E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mynteis med chokostykker

21. august 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

mynte

Lørdag var en meget sød dag. Jeg havde mine kusiner Rebecca og Benedikte, som går i 9. og 6. klasse, på besøg fra Vordingborg. De er lige som min anden kusine Asta udrustet med meget søde tænder. Det ligger vist til begge sider af familien. Vi måtte bare forbi kagehimlen hos min søde ven Nikolaos Strangas i hans Dessert Boutique på Åboulevarden, og vi var helt høje på kagekærlighed, da vi gik derfra. Ikke desto mindre havde jeg lovet dem, at vi skulle lege med min ismaskine (Musso Sorbetière) hjemme i lejligheden, så jeg havde aftenen forinden forberedt lidt myntemælk, som jeg sammen med pigerne tryllede om til en creme, inden den blev kørt til is på maskinen. Idéen til denne mynteis med chokolade stammer fra min fantastiske tid i køkkenet hos Arne Fusager og Birthe Sandager på køkkenskolen i Provence. Jeg bruger dog min egen “isbase” og puttede bare den mængde mynte og chokolade i, jeg fandt passende.

mynte1
Mynteis 
250 ml sødmælk
150 ml fløde
20 (store) mynteblade
80 g hjemmelavet vanillesukker (alternativt: 80 g sukker og korn af 1/4 stang vanille)
4 æggeblommer
100 g chokolade, finthakket (jeg brugte Caraïbe 66% fra Valrhona)

Dagen før isen laves: Bring sødmælk og fløde i kog og tilsæt myntebladene. Køl mælken ned og lad den trække med myntebladene natten over på køl.
Si derefter myntebladene fra. Pisk æggeblommer lyse og luftige sammen med vanillesukker. Bring myntemælken i kog igen og hæld hurtigt mælken over blommerne, mens der piskes godt og grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op til 83 grader. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned, ved at putte den ned i køkkenvasken fyldt med vand og isterninger. Køl cremen helt af (og gerne i køleskabet) inden den køres på ismaskinen. Tilsæt chokoladen til allersidst lige før isen er kørt færdig.
mynte2

Skrevet i: Is Tags: caraïbe, chokolade, ismaskine, Kunst og køkkentøj, musso sorbetière, mynte, mynteis, valrhona

Previous Post: « Kaffe- og chokolade(kage)smagning til Copenhagen Cooking
Next Post: Brigadeiros »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tanja Maria skriver

    21. august 2013 kl. 07:50

    Uhh, det ser lækkert ud! Lavede selv en chokolade-basilikum is henover sommeren, som blev absolut fantastisk! Skal sikkert prøve mynten som smagsvariant 😉
    Tak for inspirationen, Anne!

    Tanja

  2. Line skriver

    21. august 2013 kl. 08:17

    Kjaere Anne,
    Den mynteis vil jeg ha! Det er akkurat saadan en is jeg elsker. Mynte er min favoritturt!
    Jeg var ute med din mor paa mandag, vi hadde det saa hyggelig 🙂 Var saa fint aa se henne igjen. Ha en supersoed dag! KNUS

  3. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2013 kl. 08:15

    Kære Tanja Maria
    Den smager så godt 🙂

    kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2013 kl. 08:15

    Kære Line
    Den smagte også så godt! Når jeg kommer til Indien næste gang, må vi lave en mynte is 🙂

    kh Anne

  5. Mikkel skriver

    21. november 2013 kl. 16:29

    Hej Anne
    Hvilken ismaskine bruger du?

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2013 kl. 18:59

    Kære Mikkel
    Jeg prøver en Musso Sorbetière, købt i Kunst og Køkkentøj.
    Kh Anne

  7. Heidi skriver

    18. december 2013 kl. 19:30

    Hej Anne.

    Isen lyder rigtigt lækker!
    Jeg står desværre ikke inde med en ismaskine? Så findes der en anden måde at lave isen på.. Kan den lægges i fryseren eller?

    Mvh Heidi, og god onsdag aften

  8. Tobias Dirksen skriver

    26. november 2015 kl. 13:16

    Hvad hjælper det at sætte myntemælken i køleskabet natten over? Trækker det mere smag ud af myntebladene?

  9. Tobias Dirksen skriver

    29. november 2015 kl. 19:00

    Hvad hjælper det at lade myntebladene trække natten over? Trækker det mere smag ud af bladene?

  10. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:28

    Bingo! 🙂

  11. Josephine skriver

    7. maj 2017 kl. 13:37

    Hej.
    Jeg elsker mynte/chokolade is, men jeg har ingen ismaskine. Og har ikke plads i mit køkken til at anskaffe mig en. Kan isen kommes i fryseren på almindelig vis i stedet?
    Vh. Josephine

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:38

    Kære Josephine,
    Åh denne slags is er bare bedst med en ismaskine.
    Men du kan måske prøve at google parfaitis med mynte og chokolade – og så kommer der garanteret en opskrift frem, du kan lave uden ismaskine.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap