E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Glædelig jul(emorgenmad) fra ALT for damerne

21. december 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

morgenmad

Om et par timer går turen til New York, og jeg har ikke helt forstået det. Jeg smiler og kniber mig selv i armen! Lige på falderebet serverer jeg billederne af tre af de fem julehyggelige morgenmadsanretninger, jeg lavede til ALT for damerne. En af opskrifterne får I også. De underskønne billeder af taget af den stjerneinspirerende Line Thit Klein, og jeg bliver glad bare at kigge på dem. Ud over disse tre knipsede Line også billeder af en julefrugtsalat samt kanelgranola. På billederne her ser I julede armeriddere, luksus morgengrød og buttede luciapandekager med yoghurt, safran og rosiner. Jeg giver jer opskriften på den midterste. Mon ikke den krydrede havregrød med syrligt søde vanilleprikkede pærer, chokolade og kokos vil hitte på julemorgenbordet? 🙂

Jeg håber, at jeg når at tjekke ind med endnu en opskrift inden jul, men ellers vil jeg ønske jer en chokoladelig jul proppet med lykkelige stunder og lækker madkærlighed en masse!

morgenmad1

Luksus havregrød med vanillesyltede pærer, kokosflager og chokolade
4 personer

Grød:
4 dl havregryn
8 dl sødmælk (eller vand)
1 ½ spsk birkes
1 ½ spsk hørfrø
8 dadler, udstenede og skåret i mindre stykker
½ tsk salt
kardemomme

Vanillesyltede pærer:
3 pærer, skrællet og skåret i mindre tern (250 g)
25 g agavesirup
¼ stang vanille, tømt for korn
¼ citron, saft af

20 g kokosflager
40 g hakket mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona

Kom pæretern i en gryde sammen med agavesirup, vanillekorn og –stang og citronsaft. Lad pæreternene simre under låg i ca. 10 minutter og rør af og til. Når de er gennemsigtige, er de klar til at blive hældt på glas indtil servering.

Til grøden:
Kom alle ingredienser til grøden i en tykbundet gryde og kog dem sammen til en grød, mens du rører.

Servér straks grøden i skåle og fordel de vanillesyltede pærer på toppen sammen med kokosflager og chokolade.

morgenmad3

Skrevet i: Uncategorized Tags: ALT for damerne, jul, julemorgenmad, line thit klein, morgenmad, New York

Previous Post: « Mere julehygge og drømme om det Store Æble
Next Post: Karamelliseret hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva Ejdorf Brøsted skriver

    21. december 2013 kl. 09:21

    SUPER flotte fotos. God jul!

  2. Hans Olsen skriver

    21. december 2013 kl. 16:04

    Super lækkert spise:-)
    God weekend og rejse til over sea…………..

    Hans Olsen
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  3. Birgit Hansen Finnemsnn skriver

    22. december 2013 kl. 15:41

    Kære Anne.
    Tak for mange fine opskrifter. God tur til NY og hilsen til hele familien.
    Glædelig jul fra Birgit i Luxembourg.

  4. Diana skriver

    22. december 2013 kl. 18:24

    Hej Anne,
    Jeg er på udkig efter et sted hvor man kan købe en god mørk chokolade med mindst 70% kakao, gerne Valhrona. Kan du anbefale et sted hvor de sælger den evt. online?
    Mvh Diana
    http://www.lifestylebydianawi.com

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:45

    Kære Eva
    Tusind tak.
    Jeg håber, at du har haft en god jul 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:46

    Kære Hans
    Tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:48

    Kære Birgit
    Tusind tak for din søde hilsen. Jeg håber, at du har haft en god jul med familien.
    New York var helt fantastisk og smukt julepyntet.
    Kærlig hilsen
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:49

    Kære Diana
    Tak for din hilsen! Du kan blandt andet købe det her: http://emilschokolade.dk 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap