Glædelig fredag søde folkens!
I går morges vågnede jeg og havde en ustyrlig trang til marcipan. Så jeg allierede mig med mit vaffeljern og kreerede den skønneste vaffel, som smagte mildt og lækkert af den søde mandelproppede marcipan fra Summerbird. Jeg skiftede boghveden ud med rismel, da jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Det viste sig at være et godt valg. Den lille vaffel toppede jeg med en ordentlig skefuld skyr, blommebåde, grofthakkede mandler og lidt chokolade. Morgenmadskærlighed på en tallerken. Og det tog kun 10 minutter at lave. Har I et vaffeljern? Hvis ja, så P L E A S E se at komme i gang med at lave vafler – de er så smukke og smager himmelsk og hyggeligt 🙂
Til 1 marcipanvaffel brugte jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g fuldkornsrismel (man kan også bruge boghvedemel, mandelmel og alm. hvedemel)
15-20 g revet marcipan, gerne Summerbird
Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.
Server den lun – og gerne som her med blommer, mandler, skyr og lidt finthakket chokolade. Jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona.
Marre skriver
Hej,hvor ser det godt ud,ved du om jeg kan bruge andet end banan,er ikke så vild med den smag!
Maja skriver
Hej Anne
Jeg er så begejstret for din vaffel/pandekage-opskrift. Den har allerede reddet min morgenmad flere gange. Denne med marcipan blev lige en fantastisk belønning efter en lørdags-morgenløbetur (og gjorde det lidt nemmere at komme af sted) – så TAK for det! 🙂
God weekend.
Hilsen Maja
La Cucina Nada skriver
Den må jeg da vist hellere se at få lavet snart, mums den lyder lækker!
Janne skriver
Hold op det ser lækkert ud, og så er det tilmed sundt 🙂
Det må helt klart prøves 🙂
Ditte Ferdinand skriver
Jeg må se at få anskaffet mig et vaffeljern, så jeg kan prøve denne opskrift 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Marre,
De her vafler er nok bedst med bananer, men de smager ikke så meget af banan.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja,
Det glæder mig at høre. Sunde vafler er det bedste 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nada
God idé:)
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Janne,
Nemlig de er gode 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte
Det må du vist 🙂
Kh Anne
La Cucina Nada skriver
Som sagt så gjort, Anne. Og NØJ den er bare god. Tak for den opskrift!
Jeg har just skrevet dette indlæg, og tilladt mig at linke direkte hertil: http://lacucinanada.com/2013/04/20/madblogs-der-inspirerer-en-aebletaerte-med-karamelbund-og-en-underskon-marcipanvaffel/