E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De sødeste sager i Paris og omegn

1. november 2010 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Først og fremmest vil jeg med hånden på hjertet indrømme, at jeg er en lidt dårlig blogger hernede i Paris. Der sker stadig bare alt for meget og tiden flyver stadig bare for hurtigt afsted. Nu er der under to måneder til, jeg er tilbage på dansk jord, og jeg føler, at jeg endnu mangler at smage så meget her i byernes by. Jeg har dog smagt meget!! I dette indlæg viser jeg lidt af de mange søde sager, jeg har spist siden sidste blogindlæg! 🙂

DSC_3796Denne lækre dessert fik jeg med min mor på den dejlige restaurant La Régalade. Det var en slags blommecrumble med saltet karamel. Stegte blommer, sprød crumble på toppen, karamelis med et lækkert drizzle af ekstra karamel øverst. Miam det var godt. Efter desserten fik vi en madeleinekage hver – mor kunne ikke mere, så jeg måtte spise begge to 🙂

DSC01232

Jeg fik en smuk pistaciekage på mit stamsted Merce and the Muse i det nordlige Marais-kvarter i Paris. Den blev spist på en skøn eftermiddag for et par uger siden, hvor jeg har taget en masse danske venner med – a danish invasion. Det var så hyggeligt!

DSC01234

Søde Simone fik denne svampede chokoladekage med pistacie – og ja selvfølgelig smagte jeg den.

DSC_3830I sidste uge var jeg i Lyon og fik blandt fingrene i disse to macarons fra Sève på det overdådige marked Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Den ene var “au chocolat” og den anden var “caramel au beurre salé”. Mmm.. de var fantastiske og hvor jeg dog elsker saltet karamel (i skrivende stund spiser jeg faktisk en karamel med fleur de sel, jeg lige har købt en dåse af på chokolademessen Le Salon du Chocolat her i Paris) . En af de andre dage vendte jeg tilbage for at prøve en af deres macarons salés med foie gras. Den var interessant, men jeg er glad for, at jeg også købte en “aux pommes tarte tatin” til at søde ganen med bagefter.

 

En anden dag i Lyon stod den på frokost på en hyggelig lille restaurant Daniel et Denise , hvor jeg sluttede af med en dejlig crème brûlée. Efter min smag havde de sparet lidt for meget på vanillekornene, men crèmens konsistens og den karamelliserede sukkers sprødhed sad lige i skabet.

DSC_3846

Og så prøvede jeg for alvor noget nyt. Brioche med hvide chokolade stykker i. For søren da, det var godt! Og slet ikke for meget, hvilket jeg havde frygtet!:)

DSC_3908Og helt generelt har jeg bare svært ved at gå forbi en bager om morgenen uden at købe en pain aux raisins eller en suisse, som er en slags pain au chocolat bare lidt fladere og så med konditorcrème i sammen med chokoladen. Mmm…

DSC_3966

Skrevet i: Uncategorized Tags: blommer, brioche, caramel au beurre salé, crème brûlée, crumble, hvid chokolade, karamel, macarons, pains aux raisins

Previous Post: « Gâteau à la banane
Next Post: Le croissant, mon amour! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou skriver

    1. november 2010 kl. 23:54

    Åh, jeg får mundvand af at læse det her. Sikke en masse lækkerier 🙂

  2. Lene skriver

    2. november 2010 kl. 21:46

    Det du kalder en suedois hedder normalt un pain au chocolat aux amandes. Det er un pain au chocolat der ikke er blevet solgt dagen før og så bliver forbedret en lille smule med lidt kagecreme i midten. Croissanterne kan blive behandlet på samme måde.

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2010 kl. 23:10

    Kære Malou,
    jeg bliver også helt sulten selv lige nu 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2010 kl. 23:13

    Kære Lene,
    Alle de franske bagere jeg har besøgt har haft “suedois” som navnet på deres flade “pain au chocolat” med pépites de chocolat og crème pâtissière. Og altså IKKE noget med mandler

  5. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2010 kl. 21:46

    Kære Lene (igen)
    Jeg har lavet en fejl. Jeg mente en “suisse”! Det er rettet nu 🙂

  6. Louise skriver

    16. november 2010 kl. 20:55

    Det er da virkelig det mest mundvandsdrivende (er der noget der hedder det?) indlæg jeg længe har set! Hold da helt op nogle lækkerier! Jeg ville tage mindst 20 kg på, hvis jeg skulle opholde mig længere tid i la France…:)

Trackbacks

  1. De sødeste sager i Paris og omegn | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    2. november 2010 kl. 02:08

    […] View post: De sødeste sager i Paris og omegn […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap