E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

French toast i julen

8. december 2013 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

frenchtoast

Glædelig 2. søndag i advent! Der ligger stadig et tyndt hvidt lag af sne i København, men lige nu er vejret bare koldt og vådt af regn. Derfor serverer jeg lidt solstråler og varme tanker fra sommerens ophold i Spanien til jer og mig selv.
Hvis I stiller et fad fyldt med french toasts til din familie, kæresten eller vennerne på morgenbordet, må lykken være gjort! De saftigt sprøde brød emmer langt væk af hygge, og de går lige i hjertet på de fleste mennesker.

frenchtoast1

Det er ikke lige frem kirsebærsæson, men jeg ved, at man kan få dem en del steder i julen, da kirsebærrene som bekendt indgår i afslutningen på mange menneskers middag juleaften. Men hvis man ikke kan få kirsebær, er det garanteret også lækkert med lidt syltede kirsebær (særligt de skønne fra Selleberg) eller anden form for syltetøj. Kunne det ikke være en god julemorgenmad her i december? French toast, kirsebær og hvid chokolade. N A M !

French toast med kirsebær og hvid chokolade
4 personer

200 g kirsebær
50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
1 æg
2 spsk sukker
1 dl sødmælk
4 skiver toastbrød eller briochebrød
20 g smør til stegning
1 spsk sukker (til drys)

Udsten de fleste af kirsebærrene ved hjælp af en kirsebærudstikker eller en lille kniv, gem et par stykker til pynt – og hak dem groft. Hak den hvide chokolade groft.
Pisk æg, sukker, sødmælk sammen i en skål. Vend brødet i æggemassen og steg dem gyldne i smør på en varm pande. Anret de stegte skiver af brød på et fad. Drys 1 spsk sukker ud over brødskiverne, pynt med kirsebær og hvid chokolade og servér med det samme.

En variant: Drys kanelsukker over dine french toasts ved serveringen, samt friske blåbær og revet mælkechokolade.

frenchtoast2

Skrevet i: Morgenmad Tags: arms riddere, chokolade, french toast, hvid chokolade, ivoire, jul, kirsebær, morgenmad, pain perdu, sommer, valrhona

Previous Post: « Mere julekonfekt og om at spise chokolade hver dag
Next Post: Karamelliserede popcorn à la Atelier September »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hans Olsen skriver

    8. december 2013 kl. 15:56

    Glædelig anden advent i julen:-)

    Hvor ser det lækkert ud og minder mig om de gode gamle dage, bare lidt mere frisk med kirsebær:-)

    Hans Olsen
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  2. Ann skriver

    10. december 2013 kl. 13:59

    Hej Anne.

    Lækker opskrift! Jeg tror, jeg vil prøve den i weekend, da jeg har kirsebær i fryseren 🙂
    Jeg har et lille spørgsmål til opskriften: du skriver, man skal hakke kirsebær og chokolade groft, men du siger ikke, hvornår det skal bruges. Er det til at komme ovenpå bagefter til pynt? Kan kun se hele kirsebær på dit billede nemlig.

    På forhånd tak for hjælpen 🙂

    Med venlig hilsen,
    Ann

  3. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 08:00

    Kære Ann,

    Det lyder bare godt 🙂
    Jeg snød lidt på billederne, da jeg synes, at de hele kirsebær er flottere at se på, men det er nok lækrest og mest delikat med hakkede kirsebær for smagsoplevelsen!
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 08:03

    Kære Hans
    God jul 🙂
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap