E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brigadeiros

25. august 2013 af Anne au Chocolat 57 kommentarer

brigadeiros

Da jeg i starten af sommeren rejste på mit livs eventyr til AMMAs kakaofarm i den brasilianske delstat Bahia, blev jeg også præsenteret for idéen om at bruge den rene 100% plade til at lave de klassiske brasilianske Brigadeiros, som består af kondenseret mælk, kakaopulver og smør. Da chokolademanden Diego Badaros søde medarbejder Mariana sagde, at hun havde fundet på at lave dem på 100% pladen og rullet i hakkede kakaonibs i stedet for chokoladekrymmel, vakte det min interesse. Jeg fik lokket opskriften ud af Mariana og har nu lavet dem herhjemme. Hver gang jeg bider i en brigadeiro, bliver jeg først mødt af knasende sprødhed fra de små kakaonibs, som smager i regnskoven i Brasilien. Det vækker i hvert straks en masse varme og livslykkelige minder fra det aromatiske kakaoland. Derefter oplever jeg den mest perfekte karamelbløde konsistens indeni. Som I kan se i opskriften nedenfor, er de ikke spor kringlede at lave. De er faktisk piece of cake! Man kan også trille dem i andet end kakaonibs – f.eks. kunne jeg godt tænke mig at prøve med ristede hasselnødder, kokos eller pistacier.

Men jeg tænker dobbelt op på chokoladet livsnydelse og sundhed, når jeg triller kuglerne i de hakkede kakaonibs. Kakaonibs er nemlig rige på antioxidanter, sunde fedstoffer, en masse essentielle mineraler og en række vitaminer.

Jeg kunne godt finde på at betragte brigadeiros som store vitaminpiller 🙂

briga briga1

Til ca. 30 brigadeiros:

1 dåse sødet kondenseret mælk (350 g – vej det gerne af)
1 plade AMMA 100%
75 g AMMA kakaonibs, blendet lidt finere

Hæld kondenseret mælk i en gryde og bræk 100% pladen i stykker (dette kan gøres direkte i posen – så man slipper for at gøre et skærebræt beskidt) og kom den i den kondenserede mælk. Varm blandingen op under omrøring ved middelvarme i ca. 10-12 minutter, til bunden af gryden kan ses, når man rører i blandingen. Hæld blandingen i en smurt form/form foret med bagepapir og køl den helt ned. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time. Tril kugler og vend dem i kakaonibs. Opbevarer dem på køl, til de skal nydes.

Ps. Jeg drømmer allerede om at tviste dem med Sri Lanka kanel og fintrevet appelsinskal  til jul 🙂

briga2

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: AMMA chocolate, Brigadeiros, chokoladetrøfler, kondenseret mælk

Previous Post: « Mynteis med chokostykker
Next Post: Konkurrence: Vind en tredagsbillet til Food Festival »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ranveg Clemmensen skriver

    17. september 2015 kl. 11:00

    Kan disse brigadeiros fryses?
    Venlig hilsen
    Ranveg Clemmensen

  2. Rie skriver

    31. december 2015 kl. 12:05

    Hej Anne
    Dejlig og inspirerende blog.
    Du skriver ovenover opskriften at Brigadeiros også indeholder smør, men i din opskrift er der ikke smør? De smager skønt uden, tænkte bare om du havde prøvet med smør også?
    Kh Rie

  3. Rie skriver

    31. december 2015 kl. 13:27

    Har prøvet med 80% Valrhona og nu med Amma 100%, begge udgaver er superlækre, men de bliver lige lidt bedre med 100%, konsistensen var perfekt, uhm lækkert. Skal indgå i nytårsdessert symfonien

  4. Sine skriver

    13. december 2017 kl. 18:06

    Hej.
    Vil man kunne bruge denne opskrift til at lave trøfler med karameliseret hvid chokolade også ? 😀

  5. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2017 kl. 11:24

    Hej Sine,
    Umiddelbart tænker jeg, at det bliver for sødt med kondenseret mælk. Men prøv 🙂

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. 14. december - brigadeiros med et tvist af jul - Anne au Chocolat siger:
    14. december 2016 kl. 08:52

    […] tre år siden bloggede jeg om nogle ret så fantastiske brasilianske chokoladetrøfler, kaldet brigadeiros, som er lavet med kondenseret mælk og mørk chokolade. Her har jeg givet dem et tvist af jul i […]

  2. That Chocolate Cake - med et sprødt AMMA tvist. - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:50

    […] i Brasilien, som udløste stor begejstring på Instagram og over 1111 likes (se her!). Lige som Brigadeiros opskriften har jeg fået denne af søde Mariana fra AMMA, som jeg mødte i Brasilien i juni måned. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap