Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

De sødeste sager i Paris og omegn

1. november 2010 af Anne au Chocolat

Først og fremmest vil jeg med hånden på hjertet indrømme, at jeg er en lidt dårlig blogger hernede i Paris. Der sker stadig bare alt for meget og tiden flyver stadig bare for hurtigt afsted. Nu er der under to måneder til, jeg er tilbage på dansk jord, og jeg føler, at jeg endnu mangler at smage så meget her i byernes by. Jeg har dog smagt meget!! I dette indlæg viser jeg lidt af de mange søde sager, jeg har spist siden sidste blogindlæg! 🙂

DSC_3796Denne lækre dessert fik jeg med min mor på den dejlige restaurant La Régalade. Det var en slags blommecrumble med saltet karamel. Stegte blommer, sprød crumble på toppen, karamelis med et lækkert drizzle af ekstra karamel øverst. Miam det var godt. Efter desserten fik vi en madeleinekage hver – mor kunne ikke mere, så jeg måtte spise begge to 🙂

DSC01232

Jeg fik en smuk pistaciekage på mit stamsted Merce and the Muse i det nordlige Marais-kvarter i Paris. Den blev spist på en skøn eftermiddag for et par uger siden, hvor jeg har taget en masse danske venner med – a danish invasion. Det var så hyggeligt!

DSC01234

Søde Simone fik denne svampede chokoladekage med pistacie – og ja selvfølgelig smagte jeg den.

DSC_3830I sidste uge var jeg i Lyon og fik blandt fingrene i disse to macarons fra Sève på det overdådige marked Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Den ene var “au chocolat” og den anden var “caramel au beurre salé”. Mmm.. de var fantastiske og hvor jeg dog elsker saltet karamel (i skrivende stund spiser jeg faktisk en karamel med fleur de sel, jeg lige har købt en dåse af på chokolademessen Le Salon du Chocolat her i Paris) . En af de andre dage vendte jeg tilbage for at prøve en af deres macarons salés med foie gras. Den var interessant, men jeg er glad for, at jeg også købte en “aux pommes tarte tatin” til at søde ganen med bagefter.

 

En anden dag i Lyon stod den på frokost på en hyggelig lille restaurant Daniel et Denise , hvor jeg sluttede af med en dejlig crème brûlée. Efter min smag havde de sparet lidt for meget på vanillekornene, men crèmens konsistens og den karamelliserede sukkers sprødhed sad lige i skabet.

DSC_3846

Og så prøvede jeg for alvor noget nyt. Brioche med hvide chokolade stykker i. For søren da, det var godt! Og slet ikke for meget, hvilket jeg havde frygtet!:)

DSC_3908Og helt generelt har jeg bare svært ved at gå forbi en bager om morgenen uden at købe en pain aux raisins eller en suisse, som er en slags pain au chocolat bare lidt fladere og så med konditorcrème i sammen med chokoladen. Mmm…

DSC_3966

Skrevet i: Uncategorized Tags: blommer, brioche, caramel au beurre salé, crème brûlée, crumble, hvid chokolade, karamel, macarons, pains aux raisins

Previous Post: « Gâteau à la banane
Next Post: Le croissant, mon amour! »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap