E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En ultralet chokolademousse med banan

18. april 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

chokomousse

Denne torsdag serverer jeg en ultralet og lynhurtig chokoladesød mousse med banan for jer her på bloggen. Man kan også fryse moussen til is, og jeg har sågar lavet den direkte til is ved at bruge stykker af frossen banan fra start. Selvom jeg E L S K E R rige, fyldige, fløjlsbløde og cremede chokolademousser lavet på masser af fløde og æg, så er det meget rart med et lidt lettere alternativ nogle gange. Og denne her er dejlig cremet og luftig.

chokomousse2

1 ultralet chokolademousse laves således:

1 banan
20 g svesker, uden sten
5 g kakao, gerne den fra Valrhona
5 g chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
2 tsk ahornsirup

Blend alle ingredienser sammen og hæld moussen i en lille fin serveringsskål.
Server gerne moussen med lidt skiver af banan, hakkede mandler, kokos og – ja – ekstra chokolade.

chokomousse1

Skrevet i: Desserter Tags: banan, chokolade, chokolademousse, dessert, guanaja, morgenmad, mousse, valrhona

Previous Post: « Marcipanvaffel med blommer, skyr og chokolade til morgenmad
Next Post: Er der en passioneret amatørbager gemt i dig? Så kig her.. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Lundholm skriver

    18. april 2013 kl. 08:54

    Mums, det ser godt ud, Anne!
    På lørdag går turen til Danmark for en uges tid, og jeg glæder mig meget til at smage den lækre kaffe og bog, som jeg har vundet her på din blog 🙂

  2. Anne skriver

    18. april 2013 kl. 15:13

    Tusind tak for opskriften, søde Anne! Og hvor er det dejligt at du deler dine madbilleder – de er så lækre.

    Jeg er super glad for, at du også finder lækre og sunde alternativer til vores yndlings chokolade desserter – for det er da en win-win at kunne nyde lækker, chokoladet mad med sundheds-bonus oveni :-D.

    Knus

  3. Pixels & Poesi skriver

    19. april 2013 kl. 18:55

    Jeg er også vild med sund(ere) chokolade mousse. Jeg laver den dog blot på frosne bananer, rismælk og kakao.

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2013 kl. 09:12

    Kære Marie
    Det lyder dejligt 🙂
    Velkommen hjem!

    Bisous A

  5. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2013 kl. 09:13

    Kære Anne

    Tusind tak for en dejlig hilsen 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2013 kl. 09:13

    Kære Pixels & Poesi

    Lækkert 🙂

    Kh Anne

  7. Johanne skriver

    2. maj 2013 kl. 20:22

    Tak for (endnu) en dejlig opskrift!
    Jeg har lige lavet den for anden gang – det er et rent hit at kunne nyde en lækker chokolademousse med god samvittighed 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:39

    Kære Johanne
    Selv tak 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap