E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Julehygge og konkurrence

3. december 2013 af Anne au Chocolat 369 kommentarer

jul

Min morgenmad emmer langt væk af jul i disse dage, når jeg spiser den af min nye Mumi-skål og drikker kaffe af min jule-Mumi kop. I skålen er der skyr, hjemmelavet chokolade-granola fra Caraïbe 66% fra Valrhona, hindbærkompot og ananas. Det lever jeg af om morgenen for tiden. SÅ lækkert 🙂

jul1

jul2

Har I set disse bittesmå mummikopper? De skal vist på juletræet 🙂

jul3

Og nu til konkurrencen:  Konkurrencen er slut, og vinderen Marie Lykke har fået besked. Tak til alle som deltog. 

Jeg har købt 500 g marcona mandelmel og 500 g afskallede pistacier fra spanske Gispert gennem mit arbejde, og dem har jeg lyst til at forære væk til en af mine søde læsere her i juletiden. Jeg bruger begge dele utroligt meget i mit søde køkken, og jeg er sikker på, at de kommer til at vække lige så stor glæde i jeres.
Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I blot skrive en lille julehilsen til mig i kommentarfeltet. Jeg trækker lod blandt svarene fredag den 6. december kl.16, og den heldige vinder får besked med det samme.

Glædelig 3. december 🙂

jul4

Skrevet i: Uncategorized Tags: Chokolade Compagniet, Gispert, jul, konkurrence, mandelmel, mummi, pistacier

Previous Post: « Julekonfekt med After Eight til 1. søndag i advent
Next Post: Mere julekonfekt og om at spise chokolade hver dag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Emilia Bresser skriver

    5. december 2013 kl. 21:44

    Tak for din fantastiske blog !!! Håber du nyder den søde juletid med masser af chokolade 🙂

  2. Gry E skriver

    5. december 2013 kl. 22:31

    Hjertelig glædelig jul Anne
    Jeg skal lave julekonfekt i næste weekendt og glæder mig til at afprøve nogen af dine helt igennem lækre opskrifter
    Love Gry

  3. Rikke skriver

    5. december 2013 kl. 23:11

    Glædelig choko-jul!

    Altid super inspirerende at kigge forbi

  4. Charlotte skriver

    5. december 2013 kl. 23:54

    Glædelig jul og tak for inspiration til årets julekonfekt. Det er et stot hit herhjemme 🙂

  5. Rikke Schmidt skriver

    6. december 2013 kl. 08:32

    Kære Anne.

    Chokoladelig jul fra Ribe-kanten. Laver mange af dine opskrifter, der visuelt aldrig bliver helt så fine, som dine produktioner, men smagen… uhm! Tak for de lækre opskrifter.

    Hilsen
    Rikke

  6. Catharina skriver

    6. december 2013 kl. 08:56

    Uuuh hvor lækkert! Det ville perfekt til alle de julekager jeg skal til at bage 🙂

    Krydser fingre!
    Glædelig jul!

    Catharina

  7. Hannah skriver

    6. december 2013 kl. 08:56

    Glædelig december og tak for masser af dejlig chokoladeinspiration 🙂

  8. Kate skriver

    6. december 2013 kl. 09:27

    Kære Anne

    Tak for endnu et år med skøn choko-inspiration!
    Rigtig dejlig jul.
    Julehilsner fra Kate

  9. Line skriver

    6. december 2013 kl. 09:41

    Rigtig glædelig chokolade-jul – og tak for masser af fantastisk inspiration 🙂

  10. Signe A. skriver

    6. december 2013 kl. 09:54

    Kære Anne. Tak for evig chokoladeinspiration – altid en fornøjelse at kigge forbi din blog. Vil meget gerne vinde, da jeg har planer om at lave din opskrift på julekonfekt med after eight, og jeg har netop ingen afskallede pistachenødder :-). Krydser fingre!! Glædelig jul!

  11. Sara D skriver

    6. december 2013 kl. 10:38

    Glædelig jul!
    Det ser så indbydende ud, at jeg bliver helt lækkersulten (hvilket jeg ofte gør når jeg ser dine lækkerier)…

  12. F. Madsen skriver

    6. december 2013 kl. 11:30

    jamen glædelig jul da 🙂

  13. Julie skriver

    6. december 2013 kl. 13:54

    Glædelig jul, og tak for et hyggeligt afbræk fra min srp-opgave her på bloggen:-)

  14. Mette skriver

    6. december 2013 kl. 14:16

    UH, UH, UH. Det vil jeg gerne vinde! 😉
    God jul til dig 🙂

  15. Sara Krog skriver

    6. december 2013 kl. 15:17

    uhhhhh, så kan man endelig lave julemacarons og komme i rigtig julestemning 😉

  16. Sara Krog skriver

    6. december 2013 kl. 15:18

    uhhhhh, så kan man jo endelig lave jule-macarons, og skabe rigtig julestemning i familien og rundt omkring 😉

  17. Rebecca Grenov skriver

    6. december 2013 kl. 15:30

    Jeg er helt vild med dine ting og fandt lige denne dejlige give away, lige før den udløber her om lidt. Jeg MÅ lige prøve at vinde, for det ser super lækkert ud, og jeg kan rigtig godt bruge det til min snarlige konfekt-dag :). Fortsat god julemåned!

  18. Stine F. Andersen skriver

    7. december 2013 kl. 16:11

    Glædelig jul, Anne. Glæder mig til at forære din bog væk!

    Vh Stine

  19. Dorte lemming skriver

    17. december 2013 kl. 21:53

    Hej Anne.
    Jeg er helt vild med dine mumiekrus og tallerken og især de helt små. Kan du oplyse mig, hvor du har købt dem?
    God tur til New York
    Vh Dorte

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap