E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Blåbærprikket mazarin med chokolade og vanilleskyr

30. august 2013 af Anne au Chocolat 25 kommentarer

mazarin                                                                                                                                           Foto: Line Thit Klein

Jeg er vildt forelsket i denne blåbærprikkede mazarinkage med chokoladestykker, som serveres med en syrligt sød vanilleskyr. Jeg lavede den til ALT for damerne, og seje Line Thit Klein tog dette overskønne billede.
Den saftige mazarin får en fin farve og sommerlig smag af de lækre blåbær. Sammen med chokoladestykkerne og den vanillefine friske creme opstår der sød musik.

Blåbærmazarin med mørk chokolade og vanilleprikket flødeskum med skyr
8-10 personer

200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona, hakket
150 g blåbær

1,5 dl piskefløde
1,5 spsk flormelis
½ stang vanille, korn af
1,5 dl skyr

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend derefter mel i. Hak chokoladen og tilsæt den til sidst sammen med blåbær. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 min.

Pisk fløden til en let flødeskum med flormelis og vanillekorn. Vend skyr i flødeskummet.

Server kagen afkølet med vanilleskyr til.

Skrevet i: Kager Tags: ALT for damerne, blåbærmazarin, line thit klein, mazarinkage, skyr

Previous Post: « Konkurrence: Vind en tredagsbillet til Food Festival
Next Post: Glutenfrie bananboller med mandelmel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    30. august 2013 kl. 10:54

    Årh, mazarin, blåbær og chokolade i een!
    Jeg elsker også en iskold gang skyr til lun kage, det er så dejlig en kombination.

    – Anne

  2. Hvadskalvibage/Mette skriver

    31. august 2013 kl. 14:14

    Elsker mazarin – men synes nogle gange at den kan blive for tung i det. Men mon ikke blåbær modvirker det. Så kombineret med at der også er chokolade i – det må klart prøves 🙂

  3. Sabrina skriver

    1. september 2013 kl. 09:04

    Åhhh det lyder lækkert, dejlig dejlig kombi 🙂

  4. Jannie skriver

    5. september 2013 kl. 20:24

    Dejlig kage 🙂 Hvordan undgår man, at de skønne blåbær falder til bunds i kagen?

  5. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2013 kl. 10:57

    Kære Jannie,
    Måske vender bare blot halvdelen i dejen og trykker resten ned i den?

    Kh Anne

  6. Pia Tonsberg skriver

    14. september 2013 kl. 17:16

    Jeg har lavet den flere gange,- dog har jeg byttet blåbær ud med rabarber og hvid chokolade… Helt fantastisk
    Pia

  7. Anne au Chocolat skriver

    16. september 2013 kl. 21:27

    Kære Pia,
    Det lyder lækkert 🙂
    kh Anne

  8. Lorenza's cupcakes skriver

    1. juli 2014 kl. 12:49

    Hello!
    yesterday I made your chocolate cake recipe and I loved it!!
    I want to make this one but I had a question what do you mean by “marcipan revet”?
    Thank you,
    Lorenza

  9. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 17:39

    Dear Lorenza,
    Thank you for nice comment! Looking forward to hearing about what you think of this one! Revet marcipan means grated marzipan 🙂
    Best,
    Anne

  10. Lise skriver

    5. september 2014 kl. 13:55

    Hej Anne,

    Kan denne kage fryses ned?

    Kh

  11. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2014 kl. 20:04

    Kære Lise
    JA det kan den 🙂
    Kh Anne

  12. Pernille skriver

    16. januar 2015 kl. 15:10

    Kære Anne

    Ville man kunne lave kagen i muffinsforme i stedet? Og ville man derefter kunne fryse den? Eller spise den dagen efter?

    Kærlig hilsen Pernille

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2015 kl. 17:39

    Kære Pernille
    Det kan du tro, at man kan. Både bage dem som muffins og fryse dem ned 🙂
    Kh Anne

  14. Michala Rytter Bildt skriver

    7. december 2017 kl. 16:14

    Hej!!
    Den ser bare så lækker ud – den skal prøves i weekenden??
    Tror du det bliver for sødt, hvis man bytter mørk chokolade ud med hvid? Eller ville det fungere fint?

  15. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2017 kl. 10:14

    Kære Michala,
    Det kan du sagtens gøre 🙂
    Kh Anne

  16. Louise skriver

    20. december 2017 kl. 10:31

    Kære Anne. Kan man bruge frosne blåbær mon?
    Mh
    Louise

  17. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2017 kl. 12:30

    Kære Louise,
    Det kan du tro, at man kan 🙂 God fornøjelse!
    Kh Anne

  18. Anne skriver

    11. februar 2019 kl. 16:57

    Hej Anne, kan man bruge en springform på 20 cm? 🙂

    Mvh, en navnesøster 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2019 kl. 15:05

    Hej Anne 🙂
    Jeg er ked af mit sene svar!
    Ja det kan du tro! Så skal bagetiden nok forlænges med ca. 5-7 minutter.
    Kh Anne

  20. Heidi Hedegaard skriver

    4. maj 2019 kl. 15:13

    Virkelig virkelig skøn kage 😍 Tip med blåbærerne til dem der synes de “falder til bunden”.. hvis man bruger frosne bær og lige vender dem hurtig i mel så synker eller smatter de ikke så meget ud… Jeg er afhængig af den her kage, den er bedre end lagkagehusets – OG BILLIGERE 😀 Tak for opskriften

  21. Anne au Chocolat skriver

    10. maj 2019 kl. 10:37

    Kære Heidi,
    Dejligt at høre – og tak for gode tips 🙂

  22. Kira skriver

    19. maj 2019 kl. 20:50

    Hej Anne,
    Tak for en meget lækker opskrift! Hvor lang tid tager det at tø kagen op igen, hvis den fryses?
    Mvh Kira

  23. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2019 kl. 08:49

    Kære Kira,
    Selv tak 🙂
    Jeg vil skyde på et par timer på køkkenbordet.
    Kh Anne

  24. Amalie skriver

    22. januar 2020 kl. 20:24

    Kære Anne
    Kan kagen laves glutenfri? Evt. Undlade mel eller erstatte det med mandelmel eller lign. Glutenfrit mel?
    Kh Amalie

  25. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2020 kl. 11:42

    Kære Amalie,
    Ja det tænker jeg bestemt:)
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap