E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Pandekager og is – en ren form for livsnydelse

9. april 2013 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

pandekager1

Pandekager og is. En klassiker i min søde bog. Sidst jeg spiste mig sådan en portion var til en lækker morgenmad, hvor jeg toppede mine små tykke og sunde bananpandekager med en kugle af min vanilleprikkede og påskeæg-proppede semi-freddo og spiste blåbær og tørrede morbær til. Det smagte noget så skønt og var den reneste form for livsnydelse den morgen dér. Jeg elsker virkelig disse svampede sprøde små pandekager, som får deres sødme fra den modne banan. Har I prøvet at lave dem? De kan også snildt fungere som dessert 🙂

pandekager

Skrevet i: Uncategorized Tags: boghvede, dessert, glutenfri, glutenfrie pandekager, is, morgenmad, pandekager, semi-freddo

Previous Post: « En lille chokoladet snack
Next Post: Marcipanvaffel med blommer, skyr og chokolade til morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. louiogbearnaisen skriver

    9. april 2013 kl. 07:52

    Jeg er ikke så vildt med banan-pandekager, da jeg syntes de ofte bliver for søde. Meeen altså, hvis de bliver serveret sådan der, så er jeg helt klart på 😀

  2. A+K skriver

    9. april 2013 kl. 07:57

    Sikke fine billeder – som altid! Elsker de er så dukke-agtige og yndige 😀

    – Anne

  3. Camilla skriver

    9. april 2013 kl. 08:01

    Uhm lækkert… Måske jeg skulle have spist morgenmad inden jeg kiggede forbi 😉

  4. Kirstine skriver

    9. april 2013 kl. 12:26

    Kære Anne.
    Endnu en gang tak for en fantastisk blog. Du er i den grad inspirerende.
    Jeg lægger vejen forbi København her en af dagene, og vil høre om du kan anbefale en café, som har gode kager, der bugner af smag og kærlighed? Jeg ved jo, at du er specialist indenfor dette område.
    Forårs- og solhilsener herfra

  5. Line skriver

    10. april 2013 kl. 03:01

    Kjaere Anne!
    Pannekakger og is minner meg om da jeg var liten jente og min mor og jeg spiste paa byens pannekagehus. Da fikk vi alltid store, tynne pannekager med jordbaeris inni. Det var dejlig! Min mormor lager de beste tynne pannekager! Jeg lager for det meste de smaa tykke som vi i Norge kaller “lapper”. Jeg liker aa lage dem med blaabaer og kanel, og toppe det ferdige resultatet med honning. Ha en supersoed dag! KNUS!

  6. Caroline skriver

    10. april 2013 kl. 13:42

    Hvor ser det dog bare utrolig lækkert ud 😀 Tak for inspirationen, vil straks igang med at lave pandekager og prøve at følge din metode 😀

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2013 kl. 17:44

    Kære Louiogbearnaisen
    De er faktisk ikke så søde de her bananpandekager 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2013 kl. 17:45

    Kære Anne
    Tusind tak for dine søde ord. Det gør det endnu sjovere at tage billeder, når de bliver værdsat 🙂

    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2013 kl. 17:45

    Kære Camilla
    Hihi ja måske du skulle det. Ellers bare lav en stak pandekager – det tager 10 minutter!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2013 kl. 17:46

    Kære Kirstine
    Tak for din søde kommentar 🙂
    Jeg vil klart anbefale dig at tage forbi Nikolaos Strangas’ lækre sted og hilse ham fra mig!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2013 kl. 17:47

    Kære Line,
    Sikke en fin historie 🙂
    Dejligt med mormor og tynde pandekager! Det er en rar ting. Jeg vil snart lave tynde pandekager til mig selv!
    Kram en masse fra Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2013 kl. 17:48

    Kære Caroline
    Det var så lidt 🙂 Rigtig god fornøjelse!

    kh Anne

  13. Ann-Christine skriver

    10. april 2013 kl. 21:15

    Jeg elsker jo også de små lækre bananpandekager, som ofte er på morgenmad menuen herhjemme hos os. Jeg har dog aldrig serveret dem med is til – det må prøves! 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    11. april 2013 kl. 12:18

    Søde AC
    Det må du prøve 🙂 Er sikker på, at de vil hitte stort hos Julie og Johan!
    Kh Anne

  15. Sanne skriver

    15. maj 2013 kl. 19:25

    Åh hvor ser det godt ud.. Pandekager er virkelig undervurderet og især med is og blåbær.. Mums.. Tak for inspiration til weekends hygge:9

  16. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2013 kl. 09:01

    Kære Sanne
    Tak for en fin kommentar 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap