E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Glutenfrie bananboller med mandelmel

2. september 2013 af Anne au Chocolat 29 kommentarer

IMG_7300

I sidste uge bagte jeg nogle lækre glutenfrie bananboller. Det var ikke planen, at de skulle på bloggen og derfor blev mit spejlrefleks heller ikke taget i brug. De blev knipset til min instagram, og der har siden hen været en del efterspørgsler på opskriften, så derfor ryger de alligevel på bloggen med et instagram billede. Jeg kan desværre ikke helt huske, hvor lang tid jeg gav bollerne i ovnen, så I må prøve jer lidt frem, lige som jeg gjorde 🙂 God fornøjelse – de er sprøde og saftige på samme tid!

Til 6 boller: 

1 moden banan
1 æg
50 g mandelmel (eller hele mandler blendet fint)
50 g rosiner
15 g HUSK
1 tsk bagepulver
2 g birkes
12 g hørfrø
1/2 tsk salt
(evt. lidt hakkede nødder og kanel)

Mos bananen i en skål og tilsæt æg samt de øvrige ingredienser. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er gyldensprøde.

Nyd dem som de er. De er også fabelagtige med smør og chokolade.

Skrevet i: Brød og boller Tags: bananboller, glutenfrie boller, husk, mandelmel, rosiner

Previous Post: « Blåbærprikket mazarin med chokolade og vanilleskyr
Next Post: Comfort cookies fyldt med After Eight Fine Sticks »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kathrine skriver

    2. september 2013 kl. 16:35

    Det ser godt nok lækkert ud! Kan man erstatte HUSK med noget andet?

  2. Kirsten skriver

    2. september 2013 kl. 17:10

    Uhm, de se superlækre ud. Kan jeg erstatte mandelmelet med almindeligt mel? Har en mandelallergiker i familien.

  3. Pixels & Poesi skriver

    2. september 2013 kl. 18:24

    De ser lækre ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve – jeg vil dog også gerne høre om du har et forslag til noget der kunne erstatte husk? Mere mandelmel?

  4. Christine - Twin Food skriver

    2. september 2013 kl. 20:36

    Hvor ser de bare super skønne ud :)!!
    Og så elsker jeg bare når man kan se de søde små birkes i bagværk – de må prøves!!
    Knus

  5. hvadskalvibage/Mette skriver

    3. september 2013 kl. 08:17

    Nu har jeg efterhåden læst så mange opskriftre hvor HUSK indgår, så nu må jeg vist snart få købt noget, så det kan prøves. For jeg synes umiddelbart at jeg kan finde noget som kan erstatte HUSK

  6. Ilse Aranti skriver

    3. september 2013 kl. 14:41

    Hvad er HUSK?

  7. Sofia skriver

    3. september 2013 kl. 22:00

    Bagte dine boller i går aftes. De er super gode, og et godt og nemt alternativ i madpakken! opskriften kan klart anbefales 🙂 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 22:00

    Kære Kathrine,
    Ja måske kan du bare tilføje ekstra mandelmel 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 22:02

    Kære Kirsten
    Ja måske boghvedemel eller rismel! Hvis du hellere vil have hvedemel i, kan du jo lave alm. gærboller med bananer i? 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 22:02

    Kære Pixels & Poesi
    Ja, det tror jeg, at jeg ville gøre. Mere mandelmel 🙂
    kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 22:02

    Kære Christine
    Jeg er SÅ enig 🙂
    Kram

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 22:03

    Kære Mette
    Jeg vil også anbefale dig at købe HUSK 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 22:06

    Kære Ilse
    HUSK er fibre (loppefrøskaller). På denne side finder du en god forklaring: http://tatjanasmad.blogspot.dk/p/ingredienser.html

    Kh Anne

  14. Ilse Aranti skriver

    4. september 2013 kl. 10:51

    Kære Anne!

    Mange tak skal du have. Efter at have spurgt dig i går, googlede jeg HUSK og fandt det, og har nu bestilt det hjem for at prøve det af.

    Sensommerhilsen
    Ilse

  15. Nadia WH skriver

    7. september 2013 kl. 19:07

    Opskriften er netop afprøvet her til aften og uhmm de er gode.
    Elsker at noget så simpelt, kan smage så dejligt 🙂

  16. Dorte skriver

    8. september 2013 kl. 07:50

    Hej Anne
    I går prøvede jeg at bage disse boller, men der blev næsten ingen dej ud af portionen. Det kunne kun blive til en lille teske dej til hver bolle. Er det meningen, eller hvad kan jeg have gjort galt? Tak for en dejlig blog. Kh Dorte

  17. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2013 kl. 11:34

    Kære Dorte
    Det var da underligt. Hmm, jeg har lige gået opskriften igennem igen for slåfejl, men den ser rigtig ud.
    Jeg fik 6 boller ud af portionen.
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2013 kl. 11:34

    Kære Nadia
    Jeg er helt enig 🙂
    Kh ANne

  19. Jenny skriver

    12. september 2013 kl. 06:37

    Kan man ikke bruge blended hørfrø eller chia frø i stedet for HUSK?
    I øvrigt har jeg set HUSK i flere supermarkeder, så det er ikke svært at finde, portionen er bare så stor.

  20. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2013 kl. 07:34

    Kære Jenny
    Jo, det kan være! Prøv 🙂
    kh Anne

  21. Jenny skriver

    15. september 2013 kl. 20:47

    Har lavet dem i dag og de var et hit. Husk blev erstattet med ekstra mandelmel, kerner og rosiner med lidt musli, men bortset fra det…

  22. Anne au Chocolat skriver

    16. september 2013 kl. 21:26

    Kære Jane
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  23. Cecilie skriver

    4. oktober 2013 kl. 14:56

    Hej Anne
    Hvor store bliver bollerne?
    Og kan det virkelig passe at der kun er ca. 120 kcal per. bolle?:-)
    Hilsen Cecilie

  24. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2013 kl. 11:50

    Kære Cecilie,
    Det bliver ikke vildt store, men meget perfekte synes jeg!
    Ja det er vist rigtigt nok 🙂
    Kh Anne

  25. Connie skriver

    26. januar 2014 kl. 10:54

    Hejsa
    Selvom denne er tråd er fra sidste år, vil jeg alligevel komme med en kommentar.
    der bliver spurgt, om man kan blende hørfrø ?????

    Det må man aldrig gøre i bagværk da olierne i hørfrø harskner efter meget kort tid, det er minutter vi taler om, i bagværk skal hørfrø bruges hele.

    Når man skal spise müsli kan man lige forinden blende hørfrø, og blande i sin müsli, altså kun den portion der spises straks efter, man kan bruge en kaffemølle til formålet. olien i hørfrø er super sund.

    Hilsen Connie

  26. Line Kruse Jensen skriver

    9. april 2014 kl. 09:55

    HUSK er fuldstændigt fantastisk i bagværk, fordi det giver fugtighed til dejen. Brød og boller bagt uden gluten bliver ofte stenhårde eller knas-tøre, og smuldrer mellem hænderne på en. Dette forhindrer HUSK. Jeg ville nok erstatte HUSK med en stor klat yoghurt fremfor mere mel, men i denne opskrift gør bananen jo bollerne klæ, så der går det nok uden HUSK, som i øvrigt er super sundt, fordi frøskallerne er så fiberholdige og derfor gode for maven.

  27. Josefine Larsen skriver

    13. maj 2014 kl. 20:09

    Hold nu op nogen fantastisk lækre boller – som har den helt rigtige konsistens – Tusinde tak for denne opskrift, har prøvet alt for mange boller uden mel nu, som slet ikke var mig, men de her er MUMS 🙂

  28. Malene skriver

    22. august 2014 kl. 11:49

    Rigtig lækre! 🙂
    Jeg havde ikke lige noget HUSK, så erstattede det med boghvedemel – Det fungerer fint 🙂

  29. Stina skriver

    31. maj 2015 kl. 18:14

    Jeg har bagt en dobbelt portion af bollerne i dag, men som med andet glutenfrit bagværk, blev de sprøde udenpå og klistrede indeni. De hævede heller ikke. Gør jeg noget galt?

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap