned og røre ved massens overflade). Lad ganachen sætte sig helt på køl. Gerne natten over.
Blend kakaonibsene lidt finere og vend dem i en skål med frysetørrede hindbær. Skær ganachen i små firkanter og tril dem til kugler. Vend dem i blandingen af nibs og hindbær. God fornøjelse!

chokoladebaileys2

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: AMMA chocolate, Baileys Chocolate Luxe, chokoladetrøfler, frysetørrede hindbær, guanaja, kakaonibs, Nytårsaften, nytårstrøfler, valrhona

Previous Post: « Karamelliseret hvid chokolade
Next Post: Livet er som en chokoladeplade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. La Cucina Nada skriver

    30. december 2013 kl. 11:39

    Choko-lækkert, Anne!

    Godt nytår til dig,
    La Cucina NADA

  2. A + K = ♥ skriver

    30. december 2013 kl. 12:24

    Hvor er de fine, og slår med garanti en ferreo roche!

    Godt nytår!

    – Anne

  3. Hvadskalvibage/Mette skriver

    30. december 2013 kl. 14:54

    Sad faktisk i går aftes og drømte om chokolademousse eller trøfler med den nye bailey. For jeg er helt vild med den

  4. Nadja skriver

    30. december 2013 kl. 17:12

    Oh my God, det var ikke det rigtige tidspunkt, jeg gik herind på – nu er jeg alt for sulten!
    Godt nytår, Anne, jeg håber det vil bringe dig endnu flere gode chokolademomenter ♥

  5. louiogbearnaisen skriver

    30. december 2013 kl. 22:55

    Joooo tak, dem kunne jeg da godt skylle ned med god ‘pagne 😀 Okay, faktisk bare som de er!

    Godt nytår og god chokolade i det nye år, søde Anne 🙂

  6. Merete skriver

    31. december 2013 kl. 10:35

    Hvor køber jeg Bailey chokoladen og cacaonibs, jeg bor på Fyn. Måske på nettet et sted?

  7. Fru Kofoeds Køkken skriver

    31. december 2013 kl. 11:55

    Klogt – meget klogt af din veninde at invitere dig, siger jeg bare! 🙂
    Godt nytår!

  8. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:37

    Kære Nada
    Tusind tak 🙂
    Godt nytår!
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:37

    Kære Anne
    Godt nytår 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:38

    Kære Mette
    Uhmm … 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:38

    Kære Nadja
    Tihi! Du er sød. Jeg håber, at du har skudt 2014 godt i gang.
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:39

    Kære Louise
    Du er altså en dejlige én. Rigtig godt nytår til dig.
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:42

    Kære Merete
    Godt nytår.
    Jeg tror, at du kan købt den nye Baileys i supermarkederne. Kakaonibsene er jeg ikke helt sikker på, om du kan købe online.
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:44

    Kære Fru Kofoed,
    Hehe det kan da være noget om. Godt nytår 🙂
    Kh Anne

  15. Anette Andersen skriver

    3. januar 2014 kl. 09:20

    Godt nytår Anne. Så dig i Tv2 Fri i julen. Super interessant med al den viden om chokolade. Har efterfølgende smagt flere af de chokolader du præsenterede. Glæder mig meget til at følge dig i 2014 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    4. januar 2014 kl. 08:27

    Kære Anette
    Tusind tak for en dejlig hilsen. Jeg ønsker dig et chokoladet 2014.
    Kh Anne

  17. Frk Dam skriver

    9. februar 2014 kl. 21:31

    Hold da op, de smager virkelig godt! Jeg havde dogmen lille udfordring med at der blev dannetven hvidlig, hård hinde ovenpå massen da den havde stået i køleskabet. Men måske massen heller aldrig blev helt glat i afkølingsprocessen..? Ved du hvad jeg gjorde galt?

    Tak for en forrygende blog!

    De bedste hilsner,

    Frk Dam

  18. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2014 kl. 18:25

    Kære Frk Dam,
    Dejligt at de smager godt trøflerne 🙂 Jeg kan desværre ikke helt sige, hvad der er gået galt i processen.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap