Som I ved, er jeg i Spanien denne weekend, og jeg nyder det – ren afslapning. Solen stråler, og vi spiste frokost på terrassen i går. Forhåbentlig også i dag!
Helt rutinemæssigt puttede jeg en masse poser mandelmel ned i indkøbskurven, da vi besøgte vores lokale supermarked i går. Det gør jeg altid, fordi mandelmel er en del billigere at købe sydpå, og fordi det er en af de eneste “cheats”, jeg tillader mig at bruge i det søde køkken. Selvom der er noget ganske særligt og hyggeligt over at smutte mandler (det gør jeg med glæde til ris à l’amanden hvert år til jul), og jeg absolut heller intet har imod at blende mandler, så er mandelmel altså bare vidunderligt nemt, hvis man skal bruge en lille portion til en kage eller til macarons. Og jeg nyder det også drysset på havregrøden om morgenen sammen med den aromastiske Sri Lanka kanel.
Som førnævnt har jeg allerede købt en del poser hernede, og seks af dem fik jeg lyst til give til jer som en lille gave, der kan forsøde jeres jul endnu mere. Der er 125 g i poserne, så jeg tænker, at 3 af jer kan vinde 2 poser – det vil sige 250 g i alt. De seks poser ses på billederne i indlægget parvis sammen vores timianbuske, rosmarinbuske og vores lyseblå vand 🙂
Det ville glæde mig, hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, fordi jeg selv er så stor en fan af mandelmel. Alt I skal gøre er at fortælle mig i kommentarfeltet, hvilke kager eller andre søde sager, I ville bruge mandelmelet til at kreere. Mandag aften kårer jeg vinderne ud fra de bedste fortællinger. Og så sender jeg en Anne au Chocolat-julepakke til jer, formentlig også med lidt chokolade i. Jeg ser frem til at høre fra jer. God weekend, søde læsere!
Lotte skriver
Jeg ville (langt om længe) kaste mig ud i at lave macarons!
Benedikte Capion skriver
Oven på dit “sådan laver man perfekt ganache”-indlæg, så tror jeg, at jeg vil prøve at lave macarons. Det har jeg virkelig længe godt kunne tænke mig at lave. Og så er mandelmel bare “desværre” noget, som min studenterøkonomi normalt ikke rigtig bifalder – så det vil være fantastisk at vinde denne konkurrence!! 🙂
Hanne Jessen skriver
Ville straks gå igang med årets vanillekranse med mit polynesiske vanille. Ha` en god dag. Hanne 🙂
Ninett Lohse skriver
Hej Anne.
Udover macarons(min mund løber allerede i vand), ville jeg prøve at lave en lækker chokoladekage(efter hovedet), selvfølgelig med Valrhona chokolade. Elsker simpelthen chokolade. Så derfor håber jeg at være en af de heldige. Jeg forestiller mig at mandelmel vil passe godt til mit lille forsøg.
Venlig hilsen Ninett
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Kære Anne…..Hvor lyder det skønt med weekend i Spanien og flirten med solen og livet på terrassen!!!!det åbner minder i mig fra vores tur i Andalusien i sept…. Når jeg bruger mandelmel plejer jeg at blende mandlerne på en gammel kaffekværn og det kan den godt, men det er svært at få det hele ud og rengøringen af den er et kapitel for sig….men hvis mandelmel skal købes i 50 g poser ..kan min tålmodighed godt strækkes til det ekstra arbejde…Der hvor jeg bruger mest mandelmel er til min mandellagkage m/chokolade-orangecreme….den tror jeg lige er noget for dig…5 æggehvider….250 g sukker….250 g blendede mandler!!! Fyld: 1/4 l piskefløde….saft og skal af 1 appelsin eller (efter smag)….100 g halvbitter chokolade.
Pisk æggehviderne meget stive, pisk herefter sukker i lidt efter lidt. Vend forsigtigt mandelmelet i marengsen. Smør 2 springforme godt, og fordel mandelmassen i formene.
Bages ved 175 g i ca. 45 min midt i ovnen.
Fløden piskes stiv og smeltet chokolade (helt afkølet) appelsinsaft og skal røres i.
Når bundene er kolde – lægges de sammen med cremen. Kagen kan pyntes med kiwi eller appelsinskiver og pyntechokolade…sprøjtes evt. med flødeskum….Bundene er fryseegnet…..
En rigtig god mazarinkage fås kun med mandelmel….
200 g sukker…150 g mandelmel….2 te bagepulver…skal af 1 citron og 1 appelsin…4 æg og sidst 150 ml. olivenolie….bages v.200 g i ca.35 min …den kan stå i køleskab i mange dage uden at “miste” Den er også fryseegnet og hurtig at tø op…..glaseres med den chokolade man bedst kan lide……”Det er måske ikke de vise sten” angående opskrifter jeg leverer ,,,,men gode gamle klassikere der aldrig forgår…..Kærlige tanker fra mandelblenderen….
Käthe Vestereng skriver
Hej Anne
Først vil jeg lige sige, at jeg er vild med din hjemmeside. Den giver så meget inspiration.
Jeg vil også være så glad hvis jeg vinder en pose mandelmel, da jeg længe har tænkt på at jeg ville prøve det.
Det jeg vil bruge mandelmelet til, vil vær de små Macorons jeg jeg længe har tænkt på at jeg ville kaste mig ud i.
Ligeledes vil prøve at bruge dem i hindbærsnitter. Min kære husbond elsker hindbærsnitter, og jeg er sikker på at det vil give dem lidt eksklusivt pift med lidt mandelmel.
Håber jeg vinder og endnu en gang tak for din inspiration
Hilsen Käthe
Ida KB skriver
Jeg ville bruge dem til macaroons (som jeg ALDRIG har turdet vove mig ud i før!) og konfekten til jul. Namnamnam
Trine Sørensen skriver
Hejsa 🙂 Jeg ville nok bruge mandelmelet til min morgenmad! Jeg elsker at lave, tja, hvad skal man kalde det, morgenting på panden. Jeg blander havregryn, hvedemel, mælk, lidt olie, kanel, evt appelsinsaft, bagepulver og steger det sprødt på panden. Det er faktisk lidt som en blanding af pandekager og rösti, og opstod mest fordi jeg ville lave en dessert, men bestemt ikke ville ned og handle. Jeg tror virkelig at mandelmelet ville komplimentere de andre smage, og gøre mine morgenmadsting endnu bedre end de allerede er (Haha, janteloven kan gå hjem og vugge. Mine morgenmads ting er lækre. Men hvor ville jeg ønske, at jeg havde et bedre navn for dem). Noget andet jeg kunne forestille mig at bruge det til er at fremstille min egen mandelthe. Jeg har et ret skidt immumforsvar, og er derfor storforbruger af the, og selvom earl grey og kamille er lækre varianter bliver det bare en lille smule kedeligt i længden. Derfor ville jeg gerne prøve at lave noget the med mandelmel og malet chili. Om det ville gå godt sammen skulle nok afprøves for at jeg kunne svare på det 🙂
Ja det var mit bud. Tak for en fantastisk blog 😀
Hilsen Trine
Bitten Folke Petersen skriver
Jeg tror, jeg ville forsøge mig ud i en macarons bagning med mandelmelet – og ellers så den mandelkage som bliver nævnt i et tidligere indlæg kunne også være en mulighed.
Ann-Sofi Gundtoft skriver
HO HO HO HO!!!!!
JEG VIL HELT SIKKERT OGSÅ LAVE MACARONS. JEG BOR I PARIS, SÅ DET VILLE VÆRE EN RIGTIG GOD START MED MELET. DOG VILLE JEG BEGIVE MIG UD I LAKRIDS MACARONS, SÅ FØLGER DE OGSÅ MED TIDEN. 🙂
GOD JUL
Ida Holm skriver
Jeg ville eksperimentere med lidt lettere mandelbunde. Mandelmel + æggehvide + halvt sukker og halvt Multisød. Derpå rørt is og frugt/bær. Drys af grofthakkede, brændte mandler.
Gurli skriver
Kære Anne
Mandelmel…det er luksus. Min kære mor har i 6 år haft glutenallergi. Jeg bager rigtig meget, men det er nogen gange en stor udfordring at bage glutenfrit, så ofte har hun selv sine kager med. Men med mandelmelet, vil jeg fluks kaste mig ud i at bage muffins og lave et “småkageforsøg” til min mor.
Mette skriver
Jeg ville for første gang forsøge mig med de smukke Macarons. Aner ikke hvordan man gør, men det ved du sikkert:)