Den seneste håndfuld år er flere af mine juleferier blevet nydt i Spanien i min families hus. Dette fem år gamle billede af en mini-ris à l’amande er også knipset i det spanske, og kirsebærsovsen er hjemmelavet.
I år skal julen holdes i New York, og i går på min facebook side efterlyste jeg søde tips til at gøre min første bid af det Store Æble ekstra god. Byd også gerne ind i kommentarfeltet 🙂
Da vi skal jule i New York i år, lavede jeg ris à l’amande til vores julemiddag i sidste weekend. Selvom jeg ikke ser mig selv som julekonservativ, har jeg stadig svært ved at forestille mig en sød december uden ris à l’amande. Jeg synes altså (ja nu glemmer vi alt om Janteloven), at min ris à l’amande er den bedste i hele verden. Og så er jeg familiens drillepind juleaften, da jeg a l t i d lader en fjerdedel af de smuttede mandler forblive næsten hele. Jeg skærer altså blot et lillebitte stykke af mandlen, så man normaltvis når at tro, at man har fået mandlen mange gange, inden den bliver fundet. Det_er_sjovt (synes jeg i hvert fald!).
Ris à l’amande (6-8 personer)
2 ½ dl ris
1 dl vand
1 liter sødmælk
1 vaniljestang (korn kommes i mælken og stangen også)
Kog risengrøden som på pakken (minus salt – og brug gerne det gamle under-dynen-i-halvanden-time-husmoder-trick).
Køl helt af!
150 g smuttede, hakkede mandler (husk 1 hel mandel)
5 spsk sukker
½ liter piskefløde
Rør mandler og sukker i grøden. Pisk fløden til en let skum og vend i. Stil på køl inden den skal serveres.
