Her på denne St. Bededag afholder jeg en sød konkurrence for jer. Som I nok kan se på billederne, drejer det sig om de dejlige 1 kg poser fra Valrhona, som pr. 1. maj har kunnet købes i Danmark. Ord kan ikke beskrive, hvor begejstret jeg er for deres eksistens, og jeg har været så heldig at få lov til at give fem af jer mulighed for at vinde en pose hver. Men mere om det lige om lidt.
Først vil jeg gerne fortælle jer lidt mere om den franske Valrhona chokolade, som I har set uendeligt mange gange her på bloggen, da den er og bliver min foretrukne chokolade i køkkenet.
Valrhona Chocolaterie blev grundlagt i 1922 i Tain-l’Hermitage i Rhône-dalen i det sydlige Frankrig, som jeg jo med stor choko-iver og et bankende hjerte besøgte et par dage ultimo november 2011. Valrhonas målsætning har fra start af været at producere og levere udsøgt chokolade til chocolatérier, konditorier og restauranter over hele verden. Siden midtfirserne har Valrhona dog også haft et særligt sødt fokus på de almindelige forbrugere og chokoladeelskere verden over. To år før jeg blev født – perfekt timing hvis jeg selv skal sige det! : )
Valrhona kom dog først til Danmark i starten af halvfemserne med hjælp fra Chokoladeselskabet. Siden 1995 har Chokolade Compagniet været den danske importør af denne franske chokolade.
Valrhona vælger kakaobønner af højeste kvalitet direkte på udvalgte kakaoplantager af egne folk. Det er plantager, hvor man hverken bruger sprøjtemidler eller pesticider. Når bønnerne er soltørret (jeg vil gerne snart lave et indlæg for jer med noget à la ”fra bønne til chokoladebar” som titel), bliver de transporteret til Tain-l’Hermitage, hvor de efter endnu flere kvalitetstests indgår i chokoladeproduktionen på de to Valrhona chokoladefabrikker i Tain.
Indtil nu har de private chokoladeelskere kun rigtig haft mulighed for at købe de lækre Grand Cru chokolader i de klassiske 200 g barer og pladerne på 70 g til brug i køkkenet. Det har naturligvis også sin charme selv at hakke chokoladen, og så er der også noget særligt ved at stå med sådan en chokoladebar i hånden.
Men nu kan man altså også som helt privat chocoholic købe 1 kg poser med de såkaldte fèves (I kan se Caramélia fèves på nederste billede) herhjemme. Valrhona har lanceret fem af sine chokolader i 1 kg poser i Danmark. De fire af dem kender I garanteret. De mørke chokolader Guanaja 70% og Caraïbe 66%. Den lyse Jivara 40 % og den hvide Ivoire 35%. Nyheden er den lyse og karamelagtige Caramélia 36%. Som tidligere nævnt kan jeg næsten ikke beskrive med ord, hvor glad jeg er for, at man nu kan købe disse 1 kg poser rundt omkring i landet i udvalgte specialforretninger og Salling og vist også Magasin. Fèves er nemlig fantastisk nemme at arbejde med i køkkenet. De fleste gange er de lige til at smelte uden at hakke. Og så er de jo også lige til at spise af, hvis man lader sig friste. Jeg kan godt afsløre, at det tit er sådan, at jeg får mit daglige chokoladefiks. Altså ved at stikke hånden ned i posen!
Normalprisen for disse poser med 1 kgs kærlighed er 299 kr., men i maj måned kan man købe dem for 249 kr.
Til de af jer som endnu ikke har haft fornøjelsen af at smage Valrhonas chokolader, har jeg lavet et lille opsummerende skriv om de fem chokoladers smage uden at gå i deltaljer med kakaobønner og ophav. Det vil jeg dog også snart gerne gøre i et separat indlæg. Jeg prøver at holde mig lidt neutral i chokoladegennemgangen, men jeg elsker alle fem chokolader! Måske I med denne lille beskrivelse er bedre rustet til at vide, hvilken én I skal gå efter i konkurrencen : )
Guanaja 70 % er Valrhonas første Grand Cru chokolade og verdens allerførste 70% chokolade, da den blev skabt i 1985. Den er bitter og elegant med en klassisk smag af chokolade og har adskillige varme og intense smagsnoter. Nogle mener, at den har verdens længste chokolade eftersmag. Caraïbe 66 % er en fløjlsblød og velbalanceret chokolade med en let syrlighed og sød bitterhed, rig på en elegant og rund chokoladesmag og med noter af tørret frugt og ristede nødder. Jivara 40 % er en cremet og blød mælkechokolade med en markant chokoladesmag og spændende noter af vanille og malt. Ivoire 35 % er en delikat og cremet hvid chokolade med en fin smag af frisk mælk og vanille. Caramélia 36 % er en blød, rund og gavmild chokolade rig på mælket smag og intense cremede karamelnoter.
Sidstnævnte nye lyse karamelchokolade kommer I til at se mere af på bloggen snart!
Men nu er det vist også på tide, at jeg vender tilbage til konkurrencen. Det er fantastisk simpelt: I skal vælge hvilken den af chokoladeposerne, I helst kunne tænke jer at vinde og så fortælle mig, hvad I vil bruge den til at lave af søde sager. Det kan være kager, desserter, fyldte chokolade, smørepålæg, listen er sød og lang.
Jeg trækker fem vindere, som hver især har valgt en forskellig pose chokokærlighed søndag den 6. maj kl.21! Jeg glæder mig til at læse jeres kreative idéer : )
Charlotte skriver
Sikken en fantastisk konkurence….
Jeg ville lave en cremet chokolade mousse med en karamel creme på toppen…
det er nemlig så skønt 😉
Mange hilsner fra Charlotte
Marre skriver
Hej,
vil helt vildt gerne pröve caramelia,lyder bare så spännende til cookies, med store stykker af den i,og det samme til hjemmelavet is.Og vil väre super godt til en
pie,med smältet bund af caramelia ovenpå,og creme med friske bär på til sidst:)
Arendse skriver
Fed Konkurrence!! Jeg mener, det er ondt at stille folk over for sådan et valg! 😉
Dog må det være Caraïbe 66 %. Jeg vil bruge chokoladen i en skøn kage med sprøde nøddebunde og lækker, fløjlsblød ganache. Det kunne også være super lækkert i en omgang hjemmelavede pain au chocolat. Sprød, flaget dej med lun, blød chokolade!!
Der dukker nok også en enkel regnvejrs dag op, og så må det være på sin ret med lidt selvforkælelese: en kop varm chokolade med nypisket blødt flødeskum.
Benedikte Capion skriver
Guanaja 70 % er helt fantastisk.. For en mørk chokolade-elsker som mig, der kan jeg ikke ønske mig meget mere i livet end sådan en stor pose fyldt med så meget lækkerhed. Jeg har altid godt kunne tænke mig at lave flødeboller.. Og med et par kommende fødselsdage kunne de være perfekte at overtrække med Guanaja 70 % og forære til fødselarene, hvis de da bliver vellykkede 😉 og så kunne jeg utrolig godt tænke mig at prøve at lave pindeis, som skulle overtrækkes med Guanaja 70 % nænsomt smeltet sammen med lidt kakaosmør, så det sætter sig helt rigtigt og frysetørrede bær og serveres for nogle søde gæster.
sara skriver
Ej, hvor er det en lækker konkurrence, og ikke mindst noget super lækkert chokolade! 😉 Jeg vil rigtig gerne vinde Guanaja 70%. Jeg ville bruge chokoladen til min søsters konfirmation, enten som overtræk til flødeboller med hindbærskum eller som chokolade i nok den bedste brownie jeg nogensinde har smagt. Opskriften er fra The hummingbird bakery og er bl.a. også med valnødder. 🙂
Mange hilsner Sara
Louise skriver
Hej Anne,
Jeg når vist lige at deltage i denne skønne konkurrence 🙂 Jeg skal holde fødselsdag på lørdag for min familie, da jeg fylder år. Der kommer 24 kageglade familie medlemmer, så derfor skal jeg have bagt 120 mini cupcakes, 50 napoleonshatte, din fantastiske gulerodskage der skal serveres som bitesizes, hindbærsnitter mm. Derudover skal jeg også have lavet disse helt igennem fantastiske chokolade cookies http://sukkerhjerte.dk/post.asp?id=1772 og til dem kunne jeg da gevaldigt godt bruge en pose Caraibe 66% 🙂 Det ville lige sætte prikken over i’et i det forestående kageorgie.. 🙂
God søndag,
Louise/Sukkerhjerte
Kirstine skriver
Uhm virkelig lækker konkurrence 😉
Nu faldt jeg lige over dit efterfølgende indlæg, og tror, at jeg ville kaste mig ud i din opskrift på en omgang chokoladekiks med Caramélia-ganache, de ser jo så lækre ud! Så valget ville lande på den fine chokolade Caramélia.
Carina skriver
Uh den nye karamelchokolade lyder da godt nok lækker! Men hvad jeg lige skulle finde på med den udover at stikke hånden ned i posen ved jeg ikke lige.. Så mon ikke det er smartest at jeg vælger Caraïbe 66% 🙂 Hvis jeg blev den heldige vinder ville jeg nok vælge at lave en lækker og dejlig tung mudcake og mon ikke der også ville være nok i posen til en portion lækre chokolade cupcakes? Mmmh jeg håber jeg vinder! 😀
Gitte skriver
Lækker konkurrence med lækker chokolade :). Hvis jeg vandt ville jeg bruge chokoladen til at lave hjemmelavede p-tærter. Lavede en portion af dem i går, men nu er der kun to tilbage…. Jeg har aldrig prøvet at lave noget med valhrona (plejer at bruge callebaut) så alle varianter er velkomne ;). Men den nye Caramelia lyder rigtig lækker 🙂
Laura skriver
Fantastisk at man nu kan købe 1 kg’s poser! De ville pynte på mit køkkenbord. Jeg ville lave en mørk chokolademousse, uden sukker, men derimod med det naturlige sødemiddel Stevia, til min søster der har type-1 diabetes. Hun må ved særlige lejligheder godt spise 70% chokolade, og det ville helt sikkert være en særlig lejlighed at vinde sådan en pose! 🙂
Anne Mathilde Gøtke skriver
Jeg vil gerne vinde Guanaja 70 %, så jeg kan give det til min søde mor, som er helt vild med ckokolade; ckokolademuffins, chokoladecookies, chokoladekage, chokoladelagkage osv. Hun kan lave det hele og det smager fantastisk.
Therese S skriver
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde Ivoire 35 %, da jeg ELSKER hvid chokolade. Og jeg ville nok lave chokoladefondue med lækre frugter og bær 🙂
Elise Will skriver
uh! efter flere dages spekulationer er jeg nået frem til dette:
Jeg ville vælge Caraïbe til at bage noget som jeg tror kunne blive helt fantasisk og som har spøgt i mit hoved i evigheder: brownie-cupcakes med fløbebolletopping! jeg så opskriften hjemme hos min mor i Svenske Leila Linholms smukke kagebog “a piece of cake” og de så simpelthen hen fantastiske ud! jeg tænker den kraftige bløde og tilpas mushi brownie-muffin med intens cremet og let syrlig chokoladesmag toppet med den søde, bløde flødebolle overtrukket med mere vidunderlig chokolade! jeg tror de bliver et hit!
ELLER jeg ville vælge caramelia og lave de vidunderlige snickers hvor karamel smagen virkelig kommer til sin ret, men det ved du vidst… 🙂
Camilla S skriver
Guanaja lyder så dejlig. Jeg elsker den mørke chokolades bitterhed og skarpe smag. Har længe haft i tankerne at lave en chokolade mousse med rosmarin. Smagte en i Berlin og har ikke kunne få den fantastiske dessert ud af hovedet lige siden. Måske dette er anledningen til at prøve drømmedesserten af. God sommer
kh
Camilla S
Tante Sød skriver
Karamelchokolade ville være så fedt at prøve – og jeg tror, jeg ville lave en ny version af Gateau Marcel, som jeg har til gode at afprøve. Og ellers ville jeg også bruge den som karamelchokomousse til fyld i de fine pyntede kager, jeg bager og forkæler søde mennesker med. Uhh, håber sørme på mit held med sådan en lækker præmie
KH Marianne
Camilla C skriver
Jeg ville lave nogle dobbelt chokolade cookies. Kunne godt tænke mig at vinde den nye caramelia
Louise B. skriver
Et meget svært valg. Men jeg vil lave chokolade-overtrukne nye danske jordbær med Caramélia 36 % til min søster, fordi hun ikke kan tåle mørk chokolade. Og hvad er mere sommerligt og enkelt end bær med chokolade? 🙂
Sofie skriver
Jeg vil da lave Chokoladeballadekagen med Caraïbe! 🙂
Astrid Lind skriver
Uhmm.. Karamelchokolade.
Jeg tror jeg ville bruge det til, at lave min allerførste kage/muffin med flydende indre. Det har jeg aldrig prøvet – men det bliver jeg altså nødt til!..
Mums!
Maiken Bundgaard skriver
Jeg vil super gerne have fingrene i en pose Jivara 40%. Jeg elsker personligt mælkechokolade, men det skal selvfølgelig være af rigtig god kvalitet, ellers kan det hurtigt blive en kedelig affære 🙂 Derudover har jeg faktisk aldrig smagt Valrhonas Jivara, og det vil jeg rigtig gerne 🙂
Jeg er for tiden besat af tanken om en tærte, jeg har set i Claus Meyers bog “Meyers kager”, som jeg netop har fået i gave. Det er en tærte med mørdejsbund, syltede solbær og den mest lækre, bløde og mundvandsdrivende cremeux lavet af Jivara 40% ovenpå. Den ser så fløjlsblød og cremet ud, at det må prøves!
Kh Maiken
Cecilie skriver
Da jeg elsker karamel vil jeg vildt gerne prøve både at smage, men også at lave en lækker dessert ud af Caramélia 36%.
Jeg tror jeg vil lave noget så simpelt som en chokolademousse, hvor chokoladen og karamelsmagen rigtig får lov til at træde frem. Kølig cremet chokolade og karamel. Mums 🙂
Ida Andersen skriver
Jeg ville vælge hvide Ivoire 35%, jeg er en sucker for is, og ville derfor helt klart prøve at lave en hvid chokolade is, også ville jeg helt klart heller ikke kunne lade være med at lave en lækker cheesecake med hvis chokolade mmmh 😀
Lene M skriver
Sikke et spørgsmål. Jeg er blevet overvældet af blogverdenens muligheder for at eksperimentere (endnu) mere i køkkenet – Og din side er simpelthen fantastisk!
Min ismaskine råber på at blive brugt igen – og hvilken anledning er bedre end denne? Så den mest lækre chokoladeis vil helt klart være projekt 1. Jeg tænker at Carïbe 66% og Ivory 35% varianterne vil gøre den syndig og lækker og farlig at have 10 meter væk i en fryser!
Tak for inspiration – det er fedt at blive udfordret på hvad man skal prioritere på sin køkken-bage-udfolde sigliste… 🙂
Og på falderebet tænker jeg at nogle af resterne skal bruges på chokoladeboller – ikke den tøre variant, men lækre svampede chokoladeboller! Savle savle – MUMS!
Mette Nielsen skriver
Hvem vandt?? :-).
Hvor kan man se det?
Bodil skriver
Hvem vandt? Hvis du ikke har trukket lod endnu,vil jeg gerne deltage, alle varianter dur!