E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konkurrence: Vind en tredagsbillet til Food Festival

27. august 2013 af Anne au Chocolat 117 kommentarer

foodFra fredag den 6. september til søndag den 8. september løber årets smagfulde Food Festival af stablen på Tangkrogen i Aarhus. Jeg kan desværre ikke selv deltage, men jeg har fået lov til at forære en tredagsbillet væk her på bloggen til en heldig vinder.

Der er kommet et helt nyt temaområde på Food Festivalen, der hedder noget så skønt som Søde Sager, og dér gad jeg godt være for en stund. I Bageriet bliver der eftersigende bagt de lækreste kager og andre dejlige sager, og så byder området ellers på en masse smagsprøver, godt håndværk og sød kvalitet, som vækker dine sanser.

Men Food Festivalen er meget andet end søde sager – hvilket fremgår af hjemmesidens oversigt over temaområderne – og egentlig gad jeg godt opleve det hele! Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I blot skrive en hilsen til mig og fortælle mig, hvad jeres favorit søde sag er. Jeg trækker lod blandt kommentarerne mandag den 2. september kl.12, og vinderen får besked med det samme.

Med ønsket om en sød aften 🙂

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Brigadeiros
Next Post: Blåbærprikket mazarin med chokolade og vanilleskyr »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie K skriver

    30. august 2013 kl. 15:45

    Her kommer hilsen nr. 101 (med krydsede fingre :))

    Min yndlings er (og har altid været) hindbærsnitter. Kan simpelthen ikke få nok!

    God weekend til dig 🙂

  2. Kate burkal skriver

    30. august 2013 kl. 17:25

    Er virkelig en chokoladepige og hvis jeg skal vælge en favorit må det være gateau marcel 🙂

  3. Nanna skriver

    30. august 2013 kl. 17:49

    sådan en billet ville jeg gerne vinde.

    Jeg tror min yndlings søde sag må være creme brulee, det er altid lækkert!

    venlig hilsen
    Nanna

  4. Susanne Jacobsen skriver

    30. august 2013 kl. 21:40

    Simpelthen bare chokolade – og jeg synes det bliver “værre og værre” med alderen! 🙂

  5. Anja vind skriver

    31. august 2013 kl. 09:09

    Chokolade brownie er altså min favorit. Elsker kager…

  6. Louis Alexander skriver

    31. august 2013 kl. 15:56

    napoleonshatte 🙂 – helt bestemt det bedste jeg ved
    Forsat god weekend

    Mvh Louis

  7. Mette M skriver

    31. august 2013 kl. 17:03

    Mørk chokolade efter aftensmad – Mmmm

  8. Katrine skriver

    31. august 2013 kl. 17:37

    Har en svaghed for Sarah bernhard kager – kombinationen af chokoladecreme og makroner er simpelthen bare fantatisk! Især chokoladecremen…..

  9. Anne Lilholt skriver

    31. august 2013 kl. 20:26

    Hej!
    Uhh den er svær! men det må da nok være den klassiske hindbærsnitte 😉

  10. Amalie Nielsen skriver

    1. september 2013 kl. 09:13

    Fynbo by heart som jeg er, er en god gammeldags og fedtet brunsviger min yndlings søde sag at sætte tænderne i..

  11. Julie Thomsen skriver

    1. september 2013 kl. 19:27

    Hej Anne 🙂

    Jeg spiser mørk chokolade flere gange om ugen og er vist lidt små-addicted, dog er den bedste søde ting jeg ved mors gammeldags-lavede æblekage med æbler fra haven.

    Fingers crossed! 🙂

  12. Jolanta Friis skriver

    1. september 2013 kl. 19:34

    Jeg ELSKER absolut chokolade i alle afskygninger, kan blive helt høj af at spise det 😛

  13. Frk. Hansen skriver

    1. september 2013 kl. 21:24

    Åh jeg vil så gerne forbi food festivallen i år.. De søde sager lokker sjovt nok også ret meget her 🙂
    Jeg er helt pjattet med den amerikanske kage raspberry cheesecake brownie! Den har en skøn balance mellem det søde og syrlige og så er mandler i chokolade med lakrids, hindbær og passion også en yndlingssnack herhjemme 🙂
    Hav en dejlig uge og krydser fingre for jeg må være heldig!
    Hilsen Frk. Hansen

  14. Alicia Fleron skriver

    2. september 2013 kl. 09:11

    Der er SÅ mange lækre, søde ting og sager, men min yndlingssynd må nok være pana cotta. Elsker den fløjlsbløde vanillesmag, og hvis det så servres med små, friske æblestykker vendt i hindbær- eller solbærkompot, så er det helt fantastisk!

  15. Lone Hansen skriver

    3. september 2013 kl. 08:32

    Hej
    Jeg elsker alt der måtte indeholde chokolade. Men min yndlings er helt klart chokolade cookies eller chokolade fondant (blødende hjerte) 🙂 umm med en klar vanilje is til. Håber så meget at vinde billetten:)

    Hilsen Lone hansen der krydser alt hvad jeg kan 🙂

  16. Gerda E skriver

    3. september 2013 kl. 18:38

    Jeg har været stor modstander af hele “lakridsbølgen” som efterhånden er skyllet ind i alle hjørner af gastronomiens verden, men jeg må blank erkende at jeg er faldet pladask for de små kugler med sød lakrids i midten, lys chokolade og lakridspulver overtræk, der får englene til at synge!

  17. Caroline skriver

    1. februar 2014 kl. 19:22

    Sarah Bernhardt er både min favorit.
    Nyder den kun med min bedste veninde – det er vores kage^.^

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap