E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mere julehygge og drømme om det Store Æble

18. december 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

julehygge

Lidt stemningsbilleder fra en hyggelig eftermiddag, som blev endnu sødere, da jeg hentede en julepakke fra emmerys bestående af blandt andet et saftigt krydret julebrød, kæmpe vanillekranse, sprøde pebernødder og det lækreste honninghjerte – alt sammen serveret på den fine nye serie af porcelæn Kyst fra Anne Black.

julehygge1Om blot tre dage rejser jeg til New York, og jeg g l æ d e r mig som en lille chokoladetrøffel. Indtil da har jeg forrygende travlt, så derfor er denne hilsen lidt kort. Hvordan skal I fejre jul? 🙂 Jeg kommer med et par opskrifter på julemorgenmad til jer, inden jeg rejser!

julehygge2 julehygge3

Skrevet i: Uncategorized Tags: anne black, emmerys, honninghjerte, jul, julebrød, kyst, New York, pebernødder, vanillekrans

Previous Post: « Ris à l’amande
Next Post: Glædelig jul(emorgenmad) fra ALT for damerne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    18. december 2013 kl. 19:37

    Hvor fantastisk, Anne!
    Rigtig god tur til New York, jeg håber det bliver helt og aldeles fantastisk 🙂
    Jeg har aldrig selv været der, men har bestemt en drømmeplan om, at når børnene er to-tre år ældre, så smutter vi alle fire på opdagelse derover

    Nyd det og rigtig glædelig jul til dig <3
    Kh Ann-Christine

  2. Piskeriset skriver

    18. december 2013 kl. 22:11

    Åh, din heldige kartoffel! Godt nok elsker jeg julen herhjemme, men hvor må det være fedt at opleve jul i NY! Rigtig god rejse – og hav en chokoskøn jul 🙂

  3. Line skriver

    19. december 2013 kl. 03:46

    Kjaere Anne!
    Jeg vil ønske deg en fantastisk tur til New York!! Hygg deg hver dag sammen med din søde familie og ta mange bilder som du kan vise meg i Januar 🙂 Min jul i Singapore blir sammen med familien min, jeg skal drikke vin hver dag, spise masse god mat (blant annet norsk julemad i den norske sjømannskirken) og kose meg stort!! Ha en supersød jul kjære Anne!! Stor juleknus fra Line

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2013 kl. 02:21

    Kære Ann-Christine,
    TUSIND tak for sidst. Det var dejligt at se dig igen.
    Rigtig glædelig jul jer alle fire (mest Julie og Johan 😉 )
    Jeg tager en bid af æblet for dig!
    Kram

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2013 kl. 02:22

    Kære Piske,
    Jeg føler mig også lidt heldig 🙂
    Ha’ en madkærlig jul proppet med chokolade!
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2013 kl. 02:23

    Kære Line
    Jeg ønsker dig den bedste jul i Singapore med din familie.
    Jeg er så glad for at læse, at den både står på norsk julemad og vin 🙂
    Kram en masse,
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap