E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

En ultralet chokolademousse med banan

18. april 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

chokomousse

Denne torsdag serverer jeg en ultralet og lynhurtig chokoladesød mousse med banan for jer her på bloggen. Man kan også fryse moussen til is, og jeg har sågar lavet den direkte til is ved at bruge stykker af frossen banan fra start. Selvom jeg E L S K E R rige, fyldige, fløjlsbløde og cremede chokolademousser lavet på masser af fløde og æg, så er det meget rart med et lidt lettere alternativ nogle gange. Og denne her er dejlig cremet og luftig.

chokomousse2

1 ultralet chokolademousse laves således:

1 banan
20 g svesker, uden sten
5 g kakao, gerne den fra Valrhona
5 g chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
2 tsk ahornsirup

Blend alle ingredienser sammen og hæld moussen i en lille fin serveringsskål.
Server gerne moussen med lidt skiver af banan, hakkede mandler, kokos og – ja – ekstra chokolade.

chokomousse1

Skrevet i: Desserter Tags: banan, chokolade, chokolademousse, dessert, guanaja, morgenmad, mousse, valrhona

Previous Post: « Marcipanvaffel med blommer, skyr og chokolade til morgenmad
Next Post: Er der en passioneret amatørbager gemt i dig? Så kig her.. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Lundholm skriver

    18. april 2013 kl. 08:54

    Mums, det ser godt ud, Anne!
    På lørdag går turen til Danmark for en uges tid, og jeg glæder mig meget til at smage den lækre kaffe og bog, som jeg har vundet her på din blog 🙂

  2. Anne skriver

    18. april 2013 kl. 15:13

    Tusind tak for opskriften, søde Anne! Og hvor er det dejligt at du deler dine madbilleder – de er så lækre.

    Jeg er super glad for, at du også finder lækre og sunde alternativer til vores yndlings chokolade desserter – for det er da en win-win at kunne nyde lækker, chokoladet mad med sundheds-bonus oveni :-D.

    Knus

  3. Pixels & Poesi skriver

    19. april 2013 kl. 18:55

    Jeg er også vild med sund(ere) chokolade mousse. Jeg laver den dog blot på frosne bananer, rismælk og kakao.

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2013 kl. 09:12

    Kære Marie
    Det lyder dejligt 🙂
    Velkommen hjem!

    Bisous A

  5. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2013 kl. 09:13

    Kære Anne

    Tusind tak for en dejlig hilsen 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2013 kl. 09:13

    Kære Pixels & Poesi

    Lækkert 🙂

    Kh Anne

  7. Johanne skriver

    2. maj 2013 kl. 20:22

    Tak for (endnu) en dejlig opskrift!
    Jeg har lige lavet den for anden gang – det er et rent hit at kunne nyde en lækker chokolademousse med god samvittighed 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:39

    Kære Johanne
    Selv tak 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap