E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Meyers og Troels på Roskilde

1. juli 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

I går så jeg frem til Meyers famøse flæskestegssandwich hele dagen, men da klokken havde rundet 20, var køen så lang, at jeg besluttede at udskyde svinegildet. Jeg spiste i stedet den utroligt lækre og knaldgrønne ærtesuppe med tvebakker fra Manfreds – og var mere end tilfreds. Men da jeg stod til Tame Impala koncert på Odeon, drømte jeg alligevel lidt om sandwichen, og til mit store held skrev min gode gamle ven Troels lige midt under koncerten for at høre, om vi ikke skulle sætte hinanden flæskestegsstævne til sen frokost hos Meyers – i dag fredag – og jeg var ovenud lykkelig. Så ville jeg nemlig slå to gode fluer med et smæk – Troels og flæskestegssandwichen.

I dag var første gang, Troels smagte en Meyersk flæskestegssandwich. I kan tro, han var glad for den. Og hvordan kan man endelig andet ? Den sprødeste og mest saftige ølandshvedebolle med lækker lun kamsteg, syrlig rødkål og ditto agurker, sennepsdressing, samt crunch fra æbler og svær. Det er madkærlighed – og Troels var helt solgt!


Vi var endelig meget mætte og tilfredse efter at have indtaget flæskestegssandwichen, men Troels havde heller ikke smagt Meyers kanelsnurre, så sådan en købte vi også. Til deling dog.  Jeg vil ikke sige andet end sprød blød dej og ren remonce-romance! En glad, glad Troels. Han kommer igen!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbler, flæskestegssandwich, kanelsnurre, Meyers, ølandshvedebolle, remonce, rødkål, sennepsdressing, syltede agurker

Previous Post: « Stilhed før stormen i Meyers på Roskilde
Next Post: Manfreds og The Coffee Collective på årets Roskilde »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    2. juli 2011 kl. 08:39

    Jeg MÅ smage Meyers flæskestegssandwich. Faktisk har jeg aldrig været til Roskildefestival (endnu) Det har jeg endnu til gode, og hvis man kan kombinere sommer og musik med god mad, så kan jeg da næppe blive gladere 🙂
    Fortsat rigtig god festival

  2. Troels skriver

    4. juli 2011 kl. 09:58

    Grisen og æblet må virkelig være opfundet samtidig. Det er jo a match made in heaven! Og den sprøde svær… Hvordan gør de det? Og fornøjelsen bliver kun større, når man indtager herligheden i selskab med en ægte madentusiast — det var brandhyggeligt 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    4. juli 2011 kl. 23:00

    Kære Ann-Christine! Af en eller anden grund tror jeg, at du ville elske Roskilde og ikke mindst sandwichen 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. juli 2011 kl. 23:01

    Kære Troels!
    Jeg følte mig svineheldig, da jeg fik lov til at spise sandwichen med dig 🙂 Du må meget gerne være medspiser på bloggen!

Trackbacks

  1. Meyers og Troels på Roskilde | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    1. juli 2011 kl. 18:11

    […] See the article here: Meyers og Troels på Roskilde […]

  2. Meyers og Troels på Roskilde siger:
    1. juli 2011 kl. 19:36

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  3. Om at spise sig igennem Roskilde Festival 2013 med musik i ørerne - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:54

    […] Meyers og den ditto fabelagtige kanelsnurre med min ven fra gymnasiet Troels og skriblede om det i dette indlæg. I år skal jeg blandt andet også til Afternoon Tea på søndag hos min sødeste kageven Nikolaos […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap