E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Karamelliserede popcorn à la Atelier September

13. december 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

popcorn

Dette indlæg bliver hverken særligt chokoladet eller julet, men det er til gengæld sødt, sprødt og krydret med dejlig varme.
Forleden besøgte jeg min ven Frederik Bille Brahe på Atelier September til en kaffe. Frederik har tidligere bidraget med opskriften på disse lækre chokoladekarameller  lavet med honning.

popcorn1
Denne gang imponerede han mig med en stærk og saftig wasabi-rod fløjet direkte hjem fra Japan, og så disse popcorn, da jeg var på vej ud af døren. Karamelliserede popcorn med et drys af indiske masala krydderier. Vanedannende lækre er de, og da Frederik gav mig en portion med hjem, har jeg spist dem som snack de sidste par dage og i aftes drysset på min salat. Jeg har lyst til at parre dem med en vanilleprikket flødeis, men det må blive næste portion for disse er spist op.

popcorn2

Skrevet i: Uncategorized Tags: Atelier September, indiske krydderier, karamelliserede popcorn, popcorn

Previous Post: « French toast i julen
Next Post: Ris à l’amande »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    13. december 2013 kl. 08:11

    Hvor ser de lækre ud, det kunne da godt være man skulle eksperimentere med det i juledagene.

    Der skal jeg nemlig prøve at lave de karameller du omtaler, men på halv honning og sirup 🙂

  2. Anne Rødkær Christensen skriver

    13. december 2013 kl. 11:13

    Jamen må vi ikke få en opksrift ?? Dog uden ingredienser der ikke behøver at flyves ind fra japan 🙂
    Popcorn og en god vaniljeis er total undervuderet!!!

  3. Hans Olsen skriver

    14. december 2013 kl. 19:30

    Glædelig juleweekend.

    Spændende popcorn. I går fik jeg nogle helt almindelige, men næste gang prøver jeg dine.
    Har bare aldrig selv tænkt tanken.

    Hans Olsen
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2013 kl. 10:03

    Kære Mette
    Jeg glæder mig til at høre om karamellerne 🙂
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2013 kl. 10:05

    Kære Anne
    Jeg prøver at lokke den ud af Frederik 😉
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2013 kl. 10:06

    Kære Hans
    De var i hvert fald et hit 🙂
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap