Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Ris à l’amande

16. december 2013 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

ris

Den seneste håndfuld år er flere af mine juleferier blevet nydt i Spanien i min families hus. Dette fem år gamle billede af en mini-ris à l’amande er også knipset i det spanske, og kirsebærsovsen er hjemmelavet.
I år skal julen holdes i New York, og i går på min facebook side efterlyste jeg søde tips til at gøre min første bid af det Store Æble ekstra god. Byd også gerne ind i kommentarfeltet 🙂

Da vi skal jule i New York i år, lavede jeg ris à l’amande til vores julemiddag i sidste weekend. Selvom jeg ikke ser mig selv som julekonservativ, har jeg stadig svært ved at forestille mig en sød december uden ris à l’amande. Jeg synes altså (ja nu glemmer vi alt om Janteloven), at min ris à l’amande er den bedste i hele verden. Og så er jeg familiens drillepind juleaften, da jeg a l t i d lader en fjerdedel af de smuttede mandler forblive næsten hele. Jeg skærer altså blot et lillebitte stykke af mandlen, så man normaltvis når at tro, at man har fået mandlen mange gange, inden den bliver fundet. Det_er_sjovt (synes jeg i hvert fald!).

Ris à l’amande (6-8 personer) 

2 ½ dl ris
1 dl vand
1 liter sødmælk
1 vaniljestang (korn kommes i mælken og stangen også)

Kog risengrøden som på pakken (minus salt – og brug gerne det gamle under-dynen-i-halvanden-time-husmoder-trick).
Køl helt af!

150 g smuttede, hakkede mandler (husk 1 hel mandel)
5 spsk sukker
½ liter piskefløde

Rør mandler og sukker i grøden. Pisk fløden til en let skum og vend i. Stil på køl inden den skal serveres.

Skrevet i: Desserter Tags: jul, juleaften, juleferie, kirsebærsovs, New York, Ris à l'amande, Spanien

Previous Post: « Karamelliserede popcorn à la Atelier September
Next Post: Mere julehygge og drømme om det Store Æble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    16. december 2013 kl. 08:49

    Prøv SPOT dessert bar i East Village. En bar, der kun serverer desserter og søde sager 🙂

  2. Pernille Sutrow skriver

    16. december 2013 kl. 18:11

    Hej
    Ja den ser jo fin ud, men jeg bruger aldrig sukker da den er sød nok med vaniljen. Og når man også skal have kirsebærsauce så synes jeg personligt det er for sødt. Men vi er jo forskellige. Iøvrigt er jeg opvokset med jordbærsauce, delmonte dåse jordbær som jævnes med kartoffelmel. Den er også god. Så kirsebær bruges ikke her hos mig. Knus Pernille

  3. Lene skriver

    16. december 2013 kl. 20:46

    Ej, hvor sjovt…min ris a la’mande er osse verdens bedste….

  4. Mette skriver

    16. december 2013 kl. 21:32

    Kære Anne
    Hvor lyder det fantastisk at fejre jul i New York 🙂 Jeg var der selv i efterårsferien (mit 5. besøg i the Big Apple) og der brugte jeg et par timer i Whole Foods. Whole Foods er et skønt supermarked, hvor man kan købe alverdens lækre madvarer og drikkevarer. Jeg vil især anbefale dig at prøve chokolade fra Hu’s Kitchen, som er lækker chokolade, der er sødet med kokossukker og tilsat lækre smagsgivere som f.eks. mandelsmør eller salt! Rigtig god tur og tak for en super blog 🙂

  5. Line skriver

    17. december 2013 kl. 06:09

    Kjaere Anne!
    Jeg har allerede nevnt Cafe Lalo for din mor, det er en hyggelig cafe hvor Meg Ryan og Tom Hanks moettes i filmen You’ve got mail. Du har jo ogsaa det beroemte Magnolia Bakery som er kjent i hele USA og i verden 🙂 Det er lenge siden jeg var i New York, men jeg bare elsker den byen!! 🙂 Jeg haaper du og din familie faar en hel fantastisk jul sammen, det er jo virkelig helt magisk at dere skal feire jul i selveste New york! Jeg skal tenke paa dere naar jeg sitter paa mitt hotellrom i Singapore paa julaften og sende noen varme tanker til dere som sikkert sitter paa deres hotellrom i New York 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:25

    Kære Mia,
    TAK for tip 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:25

    Kære Pernille
    Det er nemlig godt, at der er plads til forskellige juletraditioner 🙂
    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:25

    Kære Lene
    TIHI! 🙂
    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:26

    Kære Mette
    Tusind tak for din søde søde hilsen!
    Jeg glæder mig meget til at komme i Whole Foods, som allerede er på to-do-listen!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:28

    Kæreste Line
    TUSIND tak for en sød hilsen. Jeg glæder mig meget til at opleve New York sammen med min familie.
    Jeg ønsker dig den bedste jul i Singapore! <3
    Kram fra Anne

  11. Janne Gress skriver

    18. december 2013 kl. 04:06

    Kære Anne,

    Julemarkedet på Union Square er også rigtig hyggeligt! Og hvis du ikke kan undvære ris á l’manden helt laver de en særdeles god en hos aaman copenhagen.

    Rigtig glædelig jul og nyd det store æble. Det er en fantastisk by.

    Bedste hilsener
    Janne

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2013 kl. 15:43

    Kære Janne
    Tak for en hyggelig hilsen 🙂
    Glædelig jul!
    Kh Anne

  13. Rikke skriver

    19. december 2013 kl. 00:19

    Kære Anne

    Hav en skøn tur. New York er så fantastisk, og man vil bare have mere!
    Hvis I får lyst til et SUPER hyggeligt cafe-besøg, så anbefaler jeg varmt “The Grey Dog”, som har tre locations, bl.a. i hyggelige Chelsea.
    http://www.thegreydog.com

    Et casual aftensted på Lower East side med god vin og masser af bøger = besøg The Pink Pony! http://www.thepinkponynyc.com

    Glædelig jul!

    Hilsner
    Rikke

  14. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2013 kl. 02:19

    Kære Rikke
    Tak for dine fine tips til New York 🙂
    Kh Anne
    Ps. Glædelig jul!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap