E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Le croissant, mon amour!

16. november 2010 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

DSC_3849

I skrivende stund er der kun 34 dage tilbage af mit parisiske eventyr i denne omgang. Derfor laver jeg lige et lille indlæg dedikeret til den spiselige franske genstand, jeg formentlig kommer til at savne mest, når jeg er vendt hjem til København. Croissanten – eller CROISSANTERNE, for gud hvor har jeg indtaget mange! (og hvor skal jeg nå at spise mange flere inden den 21. december).

Fælles for alle de dejlige franske croissanter er, at smagen af SMØR er gennemtrængende, hvilket jeg elsker! Hvis man ikke holder af smør, skal man ikke spise croissanter – i hvert fald ikke på fransk jord!

Billederne viser de to croissanter, jeg har været gladest for. Den øverste er fra Lyon og den nederste fra Paris hos Julien-bageren i 1.arrondissement. Begge to var skønt sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. Selvom alle croissanter hernede har den gode smag af smør, halter en stor del af dem langt bagud de to illustrerede croissanter, hvad angår sprødhed.

Men altså, jeg glæder mig nu også til at komme hjem til DK og lave Pierre Hermé’s croissanter igen. De er sprøde og bløde og smager af SMØR.

DSC_3673

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: bagere, croissant, Paris, smør

Previous Post: « De sødeste sager i Paris og omegn
Next Post: Det var da en mærkelig snegl… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou skriver

    16. november 2010 kl. 11:20

    Åh, jeg kan ikke tåle at se de billeder – jeg får SMØR-abstinenser 🙂

  2. Anja skriver

    16. november 2010 kl. 11:29

    Åhh Anne,
    Jeg kunne leve af croissanter, hvis ikke det var fordi jeg tog på bare jeg kigger på dem … men MUMS.
    Jeg har forresten været i KBH og har endelig fået min første Macaroon. Det var en Nikolaos Strangas (en med hindbær/lakrids og en med cappucino) og hold da op de var gode. Så tak for beskrivelsen her på bloggen, det var den der gav inspiration til at købe dem i Magasin.
    Kram Anja

  3. Mette Lindgaard Eriksen skriver

    16. november 2010 kl. 17:20

    Den øverste ser lækker ud og ligner meget din hjemmebagte – glæder mig til opskrift, når du er i dk igen 😉

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2010 kl. 17:36

    Hehe Malou, vi er smør-addicts! 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2010 kl. 17:37

    Kære Anja,
    Tak for dejlig hilsen 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2010 kl. 17:37

    Kære Mette,
    Opskriften er lige her:
    https://anneauchocolat.dk/?p=238

    🙂

  7. Kristina skriver

    16. november 2010 kl. 18:30

    Croissanter er det bedste jeg ved! Og du har ret; jeg har endnu ikke fundet et sted i København som laver fantastiske croissanter! Jeg har længe haft lyst til at bage mine egne og nu har jeg da fundet en opskrift at gå efter. Det er ellers dejligt at høre at du nyder livet i Paris! Kh fra Kristina

  8. Mette Lindgaard Eriksen skriver

    17. november 2010 kl. 12:51

    Mmh tak 🙂

  9. Camilla skriver

    27. marts 2012 kl. 08:26

    Hold da op en lækker opskrift. Jeg ved godt posten her er gammel, men faldt lige over den. Den er da helt utrolig lækker!

  10. Anna skriver

    27. august 2014 kl. 13:36

    Hej Anne

    Har du nogen tips til, hvor man kan finde gode croissanter i København?

    – Anna

Trackbacks

  1. Le croissant, mon amour! | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    16. november 2010 kl. 11:34

    […] Read more: Le croissant, mon amour! […]

  2. Le croissant, mon amour! siger:
    28. december 2010 kl. 04:57

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap