Foto: Line Thit Klein
Jeg er vildt forelsket i denne blåbærprikkede mazarinkage med chokoladestykker, som serveres med en syrligt sød vanilleskyr. Jeg lavede den til ALT for damerne, og seje Line Thit Klein tog dette overskønne billede.
Den saftige mazarin får en fin farve og sommerlig smag af de lækre blåbær. Sammen med chokoladestykkerne og den vanillefine friske creme opstår der sød musik.
Blåbærmazarin med mørk chokolade og vanilleprikket flødeskum med skyr
8-10 personer
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona, hakket
150 g blåbær
1,5 dl piskefløde
1,5 spsk flormelis
½ stang vanille, korn af
1,5 dl skyr
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend derefter mel i. Hak chokoladen og tilsæt den til sidst sammen med blåbær. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 min.
Pisk fløden til en let flødeskum med flormelis og vanillekorn. Vend skyr i flødeskummet.
Server kagen afkølet med vanilleskyr til.
