E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Glædelig jul(emorgenmad) fra ALT for damerne

21. december 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

morgenmad

Om et par timer går turen til New York, og jeg har ikke helt forstået det. Jeg smiler og kniber mig selv i armen! Lige på falderebet serverer jeg billederne af tre af de fem julehyggelige morgenmadsanretninger, jeg lavede til ALT for damerne. En af opskrifterne får I også. De underskønne billeder af taget af den stjerneinspirerende Line Thit Klein, og jeg bliver glad bare at kigge på dem. Ud over disse tre knipsede Line også billeder af en julefrugtsalat samt kanelgranola. På billederne her ser I julede armeriddere, luksus morgengrød og buttede luciapandekager med yoghurt, safran og rosiner. Jeg giver jer opskriften på den midterste. Mon ikke den krydrede havregrød med syrligt søde vanilleprikkede pærer, chokolade og kokos vil hitte på julemorgenbordet? 🙂

Jeg håber, at jeg når at tjekke ind med endnu en opskrift inden jul, men ellers vil jeg ønske jer en chokoladelig jul proppet med lykkelige stunder og lækker madkærlighed en masse!

morgenmad1

Luksus havregrød med vanillesyltede pærer, kokosflager og chokolade
4 personer

Grød:
4 dl havregryn
8 dl sødmælk (eller vand)
1 ½ spsk birkes
1 ½ spsk hørfrø
8 dadler, udstenede og skåret i mindre stykker
½ tsk salt
kardemomme

Vanillesyltede pærer:
3 pærer, skrællet og skåret i mindre tern (250 g)
25 g agavesirup
¼ stang vanille, tømt for korn
¼ citron, saft af

20 g kokosflager
40 g hakket mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona

Kom pæretern i en gryde sammen med agavesirup, vanillekorn og –stang og citronsaft. Lad pæreternene simre under låg i ca. 10 minutter og rør af og til. Når de er gennemsigtige, er de klar til at blive hældt på glas indtil servering.

Til grøden:
Kom alle ingredienser til grøden i en tykbundet gryde og kog dem sammen til en grød, mens du rører.

Servér straks grøden i skåle og fordel de vanillesyltede pærer på toppen sammen med kokosflager og chokolade.

morgenmad3

Skrevet i: Uncategorized Tags: ALT for damerne, jul, julemorgenmad, line thit klein, morgenmad, New York

Previous Post: « Mere julehygge og drømme om det Store Æble
Next Post: Karamelliseret hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva Ejdorf Brøsted skriver

    21. december 2013 kl. 09:21

    SUPER flotte fotos. God jul!

  2. Hans Olsen skriver

    21. december 2013 kl. 16:04

    Super lækkert spise:-)
    God weekend og rejse til over sea…………..

    Hans Olsen
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  3. Birgit Hansen Finnemsnn skriver

    22. december 2013 kl. 15:41

    Kære Anne.
    Tak for mange fine opskrifter. God tur til NY og hilsen til hele familien.
    Glædelig jul fra Birgit i Luxembourg.

  4. Diana skriver

    22. december 2013 kl. 18:24

    Hej Anne,
    Jeg er på udkig efter et sted hvor man kan købe en god mørk chokolade med mindst 70% kakao, gerne Valhrona. Kan du anbefale et sted hvor de sælger den evt. online?
    Mvh Diana
    http://www.lifestylebydianawi.com

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:45

    Kære Eva
    Tusind tak.
    Jeg håber, at du har haft en god jul 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:46

    Kære Hans
    Tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:48

    Kære Birgit
    Tusind tak for din søde hilsen. Jeg håber, at du har haft en god jul med familien.
    New York var helt fantastisk og smukt julepyntet.
    Kærlig hilsen
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:49

    Kære Diana
    Tak for din hilsen! Du kan blandt andet købe det her: http://emilschokolade.dk 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap