E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Min svigerindes lækre vandbakkelser med syltede kirsebær, saltkaramel og flødeskum

12. august 2012 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I fredags havde jeg min bror og hans kæreste Mille til en hyggelig middag i min lejlighed. Mille havde taget skønne vandbakkelser med samt syltede kirsebær, som vi sammen over sms tidligere på dagen var blevet enige om kunne danne en fin firkløver med min øko piskefløde og den guddommelige saltkaramel, som jeg købte forleden hos Le Gourmand på Værnedamsvej. Det blev til en simpel og lækker dessert, som emmede af sød musik og comfort food! 🙂

Kan I lide vandbakkelser? Jeg elsker dem! Her får I Milles opskrift:

Til 20 vandbakkelser skal du bruge:

2 dl vand
100 g smør
130 g mel
2 æg, sammenpiskede

Bring vand og smør i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tag da gryden af varmen. Tilsæt al melet på én gang, og rør derefter kraftigt til dejen er helt jævn. Køl dejen ned. Tilsæt derefter de sammenpiskede æg lidt ad gangen.

Det er vigtigt, at dejen ikke bliver for lind/flydende. Dejen skal kunne “stå” selv, når man kommer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Det er lettest at komme dejen i en sprøjtepose med en stor tyl (uden takker) og sprøjte toppe med en diameter på ca. 4 cm. Har man ingen sprøjte kan dejen let fordeles med en teske (dette giver dog et mindre ensartet udseende).

Bag de små toppe på midterste rille i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter, eller til de er gyldne. Det er meget vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 25 minutter, da vandbakkelserne ellers vil falde sammen.

God søndag i solen!

Skrevet i: Uncategorized Tags: dessert, karamel, kirsebær, saltkaramel, vandbakkelser

Previous Post: « Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke
Next Post: Sød og chokoladet morgengrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maries Madblog skriver

    12. august 2012 kl. 10:52

    For fanden altså, de ser gode ud. Dem bliver jeg NØDT til at lave snart!!!

  2. Charlotte G skriver

    12. august 2012 kl. 16:27

    Jamen altså: hold op, hold op! Hvor ser det lækkert ud. Jeg vil ønske at billederne kunne blive virkelighed. Lige hjemme hos mig og lige efter jeg har læst om alle de lækre kager. Så vil jeg æde…..
    Vh Charlotte G

  3. Britt skriver

    12. august 2012 kl. 21:34

    Hvor ser det godt ud!
    Jeg elsker simpelthen dine fantastiske billeder! Tak for en god blog!

    – Madenerikkedinfjende.wordpress.com – blog om spiseforstyrrelse og mad

  4. Lisa & Laura skriver

    13. august 2012 kl. 09:08

    Hej Anne! Jeg synes lige du skulle prøve denne her morgenmad, den er så lækker:
    http://lisaoglaura.blogspot.no/2012/08/heaven-in-bowl.html

    elsker din blog! 🙂

    -Lisa

  5. Zoë Escher skriver

    13. august 2012 kl. 15:09

    Det ser bare fantastisk lækkert ud:-)

  6. Laura skriver

    14. august 2012 kl. 07:06

    De ser bare mega flotte ud! Gætter på de også har smagt mega godt! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:01

    Kære Marie

    Det er en rigtig god idé! 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:02

    Kære Charlotte G

    Det kender jeg alt for godt… altså det med at ønske billederne virkelige 🙂

    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:02

    Kære Britt

    Tusind tak skal du have! Jeg glæder mig til at kigge med på din blog 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:03

    Kære Lisa og Laura

    Tak for link! Den må jeg prøve ja 🙂

    kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:03

    Kære Zoë

    Jeg har lyst til at spise dem NU 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2012 kl. 12:04

    Kære Laura
    Det gjorde de i hvert fald 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap