E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Manfreds og The Coffee Collective på årets Roskilde

4. juli 2011 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Min blog var nede hele dagen i går, da den store mængde vand, der ramte København og omegn lørdag aften også ramte mit webhotel. I dag har bloggen tilsyneladende haft det strålende, men jeg har været grøntsagspusher hele dagen i Din Baghave på Østerbro og efterfølgende spist sushi med min mor, som i dag er kommet hjem på dansk sommerferie fra Indien.

Jeg mangler stadig at berette om Manfreds og The Coffee Collective, som igen i år berigede min Roskilde Festivals-oplevelse med en enorm mad-, kaffe- og livsglæde. Fra festivalpladsen åbnede, drak jeg dejlig kaffe, spiste nye søde grønne ærter, nød den ligeså grønne ærtesuppe og elskede den syrlige koldkål med jordbær og kammerjunkere. Faktisk elskede jeg den så meget, at jeg præsterede at glemme at tage billeder af den – samtlige gange. Pinligt, men koldskålspassioneret!

På billederne kan I se, hvordan boden så ud før og efter åbningen. Derudover er der også lige et billede af min smukke veninde Stine, da vi lørdag eftermiddag var  i gang med at spise ærtesuppe og drikke gulerodssaft med havtorn. Det var en dejlig sund kombination, så vi valgte at slutte af med koldskål!

Da jeg tog hjem i går eftermiddags, cyklede jeg direkte fra Hovedbanen med Roskilde-taske på ryggen og sommerhat på hovedet ud til Jægersborggade for at drikke en iskold latte og for at sige hej til AnneStine og Sara, som havde passet Kollektivet, mens stort set alle de andre kaffefolk var på Roskilde. Jeg spiste også en hindbærsnitte fra Meyers, men igen nåede jeg ikke at tage et billede, før den lå i min mave. Sådan kan det gå!

En stor tak til Manfreds og The Coffee Collective for at have gjort min festival lidt mere laber!

Skrevet i: Uncategorized Tags: ærter, ærtesuppe, Din Baghave, islatte, Jordbær, Kaffe, koldskål, Manfreds, Roskilde Festival, The Coffee Collective

Previous Post: « Meyers og Troels på Roskilde
Next Post: Stikkelsbær og hindbær fra Din Baghave »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Manfreds og The Coffee Collective på årets Roskilde siger:
    4. juli 2011 kl. 23:36

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap