E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Le croissant, mon amour!

16. november 2010 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

DSC_3849

I skrivende stund er der kun 34 dage tilbage af mit parisiske eventyr i denne omgang. Derfor laver jeg lige et lille indlæg dedikeret til den spiselige franske genstand, jeg formentlig kommer til at savne mest, når jeg er vendt hjem til København. Croissanten – eller CROISSANTERNE, for gud hvor har jeg indtaget mange! (og hvor skal jeg nå at spise mange flere inden den 21. december).

Fælles for alle de dejlige franske croissanter er, at smagen af SMØR er gennemtrængende, hvilket jeg elsker! Hvis man ikke holder af smør, skal man ikke spise croissanter – i hvert fald ikke på fransk jord!

Billederne viser de to croissanter, jeg har været gladest for. Den øverste er fra Lyon og den nederste fra Paris hos Julien-bageren i 1.arrondissement. Begge to var skønt sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. Selvom alle croissanter hernede har den gode smag af smør, halter en stor del af dem langt bagud de to illustrerede croissanter, hvad angår sprødhed.

Men altså, jeg glæder mig nu også til at komme hjem til DK og lave Pierre Hermé’s croissanter igen. De er sprøde og bløde og smager af SMØR.

DSC_3673

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: bagere, croissant, Paris, smør

Previous Post: « De sødeste sager i Paris og omegn
Next Post: Det var da en mærkelig snegl… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou skriver

    16. november 2010 kl. 11:20

    Åh, jeg kan ikke tåle at se de billeder – jeg får SMØR-abstinenser 🙂

  2. Anja skriver

    16. november 2010 kl. 11:29

    Åhh Anne,
    Jeg kunne leve af croissanter, hvis ikke det var fordi jeg tog på bare jeg kigger på dem … men MUMS.
    Jeg har forresten været i KBH og har endelig fået min første Macaroon. Det var en Nikolaos Strangas (en med hindbær/lakrids og en med cappucino) og hold da op de var gode. Så tak for beskrivelsen her på bloggen, det var den der gav inspiration til at købe dem i Magasin.
    Kram Anja

  3. Mette Lindgaard Eriksen skriver

    16. november 2010 kl. 17:20

    Den øverste ser lækker ud og ligner meget din hjemmebagte – glæder mig til opskrift, når du er i dk igen 😉

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2010 kl. 17:36

    Hehe Malou, vi er smør-addicts! 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2010 kl. 17:37

    Kære Anja,
    Tak for dejlig hilsen 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2010 kl. 17:37

    Kære Mette,
    Opskriften er lige her:
    https://anneauchocolat.dk/?p=238

    🙂

  7. Kristina skriver

    16. november 2010 kl. 18:30

    Croissanter er det bedste jeg ved! Og du har ret; jeg har endnu ikke fundet et sted i København som laver fantastiske croissanter! Jeg har længe haft lyst til at bage mine egne og nu har jeg da fundet en opskrift at gå efter. Det er ellers dejligt at høre at du nyder livet i Paris! Kh fra Kristina

  8. Mette Lindgaard Eriksen skriver

    17. november 2010 kl. 12:51

    Mmh tak 🙂

  9. Camilla skriver

    27. marts 2012 kl. 08:26

    Hold da op en lækker opskrift. Jeg ved godt posten her er gammel, men faldt lige over den. Den er da helt utrolig lækker!

  10. Anna skriver

    27. august 2014 kl. 13:36

    Hej Anne

    Har du nogen tips til, hvor man kan finde gode croissanter i København?

    – Anna

Trackbacks

  1. Le croissant, mon amour! | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    16. november 2010 kl. 11:34

    […] Read more: Le croissant, mon amour! […]

  2. Le croissant, mon amour! siger:
    28. december 2010 kl. 04:57

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap