E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Marcipanvaffel med blommer, skyr og chokolade til morgenmad

12. april 2013 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

marcipanvaffel

Glædelig fredag søde folkens!
I går morges vågnede jeg og havde en ustyrlig trang til marcipan. Så jeg allierede mig med mit vaffeljern og kreerede den skønneste vaffel, som smagte mildt og lækkert af den søde mandelproppede marcipan fra Summerbird. Jeg skiftede boghveden ud med rismel, da jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Det viste sig at være et godt valg. Den lille vaffel toppede jeg med en ordentlig skefuld skyr, blommebåde, grofthakkede mandler og lidt chokolade. Morgenmadskærlighed på en tallerken. Og det tog kun 10 minutter at lave. Har I et vaffeljern? Hvis ja, så P L E A S E se at komme i gang med at lave vafler – de er så smukke og smager himmelsk og hyggeligt 🙂

marcipanvaffel1

Til 1 marcipanvaffel brugte jeg: 
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g fuldkornsrismel (man kan også bruge boghvedemel, mandelmel og alm. hvedemel)
15-20 g revet marcipan, gerne Summerbird

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server den lun – og gerne som her med blommer, mandler, skyr og lidt finthakket chokolade. Jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona.

marcipanvaffel2

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, guanaja, marcipan, marcipanvafler, morgenmad, morgenmadsvafler, rismel, skyr, sunde vafler, Vafler, valrhona

Previous Post: « Pandekager og is – en ren form for livsnydelse
Next Post: En ultralet chokolademousse med banan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marre skriver

    12. april 2013 kl. 13:14

    Hej,hvor ser det godt ud,ved du om jeg kan bruge andet end banan,er ikke så vild med den smag!

  2. Maja skriver

    13. april 2013 kl. 10:14

    Hej Anne
    Jeg er så begejstret for din vaffel/pandekage-opskrift. Den har allerede reddet min morgenmad flere gange. Denne med marcipan blev lige en fantastisk belønning efter en lørdags-morgenløbetur (og gjorde det lidt nemmere at komme af sted) – så TAK for det! 🙂
    God weekend.
    Hilsen Maja

  3. La Cucina Nada skriver

    13. april 2013 kl. 14:10

    Den må jeg da vist hellere se at få lavet snart, mums den lyder lækker!

  4. Janne skriver

    13. april 2013 kl. 14:12

    Hold op det ser lækkert ud, og så er det tilmed sundt 🙂
    Det må helt klart prøves 🙂

  5. Ditte Ferdinand skriver

    14. april 2013 kl. 08:01

    Jeg må se at få anskaffet mig et vaffeljern, så jeg kan prøve denne opskrift 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 08:59

    Hej Marre,
    De her vafler er nok bedst med bananer, men de smager ikke så meget af banan.

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:01

    Kære Maja,

    Det glæder mig at høre. Sunde vafler er det bedste 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:01

    Kære Nada
    God idé:)
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:02

    Kære Janne,

    Nemlig de er gode 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2013 kl. 09:02

    Kære Ditte
    Det må du vist 🙂

    Kh Anne

  11. La Cucina Nada skriver

    20. april 2013 kl. 14:25

    Som sagt så gjort, Anne. Og NØJ den er bare god. Tak for den opskrift!

    Jeg har just skrevet dette indlæg, og tilladt mig at linke direkte hertil: http://lacucinanada.com/2013/04/20/madblogs-der-inspirerer-en-aebletaerte-med-karamelbund-og-en-underskon-marcipanvaffel/

Trackbacks

  1. Madblogs der inspirerer, en æbletærte med karamelbund og en underskøn marcipanvaffel | La Cucina Nada siger:
    20. april 2013 kl. 14:22

    […] som chokolade pigen Anne frister med på både bloggen, facebook og Instagram. Således lavede jeg Anne au Chocolat´s marcipanvaffel forleden. Novra den var god, og afgjort én jeg vil lave igen. I opskriften […]

  2. Vaflens dag: lidt om vafler og en chokoladevaffel | La Cucina Nada siger:
    24. marts 2015 kl. 12:25

    […] opskrift jeg vender tilbage til igen og igen, er Anne au Chocolat´s marcipanvaffel, som simpelthen bare smager GODT. Her er det banan og marcipan der søder vaflen, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap