E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ris à l’amande

16. december 2013 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

ris

Den seneste håndfuld år er flere af mine juleferier blevet nydt i Spanien i min families hus. Dette fem år gamle billede af en mini-ris à l’amande er også knipset i det spanske, og kirsebærsovsen er hjemmelavet.
I år skal julen holdes i New York, og i går på min facebook side efterlyste jeg søde tips til at gøre min første bid af det Store Æble ekstra god. Byd også gerne ind i kommentarfeltet 🙂

Da vi skal jule i New York i år, lavede jeg ris à l’amande til vores julemiddag i sidste weekend. Selvom jeg ikke ser mig selv som julekonservativ, har jeg stadig svært ved at forestille mig en sød december uden ris à l’amande. Jeg synes altså (ja nu glemmer vi alt om Janteloven), at min ris à l’amande er den bedste i hele verden. Og så er jeg familiens drillepind juleaften, da jeg a l t i d lader en fjerdedel af de smuttede mandler forblive næsten hele. Jeg skærer altså blot et lillebitte stykke af mandlen, så man normaltvis når at tro, at man har fået mandlen mange gange, inden den bliver fundet. Det_er_sjovt (synes jeg i hvert fald!).

Ris à l’amande (6-8 personer) 

2 ½ dl ris
1 dl vand
1 liter sødmælk
1 vaniljestang (korn kommes i mælken og stangen også)

Kog risengrøden som på pakken (minus salt – og brug gerne det gamle under-dynen-i-halvanden-time-husmoder-trick).
Køl helt af!

150 g smuttede, hakkede mandler (husk 1 hel mandel)
5 spsk sukker
½ liter piskefløde

Rør mandler og sukker i grøden. Pisk fløden til en let skum og vend i. Stil på køl inden den skal serveres.

Skrevet i: Desserter Tags: jul, juleaften, juleferie, kirsebærsovs, New York, Ris à l'amande, Spanien

Previous Post: « Karamelliserede popcorn à la Atelier September
Next Post: Mere julehygge og drømme om det Store Æble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    16. december 2013 kl. 08:49

    Prøv SPOT dessert bar i East Village. En bar, der kun serverer desserter og søde sager 🙂

  2. Pernille Sutrow skriver

    16. december 2013 kl. 18:11

    Hej
    Ja den ser jo fin ud, men jeg bruger aldrig sukker da den er sød nok med vaniljen. Og når man også skal have kirsebærsauce så synes jeg personligt det er for sødt. Men vi er jo forskellige. Iøvrigt er jeg opvokset med jordbærsauce, delmonte dåse jordbær som jævnes med kartoffelmel. Den er også god. Så kirsebær bruges ikke her hos mig. Knus Pernille

  3. Lene skriver

    16. december 2013 kl. 20:46

    Ej, hvor sjovt…min ris a la’mande er osse verdens bedste….

  4. Mette skriver

    16. december 2013 kl. 21:32

    Kære Anne
    Hvor lyder det fantastisk at fejre jul i New York 🙂 Jeg var der selv i efterårsferien (mit 5. besøg i the Big Apple) og der brugte jeg et par timer i Whole Foods. Whole Foods er et skønt supermarked, hvor man kan købe alverdens lækre madvarer og drikkevarer. Jeg vil især anbefale dig at prøve chokolade fra Hu’s Kitchen, som er lækker chokolade, der er sødet med kokossukker og tilsat lækre smagsgivere som f.eks. mandelsmør eller salt! Rigtig god tur og tak for en super blog 🙂

  5. Line skriver

    17. december 2013 kl. 06:09

    Kjaere Anne!
    Jeg har allerede nevnt Cafe Lalo for din mor, det er en hyggelig cafe hvor Meg Ryan og Tom Hanks moettes i filmen You’ve got mail. Du har jo ogsaa det beroemte Magnolia Bakery som er kjent i hele USA og i verden 🙂 Det er lenge siden jeg var i New York, men jeg bare elsker den byen!! 🙂 Jeg haaper du og din familie faar en hel fantastisk jul sammen, det er jo virkelig helt magisk at dere skal feire jul i selveste New york! Jeg skal tenke paa dere naar jeg sitter paa mitt hotellrom i Singapore paa julaften og sende noen varme tanker til dere som sikkert sitter paa deres hotellrom i New York 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:25

    Kære Mia,
    TAK for tip 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:25

    Kære Pernille
    Det er nemlig godt, at der er plads til forskellige juletraditioner 🙂
    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:25

    Kære Lene
    TIHI! 🙂
    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:26

    Kære Mette
    Tusind tak for din søde søde hilsen!
    Jeg glæder mig meget til at komme i Whole Foods, som allerede er på to-do-listen!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:28

    Kæreste Line
    TUSIND tak for en sød hilsen. Jeg glæder mig meget til at opleve New York sammen med min familie.
    Jeg ønsker dig den bedste jul i Singapore! <3
    Kram fra Anne

  11. Janne Gress skriver

    18. december 2013 kl. 04:06

    Kære Anne,

    Julemarkedet på Union Square er også rigtig hyggeligt! Og hvis du ikke kan undvære ris á l’manden helt laver de en særdeles god en hos aaman copenhagen.

    Rigtig glædelig jul og nyd det store æble. Det er en fantastisk by.

    Bedste hilsener
    Janne

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2013 kl. 15:43

    Kære Janne
    Tak for en hyggelig hilsen 🙂
    Glædelig jul!
    Kh Anne

  13. Rikke skriver

    19. december 2013 kl. 00:19

    Kære Anne

    Hav en skøn tur. New York er så fantastisk, og man vil bare have mere!
    Hvis I får lyst til et SUPER hyggeligt cafe-besøg, så anbefaler jeg varmt “The Grey Dog”, som har tre locations, bl.a. i hyggelige Chelsea.
    http://www.thegreydog.com

    Et casual aftensted på Lower East side med god vin og masser af bøger = besøg The Pink Pony! http://www.thepinkponynyc.com

    Glædelig jul!

    Hilsner
    Rikke

  14. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2013 kl. 02:19

    Kære Rikke
    Tak for dine fine tips til New York 🙂
    Kh Anne
    Ps. Glædelig jul!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap