E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

‘Lykken er chokolade’ er kommet på gaden!

2. marts 2014 af Anne au Chocolat 28 kommentarer

lykkenerchokolade

I tirsdags blev det langt om længe dagen, hvor ‘Lykken er chokolade’ kom på gaden. Maja og jeg fejrede det bogsignering, søde sager på bordet og bobler i glasset på Atelier September sammen med alle vores dejlige venner og familie samt en masse kære læsere. Vi kunne måske godt have valgt at større sted, men vi kunne alligevel ikke uddelegere bogsigneringen til andre, og min seje ven Frederik Bille Brahe fra Atelier September ytrede, at han var klar til at gøre det hele igen, da vi ryddede op om aftenen. De stemningsfyldte billeder fra vores dejlige eftermiddag er knipset af min søde veninde Camilla, som har en dejlig kageblog. Camilla har også bidraget til ‘Lykken er chokolade’ med en hvid chokolade cheesecake opskrift, som er verdens bedste. There, I said it! Vi blev i sin tid veninder, da hun vandt 1 kg Ivoire i en konkurrence på bloggen. Og nu er jeg både chokolademoster og fadder til hendes lille datter Elin på fem måneder. Det lyder næsten som noget, der burde indledes med “Der var engang..”. I hvert fald en meget sød og lykkelig historie! 🙂

lykkenerchokolade1 lykkenerchokolade2 lykkenerchokolade3 lykkenerchokolade4 lykkenerchokolade5

Skrevet i: Uncategorized Tags: Anne au Chocolat, Atelier September, chocolat, kogebog, Lykken er chokolade

Previous Post: « Lykken er at få chokolade smurt i ansigtet
Next Post: Vi signerer ‘Lykken er chokolade’ på Chokoladefestivalen i weekenden! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. A+K/Venterpaavin skriver

    2. marts 2014 kl. 19:30

    Tillykke – sikke et kagebord! Det ser bare skønt og hyggeligt ud.

    – Anne

  2. Lene skriver

    2. marts 2014 kl. 19:41

    Normalt er jeg ret glad for at bo i Vestjylland, men indimellem så er det, for nu at sige det på godt jysk, ret træls – især når man rigtigt godt kunne tænke sig at møde sådan er par søde og dygtige piger in person…
    Jeres bog ser rigtig spændende ud og den er på ønskesedlen. Tillykke med den 🙂

  3. Piskeriset skriver

    2. marts 2014 kl. 19:55

    Skønne skønne billeder! Glæder mig til at se bogen – og håber, vi ses til chokoladefestivalen 🙂

  4. Jonna skriver

    2. marts 2014 kl. 20:01

    Ih, hvor ser og lyder det bare som en lykkelig god dag;-)
    Glæder mig til at få fingre i bogen:-)
    Kh Jonna

  5. Dorte/familiefletninger skriver

    2. marts 2014 kl. 21:21

    Stort tillykke med udgivelsen. Jeg ser frem til at se den. Billederne lover ihvertfald godt.

  6. Nadja - Cinnamon, please skriver

    2. marts 2014 kl. 21:42

    Åh, jeg ville så gerne have været med til receptionen! Men der er altså pokkers langt fra Sønderjylland til sjælland, haha. Jeg glæder mig også usandsynligt til at se bogen – den ser så god ud! 🙂

    Kærlige hilsner
    Nadja

  7. Line skriver

    3. marts 2014 kl. 06:19

    Kjaere Anne!
    Saa fantastisk! Det ser ut som om det kom riktig mange mennesker til deres release party! Til lykke! Jeg er saa glad paa dine vegne soede Anne! Du fortjener all den lykke og suksess som finnes i verden! 🙂 Haaber ogsaa din bog vil bli tilgjengelig i Norge, min mor vil gjerne kjoebe den 🙂 Nyd din suksess videre kjaere Anne! Kos deg! (som vi sier paa norsk 🙂 ) Stor sjokoladeknus fra Line

  8. Marian skriver

    3. marts 2014 kl. 08:41

    Stort tillykke med bogudgivelsen og den fine signerings-fest. Det er virkelig godt gået… bogen ser så flot ud og jeg glæder mig til at få nallerne i den.

  9. Malene H skriver

    3. marts 2014 kl. 09:30

    Stort tillykke! Jeres bog ser fortryllende lækker ud 🙂

  10. Pia L. Hansen skriver

    3. marts 2014 kl. 11:15

    Jeg kom lige i tanke om at jeg har et tilgodebevis til en boghandel – må da fluks afsted og have fat i jeres bog 🙂

  11. Anne-Marie skriver

    3. marts 2014 kl. 13:57

    Fik bogen i fredags og det var dog en herlig måde at indlede weekenden på. Stort tillykke med den. Bogen er bare så enorm lækker. Og der er til mange himmerigsmundfulde i den.

    Kærlig hilsen
    Anne-Marie

  12. Lotte Høeg skriver

    3. marts 2014 kl. 17:22

    Tillykke med bogen! Jeg har allerede kastet mig over en opskrift på cookies fra bogen, og de er fantastiske!

  13. Clara skriver

    4. marts 2014 kl. 12:05

    Hej Anne

    Først og fremmest kæmpe tillykke med bogen! Jeg har allerede fået fingre i den og synes at den er helt fantastisk!

    Har dog lige et helt andet spørgsmål til dig: Når du laver ganache, hvordan beslutter du dig så for hvordan forholdet mellem de forskellige ingredienser skal være i forhold til hvor flydende/fast ganachen skal være? Og hvad er forskellen mellem at bruge mindre fløde (som jeg gætter på gør den mere flydende) eller bruge glukose (som jeg gætter på gør den mere fast)?
    Ja, egentlig prøver jeg bare på at komme til at kende ganachen lidt bedre 🙂

  14. Clara skriver

    4. marts 2014 kl. 12:12

    – Og lige et enkelt spørgsmål mere: hvad er forskellen på om man smelter chokoladen først eller ikke gør?
    Så nu skal jeg nok stoppe 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:01

    Kære Anne
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:01

    Kære Lene
    Tusind tak skal du have! Jeg glæder mig til, at du får bogen 🙂
    kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:02

    Kære Piske
    TAK skal du have! Vi ses på festivalen! 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:02

    Kære Jonna
    Det lyder så godt 🙂
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:02

    Kære Dorte
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:03

    Kære Nadja
    Du er så sød 🙂
    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:03

    Kære Line
    Jeg sørger for, at mor får en bog med til dig næste gang 🙂
    Kram herfra <3

  22. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:03

    Kære Marian
    Tusind tak! Det er lidt vildt ja 🙂
    kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:04

    Kære Malene
    Mange tak 🙂
    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:04

    Kære Pia
    Det lyder godt 😉
    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:04

    Kære Anne-Marie
    Dejligt at høre. Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:04

    Kære Lotte
    Det lyder bare godt 🙂 TAK!
    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:06

    Kære Clara
    TAK skal du have 🙂
    Jo mere chokolade der er i en ganache, jo mere fast bliver den 🙂
    Kh Anne

  28. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2014 kl. 10:07

    Kære Clara
    Valrhona smelter altid deres chokolade først inden ganachen laves for at skabe en deres rigtige emulsion. Men jeg gør det ikke altid. Til gengæld er det en god idé at stavblende sin ganache til sidst 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap