E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kaffe- og chokolade(kage)smagning til Copenhagen Cooking

19. august 2013 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

chokokaffe

Næste torsdag den 29. august afholder Jonas Astrup og jeg en super lækker og sjov kaffe- og chokoladesmagning på mikroristeriet Copenhagen Roaster i Valby i forbindelse med Copenhagen Cooking. Vi skal cuppe Estate Coffee kaffer fra Kenya i henholdsvis postevand og kildevand og smage på de øk0logiske AMMA chokolader (og chokoladekager!).

Jonas har flere af jer nok mødt her på bloggen før. Han er min bagenørdede, fødevarevidenskabsstuderende ven, som brillerede med sine ølandshvedeboller og -brød lige her. Derudover er han en eminent barista og kaffesmager.

I kan læse meget mere om arrangementet og melde jer til her via Meyers Madhus.

Det kunne være hyggeligt at smage på kaffe og chokolade(kager) sammen med jer 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: AMMA, copenhagen cooking, Estate

Previous Post: « Blondies med lime og hindbær
Next Post: Mynteis med chokostykker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    19. august 2013 kl. 12:01

    Jaaaaa, jeg vil smage paa kaffe og sjokolade sammen med deg 🙂 Saa kunne jeg ha lyttet til dine ekspertkommentarer 🙂 Det hadde vaert superfint! Saa soed du er paa bildet:-)
    Takk for gavene! Fikk dem av din mor i dag! Du er SUPERSOED! 🙂 KNUS!

  2. Karoline skriver

    19. august 2013 kl. 19:47

    Kære Anne, nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at skrive til dig, om noget jeg er sikker på du slet ikke er klar over(for så havde du helt sikkert gjort noget ved det).
    Det er nemlig sådan, at når man trykker ind på din blog via. bloglovin bliver man altid sendt til side to på din blog, og det ville jo være skønt hvis det var sådan at man ikke behøver klikke på forsiden, hver gang jeg din skønne blog tjekkes, og jeg er sikker på at der er andre der er enige 🙂
    Mandagshilsner fra Karoline

  3. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2013 kl. 06:27

    Kære Line,
    Du er sød! Har du fået set mor, efter hun er kommet tilbage til Indien? 🙂

    Kram

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2013 kl. 06:28

    Kære Karoline
    Tak for info! 🙂
    Jeg må lige se, hvad jeg kan gøre ved det! Det skal da laves om i hvert fald!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap