Fra fredag den 6. september til søndag den 8. september løber årets smagfulde Food Festival af stablen på Tangkrogen i Aarhus. Jeg kan desværre ikke selv deltage, men jeg har fået lov til at forære en tredagsbillet væk her på bloggen til en heldig vinder.
Der er kommet et helt nyt temaområde på Food Festivalen, der hedder noget så skønt som Søde Sager, og dér gad jeg godt være for en stund. I Bageriet bliver der eftersigende bagt de lækreste kager og andre dejlige sager, og så byder området ellers på en masse smagsprøver, godt håndværk og sød kvalitet, som vækker dine sanser.
Men Food Festivalen er meget andet end søde sager – hvilket fremgår af hjemmesidens oversigt over temaområderne – og egentlig gad jeg godt opleve det hele! Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I blot skrive en hilsen til mig og fortælle mig, hvad jeres favorit søde sag er. Jeg trækker lod blandt kommentarerne mandag den 2. september kl.12, og vinderen får besked med det samme.
Med ønsket om en sød aften 🙂
Eva Lange skriver
En hilsen her fra Aarhus, hvor vi glæder os til Food Festival!
Her hitter for tiden mine indkøb fra sommerferien i Frankrig:
Confiture de lait (går med stort set alting), det er desværre snart slut…
Crème de marrons de l’Ardeche (spises med en god yoghurt eller skyr)
Desuden venter en nylavet chokoladeis med selvplukkede havtorn fra Vestkysten…
Tak for en inspirerende blog!
Julie Jørgensen skriver
Jeg ELSKER alt med god mørk chokolade, og denne skal være god, da jeg ikke kan tåle mælk og hvede, og derfor går efter de gode produkter for at undgå dette.
Især en lækker Sarah Bernard kage, med et overdådigt tykt lag chokolade over.. mums 😀
yvonne i skriver
uhhh, den var svær 🙂
tror det må blive min mors opskrift på pandekager med vebbestrup is og hjemmelavet jordbærsaft mumsssss
hvis jeg vinder vil jeg simpelthen forære min datter billetten, hun har forrygende travt på arbejde, så hun trænger til lidt madkærlighed, hun er forøvrigt knaldhamrende dygtig i et køkken, alt skal laves af de bedste råvarer, ja det er min datter 😉
Anne Sofie skriver
Hej Anne.
Det ville være super lækkert med en inspirationstur til tangkrogen 😉
Og spørgsmålet er både enkelt og svært, når man har en sød tand. Men når jeg fik en romkugle på 30 cm i diameter da jeg blev 30 har mængden vist talt.
Romkugler – og det bliver nødt til at være fra bageren, de hjemmelavede bliver ikke snaskede nok 😉
Anna Lynge skriver
Hej Anne
Det må være chokolade cheesecake. Og ellers hjemmelavede fyldte chokolader, i alle afskygninger 🙂
Min søde søster har fødselsdag d. 4, og hun ville nyde billetten ligeså meget som jeg!
Kh. Anna
Nikki skriver
Brownies med massere af god chokolade er altid et hit for mig.
Anne Sofie skriver
Åhh – det ville være godt med en inspirationstur til tangkrogen 😉
Og spørgsmålet er både let og svært, når man har en sød tand. Men når jeg fik en romkugle på 30cm i diameter til min 30 års fødselsdag, har mængden vist talt. Men det bliver nødt til at være bagerens, jeg har ikke fundet en opskrift endnu, hvor den bliver snasket nok 😉
Maria skriver
Blondies med lime og hindbær, de er SÅ lækre 🙂
Juliane skriver
Lækker og sød konkurrence!
Min vinder blandt søde sager må nok blive en chokoladefondant lavet på mørk chokolade, serveret med en ny-kørt vanilleprikket is samt masser af fine, friske, syrlige sommerhindbær! Jeg har en svaghed for det cremede, flydende, blødende indre, der løber ud, når man nænsomt tager den første skefuld af fondanten 🙂
Juliane skriver
Lækker og sød konkurrence!
Min vinder blandt søde sager må nok blive en chokoladefondant lavet på mørk chokolade, serveret med en ny-kørt vanilleprikket is samt masser af fine, friske, syrlige sommerhindbær! Jeg har en svaghed for det cremede, flydende, blødende indre, der løber ud, når man nænsomt tager den første skefuld af fondanten 🙂
Emma skriver
Åh den var svær! (Jeg måtte lige tænke lidt over det)
Men min favorit søde sag må være chokolademarengs med blød chokoladeskum, knasende nødder og søde bær! Lækker sprød udenpå og dejlig svampet og med chokolade stykker indeni.
Hvis jeg vandt denne konkurrence ville jeg tage min søde sag af en kæreste med til food festival inden jeg skal ud og rejse et par måneder.
God dag til dig 🙂
Tanita skriver
Øj, det kunne jeg godt tænke mig – skal under alle omstændigheder afsted, for sidste år var det spændende, inspirerende og ikke mindst helt vildt lækkert. Brugte en hel dag derude, og kunne sagtens have brugt en til 🙂
Min absolut favorit-opskrift må være en klassisk æble- eller pæretærte med creme fraice og vanille – især nu hvor det lige så stille bliver efterår 🙂
Christina Olsen skriver
Min yndlingskage er uden tvivl brownies tilsat lakrids som kun min veninde kan bage den.
Det er hendes speciale, så jeg har aldrig spurgt efter opskriften og givet mig i kast med den selv.
Ida skriver
Min yndlings sag er en sprød, knasende og cremet hindbærsnitte. Godt med glasur og krymmel, tak!
Pia Grunnet Lauritzen skriver
Hej Anne.
Bounty, bounty og atter bounty. De små djævle hopper helt af sig selv ind i min mund.
Mange søde chokolade hilsner
Pia
Line Lange skriver
Alle former for Chokolade
mvh
Line
Jeanette Lund skriver
Jeg er en stor stor cheesecake fan! Og ellers ALT med lakrids -is,kager,creme,te mums!
NL skriver
Hej Anne.
Jordbærtærte:-)
Søs skriver
Min favorit søde sag må være chokolade macarons – mums!!!
Cecilie Gaarskær skriver
Hej Anne,
Jeg er helt vild med de lækre, men syndige Sarah Bernhardt kager. Mums! 🙂
Gabrielle Pontoppidan skriver
Der er uendeligt med favoritter, og jeg satser på, der fortsat kommer flere til. Jeg er dog særligt glad for søde sager med en god syre-sødme-fedme-balance. Fx frugt-cheesecake (gerne med hvid choko), citronfromage med karamelliseret hvid choko, jordbær- eller rabarbertiramisu eller en god konfektagtig brownie med rosiner, der har trukket i rom. Nå ja, lidt alkohol er også et hit…
Amalie Ulrich skriver
Det må være en god chokolade-brownie! Elsker simpelthen kage og prøver hele tiden nye opskrifter af, men chokoladekage og brownie går altid igen! – Dem kan jeg aldrig blive træt af 🙂 Har aldrig været på Food Festival, men som den store mad-elsker jeg er, vil jeg virkelig gerne prøve det!! Forresten, virkelig flot og lækker blog du har! Jeg tjekker altid, om du har lagt nye, lærke opskrifter ind 😉
Teresa skriver
Åh, det må være en brownie med hindbærmousse på toppen….
Katrine Frisgaard Gunnersen skriver
Min favorit sødeting er helt klart de berømte A-kugler fra Bülow – lakrids med chokolade.. 🙂
Trine skriver
Favoritten kan enkelt oppsummeres; Sjokolade! I alle former. Kage. Pannekage. Melkesjoolade. Fancy sjokolade. Ikkesåsundsjokolade. Norsk sjokolade. Dansk sjokolade. Troikasjokolade. Sjokoladeboller. Sjokoladekaffe…
Sjokolade<3<3
Anette skriver
Kunne være fedt at komme ind og opleve den food festival
Og tager gerne æren nu du ikke har muligheden for det
Louise skriver
Snakkede sjovt nok lige med min mor for lidt siden om at i år må vi altid bare med, og området søde sager er lige os 🙂
Virkelig svært spørgsmål om hvad ynglings sød sagen er, især for en sukkergris som mig.. Æhmm, tænkte i første omgang kanelsnegle, men det er jo halvt brød (så tæller jo i virkeligheden ikke, vel 😉 ) Elsker virkelig chokolade og marengs, så må nok gå for chokolademarengs.
Lukas skriver
Ingen tvivl dér! Hindbærsnitter!
Malou Foo skriver
Crème brûlée
Tina Jensen skriver
Uhh en belgisk chokoladekage…
Og udsigten til foodfestival..med masser af kræs for især øjnene
Mange hilsner Tina Jensen
Kirsten Kaae skriver
Mørk chokolade! Har ikke selv købt billet til festivalen endnu, men jeg skal helt klart af sted. Det var rigtig spændende sidste år, og det nye område – ja, så kan det vist ikke blive bedre.
Charlotte K skriver
Jeg er en sucker for chokolade, ja når man bliver kåret som årets chokoman når man går ud af folkeskolen siger det vist alt(selvom det er ved at være nogle år siden). 🙂
Jeg er helt vild med gateau marcel, som jo bare er chokolade med chokolade på.
Takker for en rigtig hyggelig og inspirerende blog, som jeg følger tæt 🙂
PiaMarie skriver
Hej Anne
Min favorit-søde sag (i rigtig chocoholic-stil) er hjemmelavede chokoladeskåle, fyldt med dejlig chokolademousse, toppet med karameliserede cacaonibs… Mums-filli-baba 🙂
Ha’ en dejlig dag.
Kh Pia M
Mette skriver
Sikke en skøn konkurrence, Anne!
Min yndlings søde sag må uden tvivl være en croissant au beurre – de fåes allerbedst i Paris, hvor de skal nydes om morgenen, mens de stadig er sprøde. Mmm!
Marchen skriver
Alt med lakrids! 😛
Men alt med måde: jeg har engang lavet en lakrids-is med smeltede blue jeans lakridser og lakridspulver. Det blev faktisk for meget af det gode! 🙂
Thomas skriver
Min favorit søde sag er cheesecake i forskellige variationer, så håber de har noget lækkert i den slags på Food festival’en. 🙂
Nu skal jeg lige først prøve, at bage en føs’dags kage til Mandag. Mon ikke der sniger sig lige chokolade med i?
mvh,
Thomas
Metha Rais-Nordentoft skriver
Hej Anne
Fattig aarhusstuderende som jeg er, har jeg ikke købt billet til food festival, men kun ladt min mund løbe i vand da jeg læste deres ‘program’.
Jeg elsker mørk chokolade (og spiser det som du hver dag, samt læser flittigt op på sagerne (bønner mm.) så har lige hjemkøbt noget criollo kakaomasse – som der skal eksperimenteres med. Altså kan det være der snart opstår en ny favorit, men indtil videre har det været en helt bestemt mandel-appelsin-chokoladekage.
kh Metha
LunaBærmonster skriver
En chokolademættet brownie med friske bær på er en af storfavoritterne hos mig. Mmm, nu blev jeg helt lækkersulten ved tanken.
LunaBærmonster skriver
En chokolademættet brownie med friske bær på toppen er en af mine absolutte favoritter. Mmm, nu blev jeg helt lækkersulten ved tanken.
Michelle skriver
Hej Anne,
Jeg ELSKER chokolade!
Med Lakrids, frisk frugt, i kage, rugbrød..
Chokolade er det lækreste man kan spise af søde sager!!
Mvh
Michelle
Christina Thisted-Høeg skriver
Chokolademousse 🙂 🙂
Anne Møller skriver
Uden tvivl Gateau Marcel:)
Lisbeth skriver
Sødt med mørk chokolade eller fransk nougat
Hilsen Lisbeth
Astrid skriver
alt med lakridssirup
Mette skriver
Hej Anne
Jeg er pjatte med lakrids macarons med chokolade karamel – netop bagt …. og spist !!
🙂
Mvh Mette
Anne Sofie Laustsen skriver
Kære Anne
Jeg er 14år, og elsker god mad – både at læse om, lave og selvfølgelig at spise det! Derfor ville jeg synes at det var super fedt at få muligheden for at komme til food festival !! <3
Det er et svært spørgesmål, for jeg er virkelig glad for rigtig mange lækre ting! (og det stort set det meste der er af godt) Dog, må jeg jo indrømme, at jeg rigtig længe har været super begejstret for netop chokolade, og derfor også hurtigt har fået tilnavnet som 'chokoholiker' hæftet til mig 🙂 Derfor må det åbenlyse svar jo også være en god mørk kvalitetschokolade, i hvilkensomhelst form (ren, i kage, til fyldte chokolader, til mousse eller ganache eller alt muligt andet lækkert) – rigtig gerne med et strejf af noget vanilje og en god kop kaffe til !! <3<3
Håber i hvert fald at du får en dejlig weekend, selvom det ikke bliver til 'the food festival' 😉
Venlig hilsen Anne Sofie
Inie skriver
What to choose….?!? En klassisk hjemmebagt hindbærsnitte må blive mit valg…idag i hvert fald;)
Inie skriver
What to choose….?!? En klassisk hjemmebagt hindbærsnitte må blive mit valg…idag i hvert fald;)
Ida Andersen skriver
Det må være noget så simpelt som studenterbrød, og så alligevel ikke, da jeg aldrig har kunne ramme det perfekte som bageren på Langenæs kan. Jeg elsker bare kompinationen af den sprøde bund, det søde lag syltetøj, den svampede masse og det helst tykke lag hvid glasur … mmh hvor er det godt <3
Louise M. skriver
Åh, jeg skal helt sikkert til Food Festival i år – er nyligt flyttet til Aarhus, og det ville glæde mit kulinariske hjerte. Jeg har en utroligt sød tand, så at vælge én sød sag er sværere end som så – dog må jeg sige at jeg for tiden er vanvittigt forelsket i de simple, men dog utroligt lækre éclairs au chocolat! Jeg kunne spise dem hele tiden!