E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mere julekonfekt og om at spise chokolade hver dag

5. december 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Panpepetto

I denne måneds Eurowoman er der et interview med mig om mine søde madvaner, og på coveret citeres jeg med ordene “jeg spiser mindst et stykke chokolade hver morgen”. Her til morgen har jeg spist en chokolade fra min AMMA julekalender og et stykke hjemmelavet konfekt.
Når jeg lægger chokosøde billeder op på min instagram-profil, knyttes der af og til kommentarer som “hvorfor vejer du ikke 200 kg med de søde sager, du spiser”. Mit svar plejer at være noglet à la “For mig handler det kort fortalt om kvalitet frem for kvantitet, livsnydelse, en masse grøntsager og ‘portionskontrol’ – jeg lytter utroligt meget til min krop og spiser, hvad jeg har lyst til og brug for.” I nogle uger spiser jeg maaaaaange chokoladesøde sager, og så holder jeg lidt igen i andre. Men jeg spiser ALTID chokolade. Lykken er jo chokolade 🙂

Juletrøflercc

Billederne af disse tre stykker konfekt (Panpepato-barer, juletrøfler og marcipansnitterne) knipsede jeg for et par år siden. Opskrifterne er lavet af min søde tidligere kollega Liza Hvidt, og I kan finde dem på Chokolade Compagniets side lige her. De er så julehyggelige, at de fortjente at blive delt med jer!

MarcipankonfektJeg kunne virkelig godt sætte tænderne i alle 3 slags konfekt lige nu!

Lykken er chokolade_FB

Jeg vil lige minde jer om, at I stadig kan købe gavekort til vores chokoladekogebog ‘Lykken er chokolade’, som udkommer den 25. februar. Gavekortet kan nemlig fint ligge under juletræet, hvis I mangler søde gaveidéer. Så får I/gavemodtageren et signeret eksemplar og en sød chokoladehilsen fra os begge med posten, når bogen kommer til februar. Hvis det frister, så skriv en mail til a.moltkehansen@gmail.com for mere info og læs gerne mere om gavekortet i dette indlæg. Jeg sender første portion gavekort af sted med posten i dag! 😉

Chokolade-kh’er fra Anne.

Skrevet i: Uncategorized Tags: AMMA chocolate, chokolade, Chokolade Compagniet, Eurowoman, kogebog, Lykken er chokolade

Previous Post: « Julehygge og konkurrence
Next Post: French toast i julen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Den Pæne Overflade skriver

    5. december 2013 kl. 09:37

    Jeg vil bare lige sige : tak. Kæmpe tak hvor jeg lægger mig ned på knæ.
    Det er efterhånden sjældent at jeg finder blogs med folk som slet ikke går op at veje og afmåle maden til punkt og prikke og afholder sig fra fantastisk chokolade. Her mener jeg hverdag – for jeg spiser også hver dag. Nogle dage mere end andre, og folk kigger tit og dømmer mig: “hvor er du dog usund”.
    Men er ligeglad. Fuldstændig ligeglad. Nu er jeg ekstra ligeglad fordi jeg har fundet denne blog. Så tak for det!

  2. Hvadskalvibage/Mette skriver

    5. december 2013 kl. 10:43

    Hvor ser marcipan snitterne bare lækre ud – og jeg er vild med nougat. Så når der i weekenden op til jul skal laves marcipan, skal den opskrift da klart testes

  3. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2013 kl. 22:59

    Kære Den Pæne Overflade
    T A K for en dejlig hilsen 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2013 kl. 22:59

    Kære Mette
    Det lyder godt 🙂
    kh Anne

  5. foodfanatic skriver

    10. december 2013 kl. 12:35

    Kære søde Anne
    Jeg er helt enig med dig. Hellere lidt af god kvalitet i stedet for en masse skrammelmad. Foretrækker også til hver en tid en løbe- eller gåtur i stedet for at sige nej til god mad. Speaking of – den konfekt ser helt ekstremt lækker ud.
    Søde chokohilsner til dig
    Kram Nadia

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 08:01

    Kære søde Nadia
    Tak for en dejlig hilsen. Jeg savner dig!
    Kram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap