E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De sødeste sager i Paris og omegn

1. november 2010 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Først og fremmest vil jeg med hånden på hjertet indrømme, at jeg er en lidt dårlig blogger hernede i Paris. Der sker stadig bare alt for meget og tiden flyver stadig bare for hurtigt afsted. Nu er der under to måneder til, jeg er tilbage på dansk jord, og jeg føler, at jeg endnu mangler at smage så meget her i byernes by. Jeg har dog smagt meget!! I dette indlæg viser jeg lidt af de mange søde sager, jeg har spist siden sidste blogindlæg! 🙂

DSC_3796Denne lækre dessert fik jeg med min mor på den dejlige restaurant La Régalade. Det var en slags blommecrumble med saltet karamel. Stegte blommer, sprød crumble på toppen, karamelis med et lækkert drizzle af ekstra karamel øverst. Miam det var godt. Efter desserten fik vi en madeleinekage hver – mor kunne ikke mere, så jeg måtte spise begge to 🙂

DSC01232

Jeg fik en smuk pistaciekage på mit stamsted Merce and the Muse i det nordlige Marais-kvarter i Paris. Den blev spist på en skøn eftermiddag for et par uger siden, hvor jeg har taget en masse danske venner med – a danish invasion. Det var så hyggeligt!

DSC01234

Søde Simone fik denne svampede chokoladekage med pistacie – og ja selvfølgelig smagte jeg den.

DSC_3830I sidste uge var jeg i Lyon og fik blandt fingrene i disse to macarons fra Sève på det overdådige marked Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Den ene var “au chocolat” og den anden var “caramel au beurre salé”. Mmm.. de var fantastiske og hvor jeg dog elsker saltet karamel (i skrivende stund spiser jeg faktisk en karamel med fleur de sel, jeg lige har købt en dåse af på chokolademessen Le Salon du Chocolat her i Paris) . En af de andre dage vendte jeg tilbage for at prøve en af deres macarons salés med foie gras. Den var interessant, men jeg er glad for, at jeg også købte en “aux pommes tarte tatin” til at søde ganen med bagefter.

 

En anden dag i Lyon stod den på frokost på en hyggelig lille restaurant Daniel et Denise , hvor jeg sluttede af med en dejlig crème brûlée. Efter min smag havde de sparet lidt for meget på vanillekornene, men crèmens konsistens og den karamelliserede sukkers sprødhed sad lige i skabet.

DSC_3846

Og så prøvede jeg for alvor noget nyt. Brioche med hvide chokolade stykker i. For søren da, det var godt! Og slet ikke for meget, hvilket jeg havde frygtet!:)

DSC_3908Og helt generelt har jeg bare svært ved at gå forbi en bager om morgenen uden at købe en pain aux raisins eller en suisse, som er en slags pain au chocolat bare lidt fladere og så med konditorcrème i sammen med chokoladen. Mmm…

DSC_3966

Skrevet i: Uncategorized Tags: blommer, brioche, caramel au beurre salé, crème brûlée, crumble, hvid chokolade, karamel, macarons, pains aux raisins

Previous Post: « Gâteau à la banane
Next Post: Le croissant, mon amour! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou skriver

    1. november 2010 kl. 23:54

    Åh, jeg får mundvand af at læse det her. Sikke en masse lækkerier 🙂

  2. Lene skriver

    2. november 2010 kl. 21:46

    Det du kalder en suedois hedder normalt un pain au chocolat aux amandes. Det er un pain au chocolat der ikke er blevet solgt dagen før og så bliver forbedret en lille smule med lidt kagecreme i midten. Croissanterne kan blive behandlet på samme måde.

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2010 kl. 23:10

    Kære Malou,
    jeg bliver også helt sulten selv lige nu 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2010 kl. 23:13

    Kære Lene,
    Alle de franske bagere jeg har besøgt har haft “suedois” som navnet på deres flade “pain au chocolat” med pépites de chocolat og crème pâtissière. Og altså IKKE noget med mandler

  5. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2010 kl. 21:46

    Kære Lene (igen)
    Jeg har lavet en fejl. Jeg mente en “suisse”! Det er rettet nu 🙂

  6. Louise skriver

    16. november 2010 kl. 20:55

    Det er da virkelig det mest mundvandsdrivende (er der noget der hedder det?) indlæg jeg længe har set! Hold da helt op nogle lækkerier! Jeg ville tage mindst 20 kg på, hvis jeg skulle opholde mig længere tid i la France…:)

Trackbacks

  1. De sødeste sager i Paris og omegn | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    2. november 2010 kl. 02:08

    […] View post: De sødeste sager i Paris og omegn […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap