E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Le pain aux raisins

25. oktober 2009 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

P1010533

Billedet her stammer fra sidste uges ferie i Nice. Jeg tog mange billeder og flest af mad og vin. Derfor ville jeg uden videre kunne poste en masse af dem her. Det gør jeg imidlertid ikke.
Jeg har udvalgt det her af 3 grunde:

1) for at vise jer, hvordan en “wienerbrødssnegl” ser ud i Frankrig.

2) for at vise jer endnu en sød ting, crème pâtissière (jfr. sidste blogindlæg) indgår i.

3) for at fortælle jer, at sneglen (pain aux raisins) er min yndlingsspise på det franske morgenbord.

Hvis man ser bort fra rosiner, ligner denne franske snegl ved første øjekast meget en dansk snegl. Dens bagte dej har samme  ‘flakiness’ og samme gyldne overflade som den danskes. Og hvis vi ser bort fra hele diskussionen om, at jeg generelt mener, at fransk “wienerbrødsdej” ( og croissantdej) i kvalitet og smag er klasser foran dansk wienerbrødsdej og danskernes forsøg på croissanter, fordi at størstedelen af dejens fedt i Frankrig rent faktisk stammer fra SMØR, i modsætning til margarine som flittigt bruges hos bagerne i DK, så ses den store forskel på en fransk og en dansk snegl i fyldet.
Den franske snegls fyld består af førnævnte crème pâtissière og rosiner, hvor fyldet i den klassisk danske kanelsnegl er en kanelremonce. Mange har et forskrækket forhold til rosiner i kager og søde sager, men jeg synes, rosiner er en lækker ekstra smag og saftighed, hvilket især kommer til sin ret i denne snegl.

Lov mig at I prøver den næste gang, I er på fransk jord!

Skrevet i: Uncategorized Tags: fransk, kagecreme, rosiner, wienerbrød

Previous Post: « En lille æbletærte
Next Post: Mae West citeret: »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Klidmoster skriver

    3. november 2009 kl. 07:55

    *bukker* dejligt at møde en der også skriver SMØR med stort 😀

  2. anneauchocolat skriver

    3. november 2009 kl. 17:48

    🙂 dejligt at møde dig også!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap