E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipanvaffel med blommer, skyr og chokolade til morgenmad

12. april 2013 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

marcipanvaffel

Glædelig fredag søde folkens!
I går morges vågnede jeg og havde en ustyrlig trang til marcipan. Så jeg allierede mig med mit vaffeljern og kreerede den skønneste vaffel, som smagte mildt og lækkert af den søde mandelproppede marcipan fra Summerbird. Jeg skiftede boghveden ud med rismel, da jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Det viste sig at være et godt valg. Den lille vaffel toppede jeg med en ordentlig skefuld skyr, blommebåde, grofthakkede mandler og lidt chokolade. Morgenmadskærlighed på en tallerken. Og det tog kun 10 minutter at lave. Har I et vaffeljern? Hvis ja, så P L E A S E se at komme i gang med at lave vafler – de er så smukke og smager himmelsk og hyggeligt 🙂

marcipanvaffel1

Til 1 marcipanvaffel brugte jeg: 
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g fuldkornsrismel (man kan også bruge boghvedemel, mandelmel og alm. hvedemel)
15-20 g revet marcipan, gerne Summerbird

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server den lun – og gerne som her med blommer, mandler, skyr og lidt finthakket chokolade. Jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona.

marcipanvaffel2

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, guanaja, marcipan, marcipanvafler, morgenmad, morgenmadsvafler, rismel, skyr, sunde vafler, Vafler, valrhona

Previous Post: « Pandekager og is – en ren form for livsnydelse
Next Post: En ultralet chokolademousse med banan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marre skriver

    12. april 2013 kl. 13:14

    Hej,hvor ser det godt ud,ved du om jeg kan bruge andet end banan,er ikke så vild med den smag!

  2. Maja skriver

    13. april 2013 kl. 10:14

    Hej Anne
    Jeg er så begejstret for din vaffel/pandekage-opskrift. Den har allerede reddet min morgenmad flere gange. Denne med marcipan blev lige en fantastisk belønning efter en lørdags-morgenløbetur (og gjorde det lidt nemmere at komme af sted) – så TAK for det! 🙂
    God weekend.
    Hilsen Maja

  3. La Cucina Nada skriver

    13. april 2013 kl. 14:10

    Den må jeg da vist hellere se at få lavet snart, mums den lyder lækker!

  4. Janne skriver

    13. april 2013 kl. 14:12

    Hold op det ser lækkert ud, og så er det tilmed sundt 🙂
    Det må helt klart prøves 🙂

  5. Ditte Ferdinand skriver

    14. april 2013 kl. 08:01

    Jeg må se at få anskaffet mig et vaffeljern, så jeg kan prøve denne opskrift 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 08:59

    Hej Marre,
    De her vafler er nok bedst med bananer, men de smager ikke så meget af banan.

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:01

    Kære Maja,

    Det glæder mig at høre. Sunde vafler er det bedste 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:01

    Kære Nada
    God idé:)
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:02

    Kære Janne,

    Nemlig de er gode 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:02

    Kære Ditte
    Det må du vist 🙂

    Kh Anne

  11. La Cucina Nada skriver

    20. april 2013 kl. 14:25

    Som sagt så gjort, Anne. Og NØJ den er bare god. Tak for den opskrift!

    Jeg har just skrevet dette indlæg, og tilladt mig at linke direkte hertil: http://lacucinanada.com/2013/04/20/madblogs-der-inspirerer-en-aebletaerte-med-karamelbund-og-en-underskon-marcipanvaffel/

Trackbacks

  1. Madblogs der inspirerer, en æbletærte med karamelbund og en underskøn marcipanvaffel | La Cucina Nada siger:
    20. april 2013 kl. 14:22

    […] som chokolade pigen Anne frister med på både bloggen, facebook og Instagram. Således lavede jeg Anne au Chocolat´s marcipanvaffel forleden. Novra den var god, og afgjort én jeg vil lave igen. I opskriften […]

  2. Vaflens dag: lidt om vafler og en chokoladevaffel | La Cucina Nada siger:
    24. marts 2015 kl. 12:25

    […] opskrift jeg vender tilbage til igen og igen, er Anne au Chocolat´s marcipanvaffel, som simpelthen bare smager GODT. Her er det banan og marcipan der søder vaflen, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap